×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Theelabel Quote 8; Ochtend v.s. avond

Theelabel Quote 8; Ochtend v.s. avond


Hallo koffiewereld, ik ben een theejunkie! Zo dat is eruit!
Ik lust geen koffie, terwijl het merendeel van mijn familie, schoonfamilie en vrienden echte  koffieleuten zijn...
Bij verjaardagen en dergelijke krijg ik dan ook regelmatig opmerkingen over mijn theeconsumptie te horen, zoals bijvoorbeeld:

  • thee is voor zieke en/of oude mensen. - O, oké! Nou dan heeft mijn astma toch nog een voordeel!
  • als je alleen thee drinkt (en geen koffie lust) dan word je nooit volwassen! - Dat verklaart een hoop en het kind in mij is daar dan ook super blij mee.
  • alle thee smaakt naar kamelenpies... - Ieuw, ik wil er niet bij nadenken hoe ze dat zijn te weten gekomen (sorry, ik ben een beelddenker 😇 )


Nu vind ik de vragen die op de labels van bijvoorbeeld Pickwick theezakjes staan, erg leuk om over na te denken. Daarom kwam ik op het idee om hier 30 dagen lang elke dag een vraag te plaatsen, met mijn (eerlijke) uitgebreide antwoord erop.  

Doe je mee door ook de vraag te beantwoorden? Het moet natuurlijk niet, maar ik zou het wel erg leuk vinden.

De vraag van vandaag:
Ben je een vroege vogel of een avondmens?

Mijn antwoord:
Vroeger was ik echt een vroege vogel. Ik vond het heerlijk om vroeg op te staan en gewoon alles op mijn gemak te doen. In de weekenden en vakanties lekker vroeg naar buiten te gaan om lange stukken te wandelen met mijn hond. Geen andere mensen tegen te komen, alleen de geluiden van de natuur.
Tegenwoordig ben ik meer een avondmens. Toen we in onze vorige straat woonden, begonnen mijn slaapproblemen. Omdat het daar 's nachts vaak erg onrustig was, begon ik steeds lichter en korter te slapen. Toen ook nog manlief voor zijn werk jarenlang alleen in de nachtdienst moest, raakte mijn hele biologische klok in de war en sindsdien slaap ik slecht. Als ik in bed lig moet ik eerst lezen, (anders doe ik helemaal geen oog dicht omdat het te druk is in mijn hoofd) en voordat ik het dan doorheb is het alweer half twee of later.

En, ben jij een vroege vogel of een avondmens?

©2018, EJKtV

signup

Bedankt voor het lezen van mijn post.
Omdat jij deze post te bekijkt, krijg ik Yoorspunten. Deze Yp zijn euro's waard, die ik kan laten uitbetalen. Een reactie achterlaten en/of zelf Yoorspunten sparen kan alleen als je lid bent van Yoors. Jezelf aanmelden is helemaal gratis en kan heel eenvoudig door op deze link  te klikken, zo bezorg je ons allebei 125 Yp. 

Dat is mooi meegenomen toch!
johan_jongedijk
Ik ga zeker niet later dan max 8 uur uit bed en n meestal niet eerder dan 23.30. 00. 00 uur naar bed.
08-02-2018 16:51
08-02-2018 16:51 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Lijkt me heerlijk om een nacht lang door te slapen en dan om max 8 uur met energie uit bed te kunnen stappen.
08-02-2018 17:17
08-02-2018 17:17 • 1 reactie • Reageer
Katrien
Ik ben een avondmens, maar voor mijn job sta ik wel vroeg op. Als ik vrije keuze heb, doe ik dat niet!
07-02-2018 15:46
07-02-2018 15:46 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Dat snap ik, als je elke dag vroeg moet beginnen is het ook wel eens fijn om lekker uit te slapen.
08-02-2018 17:19
08-02-2018 17:19 • Reageer
bijlenie
Een avond mens of eigenlijk nacht en vroege ochtend mens !
03-02-2018 14:25
03-02-2018 14:25 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Vroeger toen mijn ouders op vakantie waren en ik voor het eerst alleen thuis mocht blijven, stond ik 's nachts de ramen lappen... Ik ben dan actiever als overdag.
04-02-2018 12:56
04-02-2018 12:56 • Reageer