×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Kleintjes worden groot

Kleintjes worden groot


Iedereen kent die uitspraak. Iedereen die betrokken is op kinderen (als ouder, leerkracht, peter of meter, .....) kent dat ene moment dat je plotseling beseft: mijn kinderen worden groot.

Persoonlijk vraag ik me dan af of ik daar zo van schrik omdat het een teken aan de wand is van mijn eigen leeftijd of dat ik echt verwonderd ben over mijn 'grote' kinderen.

Ik wil mezelf een pluim geven en durf van elke keer dat ik schrok omdat mijn kinderen 'groot' werden dat het dan om iets ging dat mijn kinderen deden, zeiden of toonde. Ik herinner me nog goed de vertedering die ik voelde bij het eerste optreden voor ballet van mijn dochter. Ze is ondertussen 14 en al enkele jaren bezig met het ballet. De ernst waarmee ze zich nu voorbereid is zichtbaar op het podium. Maar het valt me op hoe haar expressie ook groeit, haar gezicht toont smart, verdriet, blijdschap, geluk, zorg,..... ze wordt groot, al dat gevoel dat ze in haar dans legt, ....

Neen, mijn eigen ouderdom komt  pas daarna als mijn zus zegt: "dit is toch een heel ander optreden dan 8 jaar geleden,.... Ja, weer al 8 jaar gepasseerd, ze wordt groot en ik een beetje ouder, wanneer is dat allemaal gebeurd?
_PetitCorbeau_
Ik begin het dankzij mijn zoontje te beseffen hoe snel de tijd vliegt
29-05-2017 12:41
29-05-2017 12:41 • Reageer
Soberana
Het gaat zo hard, lijkt wel een stroomversnelling:) Die van mij zijn 40plussers die al grijze haren hebben. Weet je wat pas echt razendsnel gaat? Kleinkinderen! Zo had ik de oudste als baby-jongetje op schoot, het volgende ogenblik buigt er een boomlange man voorover om mij een prikbaardzoen te geven en bromt met een basstem: 'dag lief omaatje' :)
29-05-2017 01:18
29-05-2017 01:18 • Reageer