(Verlatings)angsten

(Verlatings)angsten


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In 2012 heb ik het heel zwaar gehad,werd op mijn voormalige job beschuldigd van onruststokerij en roddelen. Ik kon me niet verdedigen want de directeur was niet meer onpartijdig! Ik was zo verbouwereerd,het licht is uit gegaan en heb ik mezelf laten opnemen want ik had angst voor mezelf.

Ik ben 3 weken opgenomen geweest in de PAAZ,dat heeft me goed gedaan. Ik ben het schooljaar daarop niet gaan werken en ging elke week in therapie,twee keer een half uurtje,meer kon ik mij niet permiteren.

Ik kreeg toen een opdracht om op te schrijven wat voor mij pijnlijk en moeillijk is.Ik heb dat papier terug gevonden in mijn nachtkastje.

Dit heb ik toen in 2012 geschreven :


Ik heb het moeilijk met bepaalde gedachten en angsten zoals :

-verlatingsangst,angst om in de steek gelaten worden wegens de moeite niet waard. Als kind dacht ik dat ik geadopteerd was,dat ik eigenlijk de dochter van mijn moeder haar jongste zus was omdat iedereen ook zegden dat ik heel erg op haar trok.

-angst om niet meer graag gezien te worden omdat ik een moeilijk karakter heb

- eenzaamheid,ik voel mij heel alleen,ik heb niemand waar ik 100% op kan rekenen,ik mis mijn zus en mijn moeder heel erg. Ik ben wel graag alleen maar nu ben ik "verplicht" om alleen te zijn ,als de kinderen bij hun papa zijn is mijn huis zo leeg

-bang voor de leegte,het zwarte gat,het niet weten wat te doen in mijn vrije tijd want ik heb geen specifieke hobby of interesses om mij bezig te houden,mijn dagen te vullen

-angst voor mijn negatieve gedachten,ik wil soms alleen maar slapen om zo mijn tijd te vullen maar ook soms om "niet meer wakker te worden"

-angst voor het verlies van vechtlust,ik heb het gevoel dat ik al heel mijn leven moet vechten voor alles,voor een beetje geluk,liefde,financien,enz

-angst voor de dood,ik heb angst dat ik op een dag ga zeggen :"het is genoeg geweest,ik kan het niet meer aan,waarom nog verder leven?" Deze gedachten en angst heb ik altijd al in mij gehad en af en toe komt er een duiveltje dat in mijn oor fluisteren ook al is er niets specifieks gebeurd


Als ik dat nu nalees zijn er gelukkig wel bepaalde angsten niet meer zo aanwezig,gelukkig maar maar toch blijft het mijn "zwak punt"!

Ik neem nu antidepressiva,ik ben daar niet verlegen om,ook niet dat ik 3 weken opgenomen ben geweest in de PAAZ. Ik praat daar openlijk over tegen mensen.Op deze manier wil ik enkele taboes doorbreken want het kan iedereen wel eens overkomen,dat het licht plots uit gaat!
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Knap dat je dit durft te delen, echt respect! Ik weet zelf hoe lastig het is om die stap te zetten (zie mijn blogs over angst), en kan dan ook alleen maar lof spreken over deze post van je. Ik kwam terecht op je pagina door een bericht waarin je zei dat je nog nooit ware liefde op het eerste gezicht hebt ervaren, en dat je eerst maar zou zien of er zo iemand voor jou zou vallen.. Misschien kun je met een paar vragen je leven veranderen.. Waarom zou iemand niet stapel verliefd op je worden? Je bent toch een geweldig mens, een lief mens, een mooi mens.. Waarom zou je bang zijn om je vechtlust te verliezen? Het feit dat je er bang voor bent betekend dat je het in je hebt om te vechten. Ga ervoor, zet die stappen en grijp je kans! Kop op, je leven is zoveel meer waard dan negatieve gedachten.. Jij bent zoveel meer waard!
| 23:00 |
Bedankt voor je heel lieve woorden!
Over het algemeen ben ik niet zo negatief meer ingesteld,gelukkig maar want dat vraagt veel energie maar er zijn wel momenten dat ik het moeilijk heb. Zo ben ik veel aan zee en zie hier veel koppeltjes hand in hand lopen en dan mis ik die intimiteit wel.
Maar ik geloof nooit dat iemand stapel verliefd zou worden op mij,dat is me nog nooit overkomen of het is dan iemand die ik zelf niet zie zitten. Ikzelf laat het niet toe om stapelverliefd op iemand te worden. Dus ja,ingewikkeld he
| 10:25 |
Ik snap het wel. Leer eerst jezelf omarmen voor je een ander omarmd.. Tenminste, dat was de wijze raadt van mijn moeder altijd, haha!
| 17:56 |
Heel goed dat je dit deelt.
| 14:40 |
Dank je
| 21:21 |
Leul dat je dit met ons wou delen
| 08:49 |
Dank je
| 09:41 |
Goed dat je dit met ons durft te delen. Niet alleen vanwege het taboe maar ook voor jezelf.
| 11:50 |
Ja ik ben blij dat er toch sindsdien enkele angsten weg zijn,zoals angst voor de leegte,het zwarte gat,ik ben nu all een jaar op pensoein en daarvoor een jaar in ziekteverlof maar ik heb me nog geen enkele dag verveeld! Ik heb nu net iets te veel hobbies en weet soms dewelke eerst te beginnen en of af te maken
De zee heeft me ook veel geholpen om angsten los te laten
| 12:23 |
Ik heb ook iets met de zee en da er dan ook altijd naar toe als ik in Nederland ben en dat mogelijk is. Je kunt er ook zo nu en dan lekker uithuilen zonder dat het opvalt. Wind tegen op een koude dag.
| 12:39 |
Ja en zingen of babbelen in jezelf,niemand die het hoort want hier in Westende is het altijd rustig buiten het seizoen,zaaaaalig rustig,soms ben ik helemaal alleen op het strand,kei tof
| 13:11 |
Inderdaad heel goed dat je dit deelt! Er is ng veel te veel taboe rond
| 10:26 |
Vind ik ook!
Heb je mijn liefdesverklaring al gelezen? Dat gaat over anti depressiva
| 10:59 |
Ja die had ik ook gelezen!
| 11:00 |
Goed dat je het deelt! Respect!
| 10:04 |
Dankje wel! Leuk om dat te horen
| 10:05 |
Ik heb respect voor je dat je zo open bent hierover. Dat bewijst juist dat je heel sterk bent. Er zijn ook mensen die bang zijn om dingen met mensen te delen en dat jij dit vertelt, vind ik ontzettend knap!
| 10:02 |
Dank je voor je toffe ondersteunende reactie!
Ik wil niet dat er dingen taboe zijn want dan kan je jezelf niet zijn en moet je dingen verzwijgen en dat maakt het soms nog erger
| 10:04 |
Dat klopt! :)
Tevens wil ik je ook bedanken voor het schrijven van deze blog. Het heeft mij net het zetje gegeven wat ik nodig had, om een blog te schrijven over mijn autisme :)
| 10:55 |
Zeker doen!
Mijn ex en mijn zoon zijn aspergers en dat zit ik in mijn familie,ook langs vaders kant en moeders kan en ook in de familie van mijn ex.
Mijn kinderen zijn ook hoogbegaafd,ex ook en hoogbegaafdheid zit ook in mijn familie,idem dito als asperged
| 11:08 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen