×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Lekker hoor, zo'n Maestro burger!

Lekker hoor, zo'n Maestro burger!


 Nederlanders zijn krenterig, mensen met veel tatoeages zijn asociaal en/of crimineel, stem je op Geert Wilders dan ben je racist, slanke mensen eten niet, dikke mensen eten te veel, eet je vlees dan hou je niet van dieren, ga je naar de kerk dan ben je een naïef persoon die in sprookjes geloofd...  En zo kan ik nog wel even door gaan.

Vooroordelen, veel mensen hebben ze. Helaas...

Mijn zoon en hubbie zijn beiden erg slank terwijl ze alles eten wat ze lekker vinden (ik noem ze wel eens gekscherend wandelende kliko's), in tegenstelling tot mij, ik ben veel te zwaar ondanks dat ik niet meer eet dan dat ik mag. Omdat ik vroeger slank was, voel ik me nu heel erg onzeker. Hoe ik het zover heb laten komen? Na mijn eerste zwangerschap is het me niet gelukt om al het aangekomen gewicht er weer af te krijgen. En door gezondheidsproblemen, was/ben ik genoodzaakt om medicijnen te slikken, waarvan o.a. gewichtstoename een bijwerking is. Mijn grootste valkuil is dat ik onregelmatig eet, en vaak vergeet ik gewoonweg iets te eten. Tegenwoordig probeer ik daar verandering in te brengen door in mijn mobiel een alarm te zetten, zodat ik eraan word herinnerd dat ik iets moet eten. 

Af en toe gaan wij naar de McDonald's. Het liefst ga ik langs de McDrive omdat als we in het restaurant gaan eten, ik me meestal erg opgelaten voel. Misschien ligt het aan mijn verbeelding, maar regelmatig zie ik steelse blikken onze kant op kijken terwijl men fluistert... Dat geeft mij een erg onzeker gevoel, zeker omdat ik een maatje meer heb (nou ja, eerlijk gezegd een paar maatjes). "Ja joh, schuif er nog maar een hamburger in", zei een wild vreemde eens tegen me. Ik kon wel door de grond zakken... Als ik nu elke week fastfood zou eten, ja oké dan zou die persoon een punt hebben. Maar hij kende mij niet, dus wie was hij om dat tegen mij te zeggen? Mijn opmerking was "Oh lekker, vooral als u het voor me betaald!" Meneer keek me met een minachtende blik aan en liep zonder nog iets te zeggen door. Toen we  uitgegeten waren en naar de auto wandelden stond diezelfde meneer buiten aan een sigaar te lurken, dus ik kon het niet nalaten om te zeggen "Wat fijn om te zien dat u wel zo gezond leeft!"

Nou ja om een lang verhaal kort te maken, af en toe hebben mijn zoon en hubbie ook weleens zin in iets anders dan groenten en aardappelen en dus gaan we soms naar de McDonald's. Ja ik beken, ook ik neem dan een menu. En die afkeurende blikken die mij een onzeker gevoel geven? Tja die moet ik leren te negeren. Mogen mensen met overgewicht alleen maar salades eten? Volgens de diëtist mag ik heus wel eens 'zondigen', dus die paar keer in het jaar dat wij naar de McDonald's gaan, zet ik mijn tanden graag in de Maestro Burger Angus Beef! 

En tegen de mensen die het nodig vinden om iemand met een maatje meer een onzeker gevoel te geven met hun vooroordelen wil ik graag zeggen, bemoei je lekker met jezelf en je eigen leven!

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Neance
Helemaal met je eens!!! Mensen weten het allemaal zo goed voor een ander, maar vergeten daarbij naar zichzelf te kijken..
01-05-2018 16:08
01-05-2018 16:08 • Reageer
Albert van den Berg
Oordelen en veroordelen omdat mensen dan niet in de spiegel of hun hart hoeven te kijken.
26-11-2017 11:39
26-11-2017 11:39 • Reageer
The Original Enrique
Mensen denken tegenwoordig niet dat je alles mag zeggen, nee, ze vinden dat je alles móet kunnen zeggen in een democratisch land... Als ze dan nog iets zeggen wat ergens op slaat... Leven en laten leven! Al zou je 10 hamburgers eten, mag je dat nog altijd zelf weten! Men moet zich eens bedenken hoe zeer het soms doet om bepaalde woorden naar je toe geslingerd te krijgen! Al leven we in een 'vrij' land, wil het nog niet zeggen dat je een ander zomaar mag kwetsen! Als ik erbij was geweest had 'ie die sigaar opgevreten!
24-11-2017 21:47
24-11-2017 21:47 • Reageer
Hans van Gemert
Als je er maar van geniet!
24-11-2017 21:25
24-11-2017 21:25 • Reageer
johan_jongedijk
welkom in nederland het land waar men veroordeeld wordt zonder dat je er iets aan kan doen
24-11-2017 18:08
24-11-2017 18:08 • Reageer