×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
En toen stopte mijn auto ermee, midden op de snelweg.

En toen stopte mijn auto ermee, midden op de snelweg.


Ik heb sinds een week een (bij)baan. Hiervoor moet ik elke dag ongeveer 15 minuten met de auto rijden. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf geen auto heb en daarom leen ik mijn moeders auto voor zolang dat nodig is.

Ik rij heel vaak met haar auto en ik merkte vanaf het begin al dat hij vreemd deed. De toeren gingen opeens heel hoog als ik maar een beetje gas gaf. Ik had net nieuwe werkschoenen en dacht dat ik gewoon moest wennen om met deze schoenen te rijden, daar heb ik namelijk wel vaker als ik nieuwe schoenen heb.

Na twee dagen begonnen de toeren steeds hoger op te lopen wanneer ik gas gaf en besloot het toch maar thuis te vertellen. Mijn moeder gaf aan dat zij ook al wat had gemerkt maar dat ze dacht dat ze het verbeeld had. We spraken af dat ik de dag daarna nog naar mijn werk zou rijden en dat we dan de auto even naar de garage gingen brengen.

Op de heen weg naar mijn werk was er niks aan de hand. Ik merkte wel dat het nog wat erger was geworden maar ik besloot gewoon wat langzamer te rijden dan normaal. Eenmaal op de snelweg op de terugweg merkte ik dat er iets mis was. Ik kon gassen wat ik wilde maar ik ging niet meer boven de 100 kilometer per uur. Op de weg naar huis staan er stoplichten op de snelweg en daar sta je altijd stil en lang ook, daarom rij ik een groot stuk binnendoor. Ik was bijna bij het stuk waar ik de polder in wilde gaan en toen moesten we afremmen voor de "file". Alleen toen wilde mijn auto niet meer verder rijden. Ik raakte al een beetje in paniek. Ik probeerde nog naar de vluchtstrook te sturen en de auto bewoog een klein beetje maar niet genoeg. Ik zette mijn gevarenlichten aan en opeens zie ik overal rook. De laatste keer dat ik hoorde van iemand dat er rook uit zijn auto kwam vloog de auto in de fik. Toen raakte ik helemaal in paniek en ben ik de auto uitgestapt. Geen idee wat ik moest doen.

De man achter mij was ook uitgestapte en schoot mij onmiddellijk te hulp. Hij duwde mijn auto aan de kant en zorgde dat ik ook aan de kant ging staan. Hij zei dat ik de brandweer moest bellen, achteraf was dit niet nodig geweest en heb ik met de brandweer een kort gesprekje gehad. Een paar minuten later stopte er nog een man (een automonteur) om te helpen. Samen gingen de mannen naar mijn auto kijken terwijl ik mijn vader belde, deze kwam er ook gelijk aan. Na een paar minuten hadden de mannen geconstateerd dat mijn koppelingsplaten kapot waren.
Na ongeveer 20 minuten wachten was mijn vader er. We besloten mijn auto met mijn vader auto weg te slepen. Ik moest de sleepwagen rijden, iets wat ik het nog geen jaar dat ik mijn rijbewijs heb nog niet gedaan had. Ik vond het dood eng.
Uiteindelijk is de auto bij de garage gekomen. Heb ik de mannen die mijn geholpen hebben heel erg bedankt (eentje was er meegereden, de ander moest eerder weg, die had ik eerder al heel erg bedankt). De koppelingsplaten bleken inderdaad kapot te zijn.

Al met al viel het allemaal wel mee maar ik heb werkelijk de schik van mijn leven gehad. Ik ben heel blij dat er mensen zijn gestopt om mij te helpen want ik had geen idee gehad wat ik had moeten doen.


Sorry voor het misschien onduidelijke bericht. Toch wilde ik het even van mij afschrijven.
frieke
nog een geluk dat alles goed afgelopen is
13-05-2017 13:13
13-05-2017 13:13 • Reageer
Bodycoach
Dat is balen. Gelukkig zijn er nog behulpzame mensen
28-04-2017 07:58
28-04-2017 07:58 • Reageer
notifications_noneadd
15-11-2018 21:04
1 volger , 1 antwoord
notifications_noneadd
15-11-2018 21:03
1 volger , 1 antwoord
notifications_noneadd
30-10-2018 20:49
2 volgers , 2 antwoorden
2 antwoorden
notifications_noneadd
30-10-2018 20:46
2 volgers , 2 antwoorden
2 antwoorden