×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
20 jaar en fibromyalgie.

20 jaar en fibromyalgie.


Hallo allemaal !!

Hier ben ik dan ,

Ik ben Samantha en ik ben 20 jaar en ik heb fibromyalgie.

Ik heb 2 katten van allebei nog geen jaar en heb een hele lieve vriend waar ik mee samen woon.

Ook hebben wij 2 parkieten en 2 aquariums .

Hoe ik mijn dagen bleef is eigenlijk nooit het zelfde maar laat ik eerst vertellen hoe ik er achter kwam dat ik fibromyalgie heb.

Het begon mij vorig jaar erg op te vallen dat ik aan het afvallen was terwijl ik eigenlijk alleen maar meer at als dat ik normaal deed ,

Ik was hier totaal niet blij mee want mijn gewicht was 55 kg wat eigenlijk al iets onder het streven was maar niet ernstig .

Hierbij viel ik niet een klein beetje af maar eigenlijk best veel 10 kg binnen half jaar viel ik af .

Toen ik door had dat het in zulke grote getallen er af ging heb ik snel een afspraak gemaakt met de huisarts ,

Die verwees mij door naar een internist maar helaas kom je daar niet binnen een week aan de beurt dus daar ging ook nog ruim een maand over heen.

In die tussen tijd begin je ook over jezelf te twijfelen en begin je te denken dat je een lintworm heb maar je begint ook aan jezelf te twijfelen of je je zelf niet voor de gek houd en dat je zelf niet goed genoeg eet .

Daar ben ik dan ook zeker op gaan letten dat ik die maand moest afwachten voor de internist en ik kwam er toen achter dat ik het echt niet zelf deed ik at vaak en veel ik at vaak mijn vriend er gewoon uit hihihi.

Toen was het moment aangebroken dat ik eindelijk naar de internist mocht en ik werd daar op dat moment niet echt wijzer van want ja de eerste vraag die hij stelde was ook gelijk : " doe je dit je zelf aan ? " waar bij je zelf gewoon duidelijk weet dat dat niet zo is.

Dus dan krijg je de vraag : " Ben je gestrest of zelfs depressief ? " Nou geloof me ik was met mijn moeder samen in het ziekenhuis voor die afspraak en omdat we erg lang moesten wachten waren we super melig en jolig dus daar had hij zelf maar het antwoord op ingevuld dat dat niet het geval was.

Dat waren eigenlijk ook de enigste vragen die de internist had gevraagd , Ik werd door verwezen naar het lab om bloedonderzoeken te laten doen en naar de diëtist.

Met een beetje een onvoldaan gevoel zijn we terug gelopen en heb ik de onderzoeken gedaan en een afspraak gemaakt met een diëtist .

Ik mocht weer 2 maanden wachten tot de volgende afspraak met de internist .

Gelukkig kwam de diëtist wel gelijk binnen een week en samen hadden wij gekeken naar mijn eet patroon , Ik kreeg te horen dat ik wel goed at en dat dat het probleem niet was ik mocht het wel meer verdelen in de hoop dat het gewicht weer toe nam .

Helaas mocht dat alleen niet helpen en kreeg ik voedingsflesjes bij me dagelijkse voeding en had ik ineens 7 tot 9 eet momenten op een dag.
Dat was wel erg wennen hoor, eerst eet je dan gewoon 3 keer met af en toe eens een snack en nu gewoon verplicht om bepaalde tijden eten omdat je anders niet uitkomt met je tijd.
Ook de voedingsflesjes hadden niet veel nut maar me gewicht bleef nu wel stabiel staan op 45 kg. Dus dat was al wel een voordeel.
Toen ik weer naar de internist mocht werd mij verteld omdat ik zo'n last had van mijn gewrichten dat ik toch maar naar een reumatoloog moest gaan omdat hij dat ook niet vond kloppen bij het gewichtsverlies.
Tussen door hebben we ook nog besproken waar het gewichtsverlies vandaan kon komen maar dat was niet bekend geworden uit de bloedtesten , En wou de internist een gastroscopie en een endoscopie maken. Dat is dat ze via 2 wegen gaan kijken in je darmen en maag of daar wat fout zit.
Ik zou dan in een roesje moeten en dan gaan hun aan de gang. En ik kan je vertellen het valt op zich wel mee tot ze naar binnen gaan via je mond dan begin je toch wel ongemakkelijk half wakker te gorgelen hihi.
Toen ik dat achter de rug had mocht ik nog geen week later naar de reumatoloog en hij vertelde mij over fibromyalgie en zei dat ik dat had.
Ik had geen idee wat dat was en ben mij daar over in gaan lezen. En toen kwam ik op de bijwerkingen van fibromyalgie en daar kwam eindelijk de reden van mijn gewichtsverlies naar boven . Het gewichtsverlies is onder andere een bij werking van de fibromyalgie .
Dus ik bellen naar de reumatoloog en die bevestigde dat het daar van kon komen . Het was zo'n opluchting dat ik eindelijk wist waar het vandaan kwam . Ik liep al een heel jaar ziekenhuis in en uit en nu was er eindelijk wat duidelijkheid. Ik had gelijk de internist gebeld en die vond samen met mij dat het niet meer nodig was om langs te blijven komen. Ik hoef nu alleen als ik het idee heb dat ik weer af val de dietiste te bellen om te vragen of ik weer wat voedingsflesjes mag . Maar die heb ik al afgebouwd dus heb ik nog een voorraadje staan in de kast hihi.
Binnen kort zal ik in een anderen blog vertellen hoe ik mijn leven door kom met fibromyalgie .
En als je het zelf hebt ,Of gewoon geïnteresseerd bent dan weet je me te vinden .