Update 34 - Veranderingen


Het is weer zaterdag. Afgelopen week was een hectische en gekke week. Ik moest een paar dagen rustig aan doen door een ongelukje op mijn werk, leerde voor mijn tentamen volgende week en kreeg plotseling zicht op een andere baan! Erg spannend allemaal, daardoor is de adventkalender wat in de soep gelopen. Maar desondanks haakte ik echt wel deze week. Ik heb een nieuwe verslaving: mijn SerDani-deken. Dat was dan ook gelijk het enige patroon waar ik aan haakte! Kijken jullie mee?

Tunische haak-maar-aan woondeken Serdani

Waar ik vorige week vertelde dat ik een begin gemaakt had met de woondeken, ben ik vandaag al een stuk verder. Het is echt een verslavend project! Je ziet de deken iedere toer groeien en door alle verschillende steken in 1 toer, blijft het leuk! Het is ook wel een uitdaging hoor! Het is bij lange na niet het makkelijkste project wat ik ooit haakte. Inmiddels zitter er maar liefst acht bollen en 5 breivisjes aan mijn werk.

Toen ik gisteren bij wolplein dit superhandige tasje zag, was ik dan ook verkocht! Je kunt er je bollen in doen en aan de voorkant zitten gaatjes waar je je draad door kan laten lopen, waardoor je bollen niet meer in de knoop gaan. Superslim bedacht! Nu nog even afwachten of het ook echt zo goed werkt. Vinden jullie het leuk om hier een uitgebreide review over te lezen? Hij is te koop bij wolplein, voor €4,95.

Zoals je op de overzichtsfoto wel ziet, krult tunisch haakwerk heel erg van zichzelf... een ramp om te fotograferen dus. Ik heb alle grote blokken voor jullie op de foto gezet. Met de kleinere blokken, ben ik pas twee toeren ver, dus daar zie je nog niet echt het patroon.

  

Ik hoop jullie volgende week meer te kunnen laten zien!

In de herhaling

Zoals jullie inmiddels gewend zijn neem ik je nog even mee door de artikelen van afgelopen week.

Zondag stond Laura van de blog Happy Hooked in the picture. Zij heeft ook een superleuke haakblog en maakte dit prachtige ontwerp!

Wil je alles lezen over haar ontwerpproces? Kijk dan even hier en natuurlijk op haar eigen blog hier!

Maandag deelde ik 5 herkenbare haakfaals. Ik deelde voor één keer een selfie op mijn blog, en vertelde jullie mijn grootste haakfrustraties! Ook de Haakhelden deden dat... heb je dus nog niet genoeg na het lezen van mijn artikel, kijk dan ook even op hun blog.

Woensdag stond er een haakapp in de aandacht: Yarnie, een erg complete app waar je alle informatie over je garen en lopende projecten kwijt kan. Benieuwd wat ik er van vond? Klik dan even hier!

Vrijdag stond er een nieuwe rubriek op het programma: De battle of the bollen. Deze week streed het alom bekende Japanse Noro-garen tegen het nieuwe Scheepjes Secret Garden. Nieuwsgierig wie er won? Klik hier!

Adventkalender

En dan, last but not least (of wel?) de adventkaler, die ik de afgelopen 4(!) dagen compleet verwaarloosd heb. Door de drukte was het even niet haalbaar om iedere dag een patroontje te haken. Ik hoop dat ik het deze week wel weer op kan pakken!

   

Welk patroontje is tot nu toe jullie favoriet?