×

Yoors


Inloggen
×

YoorsTheelabel Quote 28; Loterij of baan

Theelabel Quote 28; Loterij of baan


Hallo koffiewereld, ik ben een theejunkie! Zo dat is eruit!
Ik lust geen koffie, terwijl het merendeel van mijn familie, schoonfamilie en vrienden echte  koffieleuten zijn...
Bij verjaardagen en dergelijke krijg ik dan ook regelmatig opmerkingen over mijn theeconsumptie te horen, zoals bijvoorbeeld:

  • thee is voor zieke en/of oude mensen. - O, oké! Nou dan heeft mijn astma toch nog een voordeel!
  • als je alleen thee drinkt (en geen koffie lust) dan word je nooit volwassen! - Dat verklaart een hoop en het kind in mij is daar dan ook super blij mee.
  • alle thee smaakt naar kamelenpies... - Ieuw, ik wil er niet bij na denken hoe ze dat zijn te weten gekomen (sorry, ik ben een beelddenker 😇 )

Nu vind ik de vragen die op de labels van bijvoorbeeld Pickwick theezakjes staan, erg leuk om over na te denken. Daarom kwam ik op het idee om hier 30 dagen lang elke dag een vraag te plaatsen, met mijn (eerlijke) uitgebreide antwoord erop.  

Doe je mee door ook de vraag te beantwoorden? Het moet natuurlijk niet, maar ik zou het wel erg leuk vinden.

De vraag van vandaag:
Zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?

Mijn antwoord:
Hmm, een beetje een lastige vraag. Het liefst zou ik natuurlijk de perfecte baan vinden, maar als je collega's niet aardig tegen je zijn, is de perfecte baan toch niet zo perfect. Nu zullen mensen misschien wel vinden dat ik erg pessimistisch ben zoals ik dit neerschrijf, maar ik heb het in mijn werkverleden tot nog toe niet echt getroffen met collega's.

Mijn eerste baan vond ik super leuk, ik had het er erg naar mijn zin en met mijn collega's kon ik het goed vinden. Totdat ik werd overgeplaatst naar een andere afdeling waar ze een tekort aan mensen hadden. Dat werk vond ik minder leuk om te doen, maar met die collega's kon ik het ook wel goed vinden. Totdat ze er achter kwamen dat mijn zus hun chef was in het andere bedrijf van deze eigenaar. Toen begonnen de pesterijen, op een gegeven moment duwden ze me zo hard tegen een machine dat mijn hele rug bont en blauw was. Ik ben toen naar de chef gegaan en heb alles verteld, met als gevolg dat ik een week later op het matje werd geroepen door een plaatsvervangende chef.  Mijn eigen chef was met vakantie, maar had deze plaatsvervangende chef opdracht gegeven om mij te ontslaan. De plaatsvervangende chef zei dat hij niet begreep waarom hij mij moest ontslaan, want hij zei dat ik net zo'n harde en nauwkeurige werknemer als mijn zus was. Maar dat hij helaas moest doen wat mijn chef hem had opgedragen...

Mijn laatste baan was als postsorteerder, wat ik op zich best leuk vond om te doen. Ik werkte in een leuk team, alleen was er één vrouw die de hele sfeer verpeste. Ik was volgens haar niet snel genoeg en dat liet ze via steken onder water merken ook. Jammer genoeg was mijn werkplek naast haar. Eerst negeerde ik haar nare opmerkingen gewoon. Ze sprak vaak achter mensen hun rug, ik hou daar niet van en liep er dan ook bij weg als ze weer eens bezig was. Als zij een dag vrij had, was de sfeer in het team ontzettend gezellig. Op een ochtend liep ik wat achter met mijn werk en een collega hielp mij, toen vroeg die vrouw mij (nogal sarcastisch) waarom iedereen mij altijd hielp en haar niet, ik zei zonder echt na te denken dat dat misschien kwam omdat ik niet achter mensen hun rug om over hen sprak... Ik was haar opmerkingen gewoon zo ontzettend  zat.
Zo schreeuwde ze bijvoorbeeld door de fabriekshal naar een man in een ander team dat hij mocht doodvallen en zij  dan gewoon over hem heen zou stappen! 
Er was een meisje die wat gezet was, toen dat meisje met kerst een tweede gehaktbal nam zei die vrouw tegen haar "Ja joh, schuif er nog ééntje in, het is niet dat je er nog van moet groeien!", dat schoot bij mij verkeerd, en ik heb haar gezegd dat ik die opmerkingen van haar echt niet vond kunnen.
Op een keer bleek dat ze de achterkant van mijn broek in had kunnen kijken (niet dat ze meer zag dan een hemd, maar toch), en zei ze tegen de chef dat er wel een bus in mijn broek paste, dus ik zei erover heen van nee joh, een airbus 380! En dat als ze echt lef had, ze dingen die ze te melden had in mensen hun gezicht moest zeggen in plaats van achter hun rug. Dat zou haar sieren. 

Ik ben een hooggevoelig persoon en pik daardoor snel de zowel positieve- als negatieve energie van anderen op, en ik begon het plezier in mijn werk te verliezen. Ik voelde mij weer terug zakken in het diepe dal waar ik met veel moeite was uitgekomen. Ik heb mijn chef de situatie uitgelegd en gevraagd of ik in een ander team mocht, maar niemand wilde met mij ruilen omdat ze niet naast die vrouw wilden zitten.  Ik moest een operatie ondergaan op maandag, op donderdag mocht ik naar huis met de mededeling dat ik het voorlopig rustig aan moest doen en op vrijdag kreeg ik een telefoontje van de chef met de vraag of ik zaterdag weer aan het werk kon gaan! Nee, dat kon natuurlijk niet!
 Op een gegeven moment trok ik de negativiteit echt niet meer en kwam in de ziektewet terecht. De arbeidsarts wilde dat ik na twee weken weer aan het werk ging, terwijl mijn eigen arts die mij en mijn verleden kent, het beter vond dat ik wat langer thuis zou blijven. Na die twee weken ben ik toch maar weer begonnen, maar ik zakte steeds dieper weg met het resultaat dat ik weer zwaar depressief werd. De arbeidsarts had er geen begrip voor, zoals zij reageerde kwam het er voor zo mij op neer dat ik me niet zo moest aanstellen. Uiteindelijk heb ik de stap gezet en heb ontslag genomen... Ik vond uiteindelijk mijn gezondheid toch belangrijker dan een baan. 

Daarom zeg ik dat ik toch liever de loterij zou winnen (tenminste als de prijs belastingvrij is ;-) ). Dan zou ik iets voor mezelf kunnen beginnen, en zelf de mensen uitkiezen met wie ik wil werken.

En, zou je liever de loterij winnen of de perfecte baan vinden?

©2018, EJKtV

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen.
Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors.
Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!