Op het ijs!

Op het ijs!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Aanloop

Afgelopen zomer (2017) heb ik in Gouda een Iceman-workshop gedaan die eindigde met een duik in een bad met ijsblokjes. Dat was fris, maar ook heel lekker. Sinds die tijd douche ik koud, ook als het buiten vriest. Nu zul je vast denken: "jij bent gek!", maar voor mij is het heerlijk opwekkend. Het maakt mijn hoofd leeg. Als het uitkomt neem ik ook 's morgens een duik in het ('s winters onverwarmde) zwembad van mijn schoonouders. Vanmorgen was de laatste echt koude dag, dus dacht ik: eens zien of het ijs achter dik genoeg is om op te lopen. Dus toen stond ik in mijn badjas op het ijs.

Daarna was het natuurlijk tijd om een rondje te zwemmen in het zwembad. Er dreven flinters ijs in, maar dat hield me niet tegen om erin te gaan. Alleen heb ik niet meer gekeken wat precies de temperatuur van het water was, maar dat maakt niet uit. Ik was blijkbaar nog niet wakker. :)

Zwemmen gaat ook prima als het sneeuwt. Je moet dan alleen de ingang even vrijmaken. Dit is op 9 december 2017.

Vaak is niet de temperatuur van het water een probleem, maar de wind maak het heel koud. Erin gaan is dus prima, het eruitkomen daarintegen...

Doe of wil jij dit ook?

Dan hoor ik graag van je. Maar ook als je dit een beetje tikkie-tikkie vindt, hoor ik graag van je.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Waarom niet. In Rusland zwemmen ze 's winters vaak.
| 13:01 |
Heb je zelf in Rusland gezwommen?
| 11:48 |
Nee hoor, maar ik heb er wel beelden van gezien.
| 21:56 |
Verfrissende post....
Maar mij te koud :-)
| 23:02 |
Dankjewel, en gelukkig is niet iedereen hetzelfde. Zou een drukke boel worden in het water. :)
| 23:16 |
Respect, heb die ambitie ook wel eens gehad, totdat het moment daar was. Toen had ik de kraan heel snel weer op een behaaglijk temperatuurtje. :-) Misschien moet ik ook maar eens zo’n workshop doen.
| 19:06 |
Er is inderdaad ook een mentaal deel bij betrokken. Maar wie weet sta jij volgend jaar rond deze tijd zo op het ijs? :-)
| 08:49 |
Goed bezig hoor en een leuke blog zo
| 13:13 |
Bedankt!
| 13:23 |
Ik volg je vanaf nu hoor
| 18:48 |
Wat leuk, nogmaals bedankt. :)
| 18:51 |
brr ,mij net iets te koud !
| 23:43 |
Iedereen is anders, maar doe vooral waar je je goed bij voelt.
| 13:06 |
Mijn eerste gedachte is inderdaad: die is gek! Haha
| 22:57 |
Iedereen heeft zo zijn gekke dingen he? :)
| 09:40 |
Nou ja, dat is waar, maar het kan te gek ook ;-)
| 11:31 |
Ik vind het stoer
| 22:49 |
Daar doe ik het niet voor, het is vooral lekker.
| 09:41 |
Brrrrrrrrrrrrrrrr dat doe ik hem niet na, behalve in de sauna, dan is het dompelbad erg lekker hahaha
| 22:39 |
Daar is het inderdaad ook fijn.
| 09:39 |
Heb het ook weleens geprobeerd koud te douchen. Door alles ben ik het even vergeten. Ga weer oefenen denk ik...langzaam afbouwen. Weet dat het heel erg gezond is, genoeg over gelezen. Respect en bewondering voor je Sander!!
| 21:59 |
Bedankt, en succes met afbouwen van de temperatuur. Je kunt ook gewoon even koud afdouchen he? :)
| 22:01 |
Nou, dat durf ik niet Sander.... ben 3 x aan het hartje geholpen. Ik doe het de easy way :-)
| 22:03 |
Ow, mjah, dan moet je het inderdaad rustig aan doen.
| 22:07 |
Bikkel, nee zonder gein, veel respect voor je
Het schijnt erg gezond te zijn, als je getraind bent, las ik ergens..
| 21:50 |
Ja, wel eerst voorbereiden en niet zomaar erin duiken. Je kunt een paniekaanval krijgen, omdat je even niet weet wat er met je lichaam gebeurt, of je gaat hyperventileren. Ik ben ook niet zomaar ineens begonnen, maar stapje voor stapje gegaan.
| 21:53 |
Het schijnt zelfs heel gezond te zijn om koud te douchen. Geprobeerd, maar ik kan er (nog) niet aan wennen.
| 21:47 |
Het is inderdaad goed voor je bloedsomloop, maar je moet er inderdaad wel even aan wennen. Het helpt ook om kort te douchen, en dus water te besparen. :)
| 21:49 |
Lol, ja, zo kort mogelijk.
Ooit tijdens vrij kamperen per camper stranddouches benut. Ook heel koud!!
| 22:07 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen