×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
(Verlatings)angsten

(Verlatings)angsten


In 2012 heb ik het heel zwaar gehad,werd op mijn voormalige job beschuldigd van onruststokerij en roddelen. Ik kon me niet verdedigen want de directeur was niet meer onpartijdig! Ik was zo verbouwereerd,het licht is uit gegaan en heb ik mezelf laten opnemen want ik had angst voor mezelf.

Ik ben 3 weken opgenomen geweest in de PAAZ,dat heeft me goed gedaan. Ik ben het schooljaar daarop niet gaan werken en ging elke week in therapie,twee keer een half uurtje,meer kon ik mij niet permiteren.

Ik kreeg toen een opdracht om op te schrijven wat voor mij pijnlijk en moeillijk is.Ik heb dat papier terug gevonden in mijn nachtkastje.

Dit heb ik toen in 2012 geschreven :


Ik heb het moeilijk met bepaalde gedachten en angsten zoals :

-verlatingsangst,angst om in de steek gelaten worden wegens de moeite niet waard. Als kind dacht ik dat ik geadopteerd was,dat ik eigenlijk de dochter van mijn moeder haar jongste zus was omdat iedereen ook zegden dat ik heel erg op haar trok.

-angst om niet meer graag gezien te worden omdat ik een moeilijk karakter heb

- eenzaamheid,ik voel mij heel alleen,ik heb niemand waar ik 100% op kan rekenen,ik mis mijn zus en mijn moeder heel erg. Ik ben wel graag alleen maar nu ben ik "verplicht" om alleen te zijn ,als de kinderen bij hun papa zijn is mijn huis zo leeg

-bang voor de leegte,het zwarte gat,het niet weten wat te doen in mijn vrije tijd want ik heb geen specifieke hobby of interesses om mij bezig te houden,mijn dagen te vullen

-angst voor mijn negatieve gedachten,ik wil soms alleen maar slapen om zo mijn tijd te vullen maar ook soms om "niet meer wakker te worden"

-angst voor het verlies van vechtlust,ik heb het gevoel dat ik al heel mijn leven moet vechten voor alles,voor een beetje geluk,liefde,financien,enz

-angst voor de dood,ik heb angst dat ik op een dag ga zeggen :"het is genoeg geweest,ik kan het niet meer aan,waarom nog verder leven?" Deze gedachten en angst heb ik altijd al in mij gehad en af en toe komt er een duiveltje dat in mijn oor fluisteren ook al is er niets specifieks gebeurd


Als ik dat nu nalees zijn er gelukkig wel bepaalde angsten niet meer zo aanwezig,gelukkig maar maar toch blijft het mijn "zwak punt"!

Ik neem nu antidepressiva,ik ben daar niet verlegen om,ook niet dat ik 3 weken opgenomen ben geweest in de PAAZ. Ik praat daar openlijk over tegen mensen.Op deze manier wil ik enkele taboes doorbreken want het kan iedereen wel eens overkomen,dat het licht plots uit gaat!

oogschaduwxd1
Knap dat je dit durft te delen, echt respect! Ik weet zelf hoe lastig het is om die stap te zetten (zie mijn blogs over angst), en kan dan ook alleen maar lof spreken over deze post van je. Ik kwam terecht op je pagina door een bericht waarin je zei dat je nog nooit ware liefde op het eerste gezicht hebt ervaren, en dat je eerst maar zou zien of er zo iemand voor jou zou vallen.. Misschien kun je met een paar vragen je leven veranderen.. Waarom zou iemand niet stapel verliefd op je worden? Je bent toch een geweldig mens, een lief mens, een mooi mens.. Waarom zou je bang zijn om je vechtlust te verliezen? Het feit dat je er bang voor bent betekend dat je het in je hebt om te vechten. Ga ervoor, zet die stappen en grijp je kans! Kop op, je leven is zoveel meer waard dan negatieve gedachten.. Jij bent zoveel meer waard!
03-04-2017 23:00
03-04-2017 23:00
Referendaris
Heel goed dat je dit deelt.
25-03-2017 14:40
25-03-2017 14:40
imnadaar
Leul dat je dit met ons wou delen
25-03-2017 08:49
25-03-2017 08:49
casapapusilor
Goed dat je dit met ons durft te delen. Niet alleen vanwege het taboe maar ook voor jezelf.
24-03-2017 11:50
24-03-2017 11:50
_PetitCorbeau_
Inderdaad heel goed dat je dit deelt! Er is ng veel te veel taboe rond
24-03-2017 10:26
24-03-2017 10:26
Joyce de Boer
Goed dat je het deelt! Respect!
24-03-2017 10:04
24-03-2017 10:04
Erieka
Ik heb respect voor je dat je zo open bent hierover. Dat bewijst juist dat je heel sterk bent. Er zijn ook mensen die bang zijn om dingen met mensen te delen en dat jij dit vertelt, vind ik ontzettend knap!
24-03-2017 10:02
24-03-2017 10:02