×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
1 klik voor de ECHTE liefde


We kennen het allemaal. Ons eerste liefde. Een grootste verliefdheid waarvan we dachten, dit is het. Dit is echt! Het puberaal gevoel dat de wereld stilstaat wanneer je dicht bij je geliefde bent en je hart even overslaat bij een korte aanraking. Het gevoel dat je een eeuwige tijd samen wilt spenderen en elkaar nooit meer wil loslaten. En wanneer je het toch doet, dan doet het hels veel pijn om elkaar te lossen. 

De klik

Ik ken dit gevoel ook, meer dan dat ik ooit gedacht had. Wanneer ik hem in mijn handen hield, sloeg men hart al een eerste tik over en wanneer ik de eerste klik maakte, was ik helemaal verkocht! Mijn Fujifilm camera was de eerste opening naar de liefde voor het beeld. Mijn passie om tot grootse kiekjes te komen en iedereen te laten meegenieten van mijn kijk op de wereld. 

De Fujifilm was een van de eerste camera's tussen een compact en een spiegelreflex. Hij had een vaste body met lens en net iets kleiner dan de spiegelreflex. Wel kon je al heel wat meer instellen dan bij een compact. De wereld voor fotografie gaat bij deze camera stilletjes open. Voor alle beginners is dit best een goed toestel en helemaal nog niet zo een dure investering als een grootste spiegelreflex.

Wanneer ik in de Mediamarkt stond en hem in mijn handen nam, wist ik meteen dat dit mijn eerste aankoop zou zijn. Dat we vele uren samen zouden spenderen en dat ik altijd samen met hem op stap zou gaan. Niemand kon ons scheiden en hoewel het iedereen op de zenuwen werkte, was ik perfect gelukkig. Mijn eerste ontdekkingen in de fotografiewereld heb ik aan hem te danken. 

Ik heb toch enkele jaren samen met hem versleten en heel wat wegen afgelegd. De liefde voor het beeld werd alleen maar groter. De passie om hierin te leren kriebelde zo enorm dat ik mezelf erop betrapte dat ik wel eens "vreemd" zou gaan. Af en toe keek ik eens in de boekjes of reclame, op zoek naar een spiegelreflex. Een nieuwe camera en een goede lens die me zouden helpen om nog verder in de fotografie te gaan.


Ergens schuilt er dan een stukje schuldgevoel. Je eerste ECHTE liefde bedrieg je niet zomaar. Je schuift hem niet zomaar langs de kant. En het deed oprecht een klein stukje pijn om hem los te laten! Ik was mijn Fujifilm zo dankbaar voor alle waardevolle momenten. En nu nog steeds, ben ik supertrots op wat we samen hadden als ik mijn eerste beelden nog eens herbekijk. Je eerste lief is dan ook iets dat je nooit meer vergeet!

Liefde op het eerste gezicht

Wanneer ik me toch een stuk over mijn schuldgevoelens kon plaatsen en op zoek ben gegaan naar een spiegelreflex was ik op slag verliefd. Ik zag de Canon 500 D en het leek op liefde op het eerste gezicht. Het is niet de meest uitgeruste body maar wel een perfecte overgang van de Fujifilm naar spiegelreflex. Ik heb mijn spaarcenten bijeengeraapt en ben onmiddellijk terug naar de Mediamarkt gereden. 


Ik kon haast niet wachten tot ik hem in mijn handen kon houden en de wachttijd tot hij opgeladen was, leek dan ook enorm. Mijn liefde en passie maakte me zo hard ongeduldig, maar eenmaal ik er volop mee kon werken was ik intens gelukkig. Vastberaden heb ik mijn cursus gestart voor beroepsfotograaf en werd mijn kast met fotografiespullen groter. Eerst enkele lenzen, daarna een flitser en extra belichtingsmogelijkheden. Ook een fotobox en accessoires voor een shoot werden al snel aangevuld. 

De kast wordt stilaan te klein en ik heb dan nog niet alles wat ik wil of waar ik van droom.

Ondertussen heb ik dan ook mijn diploma behaald en kan ik zeggen dat ik de fotografie wel "beheers". Mijn camera en ik zijn soulmates voor het leven!


De liefde is een gek iets. Eénmaal je de klik hebt gemaakt en je voelt dat dit ECHT is dan laat het je alles doen. Je gaat niet klagen wanneer je door weer en wind loopt, wanneer je de nachtrust laat vallen, wanneer je je laatste centen bijeenraapt, wanneer je rug pijn doet door alles wat je meesleurt, ...


Liefde, te gek voor woorden. Wanneer je de KLIK hebt gemaakt!

En jij kent ook dit gevoel. Nietwaar?

Bekijk en Like ook zeker mijn pagina!

 

Benieuwd naar enkele kiekjes met de liefde van men leven? Bekijk dan zeker mijn pagina!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts