×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Blijf hopen

Blijf hopen


De afgelopen tijd heb ik bij meerdere relaties de hoop opgegeven. Mensen kunnen je zo verwonden dat ze als het ware op je hart staan. Ik duw dan mensen een tijd weg, om dan dat stukje van mijn hart de tijd te geven om te genezen. Om te Niet omdat ik me als een einzelgänger of kluizenaar wil gedragen, maar mijn hart geneest niet bij die mensen.

Veel mensen maken dat ook mee, maar vertrouwen dan op de vergeving van andere mensen of houden vast aan het rechtvaardigheidsgevoel. Weet je, je hart blijft dan zachtjes lekken. Bloed, liefde, sijpelt dan uit een gebroken hart.

Soms hebben we keuzes te maken. Soms is de keuze een nieuwe richting in te stappen en soms is het verstandig om keuzes te maken om ondanks de pijn de liefde voor die persoon weer binnen te laten. Ondanks afstand toch weer te kiezen voor relatie. Hoop moet ons leven blijven regeren.

Wat ons als mens kenmerkt is dat hoop een fundament is om te leven. Wanneer wanhoop ons leven binnensluipt dan is het fundament om te leven weg. Hoop is weg, geen reden om te leven. Geen reden om lief te hebben. Geen reden om anderen meer binnen te laten in ons leven.

Ik praat er veel over in mijn werk. Ik kan mensen niet genezen. Ik kan mensen niet die liefde geven. Ik kan mensen wel laten hopen dat het mogelijk is om te genezen van zulke beschadigingen.

Hoop is de basis van een relatie. Hoop is de basis om lief te hebben. Hoop is de basis om te leven.

Blijf hopen. Blijf van jezelf houden. Blijf leven.

Ingrid Tips en meer
Heel mooi geschreven.
14-12-2016 10:42
14-12-2016 10:42 • Reageer