×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
30 Days Challenge - Dag 3

30 Days Challenge - Dag 3


Hey! Vandaag ben ik er wat vroeger bij om te schrijven, want vanavond ga ik naar de cinema met mijn mama en zus om eindelijk Beauty and the Beast te zien! 
Ik keek er al zo lang naar uit, ja ik ben stiekem wel een fan van Disneyfilms, en al zeker als het met prinsessen zijn. Ik beeld mij dan in hoe ik de jurken zou maken zodat het realistischer is (dus historisch correcter) of er mijn eigen "dark twist" aan geef. 

Een paar jaar geleden heb ik een baljurk gemaakt in het thema van Belle en het Beest voor Gala Nocturna. Dat is een "dark romance" bal georganiseerd door Viona Ielegems, ook actief als fotograaf. Spijtig genoeg is het dit jaar niet doorgegaan, hopelijk volgend jaar wel weer.

 
 

Jouw visie over drugs en alcohol


Ik ben nog nooit in aanraking gekomen met drugs. In het middelbaar, toen ik kunst deed, had ik wel mensen in de klas die wel eens een jointje roken en ik denk dat er ook wel wat meer dan dat werd genomen. Ze waren ook niet beschaamd om toe te geven dat iedereen wel eens experimenteert, dat zou normaal moeten zijn. Ik ben daar dus absoluut niet voor te vinden. Het is ten eerste niet goed voor je lichaam, en het werkt al heel snel verslavend. Maar ok, dat kan je dan ook weer zeggen over mijn dagelijks blikje cola. Het verschil is dat ik niet hysterisch word als ik eens geen cola kan drinken. Wat bij dagelijks drugsgebruik wel sneller voorvalt. En aan een overdosis cola ga ik niet dood, laat staan dat ik erdoor naar het ziekenhuis moet. Ik zou daarvoor toch echt al heel veel van gedronken moeten hebben.

De grootste reden waarom ik het niet zou gebruiken is omdat ik geen controle wil verliezen over mijn lichaam. Ik weet niet wat ik daar meer over kan zeggen. En ik kan ook niet begrijpen dat er mensen zijn die dat een "kick" vinden. 
Ik vind het ook verschrikkelijk laf als je drugs moet gebruiken om je te amuseren of te ontstressen. Zegt gewoon heel veel over jezelf als persoon.
En het is gewoon niet fijn om te moeten omgaan met iemand die high is. Daar komt niks zinnigs uit, ze weten soms niet waar ze zijn of trekken alles in het belachelijke. Er zijn gewoon geen grenzen. Dat heb ik in het laatste jaar op het middelbaar genoeg moeten zien bij mijn klasgenoten. 

 

Over alcohol heb ik een iets andere versie. Ik drink zelf niks van alcohol, ik lust het gewoon niet. Heb heel veel verschillende dranken geproefd van wijn, bier, cocktails tot sterke drank. Enkel amaretto doet mijn maag niet omkeren. Sterke drank werkt zodanig verdovend dat je de alcohol niet meer smaakt en amaretto vind ik dan nog "oke" door die marsepein smaak. Maar ik zou het in ieder geval nooit bestellen of een glas vragen bij iemand thuis. In tiramisu vind ik dat wel lekker.

Maar net zoals bij drugs vind ik het zwak dat je alcohol nodig hebt om je te kunnen amuseren, om te willen dansen of gewoonweg te lachen. Ik ben blij dat de weinige vrienden dat ik heb, de meeste ervan zelf niet snel of helemaal geen alcohol gaan drinken. Eén van die vrienden die dat niet drinkt is trouwens de meest enthousiaste en vrolijke persoon dat ik ooit heb ontmoet.

Ik vind wel dat een glas wijn of bier bij je eten moet kunnen, of een aperitiefje. Dat is eerder genieten, zoals ik van mijn cola geniet. Zolang je er maar niet in overdrijft en jezelf nog steeds onder controle hebt.

(Foto rechts is van mijn 16de verjaardag, 9 jaar geleden, waar ik even nipte van de cava maar al snel mijn glas afstond)

 

Drink jij alcohol? Wat is je LIEVELINGsdrankje?

Laat een reactie achter