×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Eczeem, een lichamelijke sloper,

Eczeem, een lichamelijke sloper,


Eczeem; Een geestelijke en lichamelijke sloper. Mensen die last hebben van deze huidziekte zullen dit vast herkennen. Voor mensen die het niet herkennen? Stel je voor dat je op een stukje huid 10 muggenbulten bij elkaar hebt. Dan zit daar een schaafwond overheen en ben je gesneden met een mes. Ja? Heb je hem? Dat kan je dus vergelijken met Eczeem. Pijn is fijn en jeuk is leuk is een uitspraak die je wel eens hoord. Neem van mij aan. Die twee samen maken je gek van stress en geestelijke onrust.

Mijn hele leven heb ik het in mij zitten en soms komt het naar buiten op mijn handen en mijn voeten. “Eczeem”, is een huidaandoening die erfelijk is en vaak naar buiten komt bij onrust. De laatste jaren van mijn huwelijk bijvoorbeeld had ik de meest ernstige periode van mijn leven. Niet alleen omdat mijn huwelijk niet goed was maar omdat ik twee jaar lang heel ernstig eczeem had. Elke dokter heb ik gezien en elke behandeling gehad. Ook het Dermatologisch ziekenhuis in Den Haag bezocht ik iedere week. De moment waren zo heftig dat ik een kop koffie niet eens meer vast kon houden. Twee weken kon ik zelfs mijn handen helemaal niet meer gebruiken van de open wonden en korsten. Mijn huid was na een nacht slapen (als ik dat al kon) helemaal uitgedroogd en bij het bewegen mijn handen scheurde elke wond weer open. Teveel smeren kon ook niet omdat vet de wonden juist open hield. Ik kreeg de zwaarste hormoonzalf en het grote nadeel van die “troep” is dat het (ahum) juist je huid aantast. Het haald nl je beschermlaag (hoornlaag) weg. Je hoornlaag is zeg maar het immuumsysteem van je huid. Dit in combinatie met open wonden en je kan je voorstellen dat je in een visieuze cirkel zit. Het geneest dus gewoon niet. Alles staat onder druk. Je werk, vrienschappen, je relatie en vooral, jezelf. vierentwintig uur per dag heb je jeuk en pijn, jeuk en pijn en jeuk en pijn. Je bent een ramp voor jezelf en ook voor anderen die zich niet kunnen voorstellen waar je op dat moment doorheen gaat. Stel je voor hoeveel stress je daarvan krijgt wat weer resulteert in een nieuwe visieuze cirkel omdat stress in veel gevallen de oorzaak was dat het begon.

Op het moment van dit schrijven komt het weer opzetten. De blaasjes en de wondje komen weer en de jeuk gaat weer behoorlijk irriteren. Vroeger was ik nu al gek geworden maar nu probeer ik mijn mindset te veranderen en dat is hard werken als je de hele dag jeuk hebt. Ik ben mij nl nu bewust dat stress het erger zal maken. Ik ben aan het onderzoeken bij mezelf waardoor het begonnen is. Welke onrust is er in mij dat mijn lichaam die shit er uit wil hebben en daar mijn zwakke en gevoelige huid voor uitkiest? Hoe zal ik het nu gaan behandelen? 8 jaar geleden was de chinese dokter mijn redder. Hij gebruikte accupunctuur in combinate met Chinese thee en drie maanden later was ik genezen. Helaas beperken mij nu de finacien om weer deze behandeling te nemen dus mag ik creatief op zoek naar iets anders. Misschien wordt het bijvoorbeeld nu eens is echt tijd om te gaan mediteren en zal dat de rust in mij geven om het euvel te genezen.

Verdomme, ik voel genoeg liefde voor mezelf dat ik dit niet toe laat. De eczeem gaat het nu niet van mij winnen. Wat moet ik veranderen aan mezelf om dit te genezen en te voorkomen. Wat zorgt er voor dat ik dit nooit meer krijg? Want dat het eeninbreuk is op mijn dagelijkse geluk dat mag duidelijk zijn. Ze zeggen wel eens; “geluk zit in jezelf”. Ik zeg, FUCK IT want bij mij zit er nu eczeem in mijzelf wat mijn geluk onderdrukt. Daar kan je veel spirituele oordelen op loslaten maar niemand gaat mij wijsmaken dat het anders is. Denk nl niet dat je dan zelf eczeem hebt gehad in enstige vorm.

Dus heb je tips… ik hoor ze graag en voor nu zeg ik nog even:
ik ga dit winnen,
ik ga dit winnen,
ik ga dit winnen,
ik ga dit winnen,


 verbegbijazz
Ik zou nog willen zeggen let vooral goed op je diëet en ik denk dat die Chinese dokter ook op de goede lijn zat met het thee drinken. Kruidenthee zuivert het bloed namelijk.
30-08-2017 11:08
30-08-2017 11:08 • Reageer
verbegbijazz
Ik ben ook ervaringsdeskundige wat dit betreft, mijn jeugd is er door vergald later pas door zelfstandigheid kwam ik tot rust. Goed op het dieet letten en voldoende water drinken. Eventueel citroensap drinken 's morgens enz. Er zijn heel wat middeltjes.
30-08-2017 10:46
30-08-2017 10:46 • Reageer
frieke
wat vervelend voor je, jammer genoeg kan ik niet helpen maar wens je veel beterschap
27-08-2017 22:17
27-08-2017 22:17 • 1 reactie • Reageer
Peter
thanks
29-08-2017 11:29
29-08-2017 11:29 • Reageer
unbelievable
oke een mooi verhaal
26-08-2017 19:25
26-08-2017 19:25 • Reageer