×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Anti bont!

Anti bont!


Onbegrijpelijk vind ik het, mensen die nog steeds producten met echt bont kopen. Zijn deze mensen dan echt zo blind voor al het dierenleed dat achter de bontindustrie zit? Zitten deze mensen er dan totaal niet mee dat bijvoorbeeld vossen, nertsen, wasberen en coyotes een vreselijke dood moeten sterven omdat zij zo nodig  producten met echt bont willen? En dat terwijl er tegenwoordig  goede alternatieven zijn voor bont. Zouden deze mensen dan echt niet beseffen dat bijvoorbeeld een vos zijn leven slijt in een kleine draadstalen kooi om daarna te worden geëlektrocuteerd via zijn anus omdat op deze manier zijn vacht niet beschadigt? Zouden deze mensen dan echt niet weten dat de prachtige dieren levend worden gevild voor hun mooie vacht? Sorry, maar voor dit soort mensen die hun ogen gesloten  houden voor dit vreselijke dierenleed, kan ik echt geen begrip opbrengen!

Vreselijk vind ik het om in de winter al die wandelende bontkragen te zien. Ik begrijp deze mensen echt niet, is het nu echt zoveel moeite om  een jas te zoeken zonder echte bontkraag?  Er zijn toch genoeg jassen met een imitatie bontkraag te koop, waarom gaan deze mensen daar dan niet voor? 
Ik vind het vreselijk om beelden te zien van dieren die in een kleine kooi zitten opgesloten met het vooruitzicht levend te worden gevild of anaal te worden geëlektrocuteerd...  

Tegenwoordig zijn zijn er ook mooie diervriendelijke alternatieven voor bont en leer. Wil je daar meer over weten, neem dan hier eens een kijkje. 

Ook in mijn eigen omgeving heb ik regelmatig discussies over het dragen van echt bont. Niet iedereen waardeert het dat ik mijn eigen mening uitspreek, want het zijn toch maar dieren...
Waar ik nu eigenlijk druk om maak? Dieren zijn ook levende wezens en hebben net als jij en ik ook gevoel. Zij verdienen niet zo'n gruwelijke dood, alleen maar omdat de mens zo nodig hun prachtige vacht wil hebben om zich mooi te voelen. Ik laat mijn hart spreken en kom er heel eerlijk vooruit dat ik tegen echt bont ben. Echt bont is prachtig als vacht van de oorspronkelijke eigenaar, niet als accessoires van de mens. De mens wordt er in mijn ogen alleen maar lelijk van. De mensen die echt bont dragen, zijn in mijn ogen wrede wezens. Ik ben me ervan bewust dat ik met die uitspraak mensen tegen de haren instrijk, maar ik kom gewoon heel eerlijk voor mijn mening uit...

Het excuus dat mensen geven is dat de dieren toch al dood zijn, en het hangt nu eenmaal al in de winkel. Ja dat is zo, want zolang de consument bont koopt, zullen er ontwerpers zijn die het gebruiken in hun ontwerpen en winkelketens zullen het blijven verkopen. Zou de consument zich massaal tegen bont uitspreken en niemand koopt het meer, dan pas zal echt bont uit de winkelketens en het straatbeeld verdwijnen. Maar zolang het geld opbrengt, zal dat waarschijnlijk niet gebeuren. Helaas.

Eerlijk gezegd vind ik dat de regering hier ook iets aan moet én kan doen. Ze zouden bijvoorbeeld om te beginnen een verbod op de verkoop van echt bont kunnen invoeren.


Neem eens een kijkje op bont voor dieren. Daar vind je ook de bontvrijlijst, waar de winkelketens instaan bij wie je je naar hartenlust bontvrij kunt shoppen!

©2018, EJKtV

signup

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen. Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors. Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!
Soberana
'...alternatieven voor bont en leer...': mag ik aannemen dat jij ook geen leren schoenen draagt? Zeker ook een tegenstandster van slangenleren tassen en schoenen? Tja, we zijn nu eenmaal niet allemaal liefhebbers van kunststof sneakers en goedkope stoffen tasjes. Er is in NL al erg veel verboden, dit kan er ook nog bij. Goddank hoef ik er niet te wonen en kan ik eten en dragen wat ik wil.
26-03-2018 20:20
26-03-2018 20:20 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Dat heb je goed, ik draag inderdaad geen leren schoenen. En ja, ik ben ook een tegenstander van slangenleren tassen en schoenen. Ik zie gewoon niet in waarom een dier moet worden afgeslacht omdat de mens zo nodig wil pronken met een vacht die niet van zichzelf is.
27-03-2018 12:56
27-03-2018 12:56 • 1 reactie • Reageer
jolandemooij
Nee ik moet ook niets van echt bont hebben. Heel goed dat er een blog over hebt geschreven.
16-02-2018 23:57
16-02-2018 23:57 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Dankjewel. Fijn dat jij ook niets van echt bont moet hebben. Ik vind dat er veel meer bekendheid mag komen aan het dierenleed wat eraan vooraf gaat.
17-02-2018 14:59
17-02-2018 14:59 • Reageer
LivingThaGoodLife
Nou ik ben t ermee eens.. in de kast van ons tijdelijk huurhuis kwam ik een bontjas tegen (wss vd overleden vrouw van de eigenaar) ik had nog nooit zon jas gezien, en wilde hem bekijken. Ik kreeg helemaal de kriebels, er hingen gewoon pootjes aan :-( echt meteen vol afschuw van t leed dat eraan vooraf was gegaan weggehangen..
08-02-2018 17:27
08-02-2018 17:27 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Ieuw, moet je toch niet aan denken dat iemand vrijwillig met zo'n jas over straat loopt! En dan de pootjes er nog aan,,, Bah! Tja ik blijf het een vreselijk iets vinden, zelfs de bontkragen op een jas. Ik begrijp sowieso niet waarom iemand met de vacht van een gemarteld en op een vreselijke wijze vermoord dier wil rondlopen. Je vilt toch ook geen mens om een lampenkap van zijn/haar huid te maken... Ik snap jouw reactie maar al te goed, al had ik de jas opgestuurd naar bont voor dieren.
10-02-2018 19:57
10-02-2018 19:57 • 1 reactie • Reageer
Hans van Gemert
Er zijn inderdaad genoeg alternatieven voor bont.
04-02-2018 16:55
04-02-2018 16:55 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Dat vind ik dus ook.
04-02-2018 21:45
04-02-2018 21:45 • Reageer
Ben
"mens erger je niet"
04-02-2018 15:54
04-02-2018 15:54 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Ja dat doe ik in het geval van echt bont wel!
04-02-2018 16:14
04-02-2018 16:14 • Reageer