×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Schilderijtje Tuintafereeltje

Schilderijtje "Tuintafereeltje"


Het meest blog ik over eten, koken is namelijk mijn grootste hobby. Daarnaast blog ik over mijn andere hobby, dat is mozaïeken, nu een keer een blog over nog een andere hobby, namelijk: schilderen. Tenminste, een poging  tot schilderen. Dit "Tuintafereeltje" heb ik gemaakt op een goedkoop doek van de Action of de Big Bazar van 50 x 40 cm en daar vandaan heb ik ook de acrylverf en de kwasten.

Ik ben eerst een leuk plaatje dat mij aansprak gaan zoeken en kwam op onderstaand plaatje uit. Ik ben dat toen naar eigen inzicht gaan natekenen.

Nadat ik de tekening er naar mijn zin op had staan, ben ik begonnen met wat te schilderen. Het is nog best moeilijk want ik merkte al, dat is trouwens met mozaïeken precies hetzelfde, dat je tijdens het schilderen toch dingen veranderen moet en je je niet helemaal aan de tekening kunt houden omdat het met verf toch net even anders uitpakt.Het ging er hier wel steeds meer lijken op hoe ik het in mijn hoofd vond dat het moest gaan worden. Zoals je ziet veranderde het schilderij tijdens het schilderen. Hier had ik ineens een soort opstapje voor de voordeur erbij bedacht, terwijl ik dat in de eerste instantie niet getekend had..


Op deze foto zie je dat ik er inmiddels ook een fonteintje bij bedacht had. Ik vond het zelf steeds gezelliger worden en ik zag mijzelf al zitten met een lekker drankje en goed gezelschap. Toch vond ik het hier nog steeds kaal.


Je ziet het al, hier heb ik al voor wat meer fleurigheid gezorgd. Zelf vind ik het met die bloemen meteen een stuk vrolijker en romantischer worden.

Nog even in het kort stap voor stap van tekening naar "schilderijtje". 

Hieronder zie je mijn schilderijtje zoals hij uiteindelijk is geworden. Op de foto zie je het niet goed maar in de bloemen, de bomen en in het water van de fontein heb ik metallic verf gebruikt. Dan glimt het zo mooi. (Ik ben net een ekster, alles wat glinstert vind ik mooi). Gezellige lampjes, fles wijn op tafel met twee glazen. Aan de vogeltjes is ook gedacht, die hebben een huisje en ik heb er maar een kat bij geschilderd. Die kat vind ik zelf het slechtst gelukt maar ik heb hem toch laten zitten.

                                                                         Tuin tafereeltje.