De helende werking van kleuren!

De helende werking van kleuren!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

En daar zat ik dan plots thuis. Gedaan met werken, voorlopig toch. Dokter zei dat ik het rustiger aan moest doen. Proberen van dat Work 'o' holic gehalte af te geraken.  Als je nu doordoet krijg je een serieuze burn out!


Geen fijne woorden om te horen. Wat moet ik nu thuis? En hoelang?

Voorlopig starten we met 3 weken.

En dat deed pijn! Als je  7 dagen op 7 werkt dan weet je niet wat ontspannen is. Dan weet je niet hoe je best je tijd kan vullen. En wat met mijn centen. Want daarom deed ik het.. zo hard werken. Nadat ik mijn huis heb moeten verkopen met de breuk met mijn vorige vriend moest ik wel terug heel hard werken om rond te geraken en alles betaald te krijgen...

Tranen stonden in mijn ogen en tegelijk was ik zo moe en toch actief tegelijk. Mijn hoofd bonkte en de zorgen zweefden rond. Mijn hoofd leeg krijgen dat was wat ik moest doen. Maar hoe hard ik ook probeerde, het werkte averechts.


Na 3 weken was ik nog een groter wrak dan daarvoor. En ja hoor, ik kreeg een verlenging van onmiddellijk twee weken in plaats van terug te mogen werken. Pilletjes werken niet, slapen helpt niet, wandelen deed me geen deugd. Ik wou geen mensen zien en toch weer wel want ik voelde me zo alleen maar ik kon de drukte niet verdragen. Leg dat maar eens uit aan iedereen rondom je. 


En dan kwam DE helende tip binnen van mijn moeder. "Waarom zou je geen prentenboek voor volwassenen kopen en gewoon wat kleuren". Ik ben altijd een heel creatieve mens geweest maar alles is gaan verloederen door mijn werk. Ik had hier geen tijd meer voor. Maar nu had ik een zee van tijd! Ach waarom niet.


Ik kan zeggen dat dit het meest effectieve was om mijn hoofd leeg te krijgen. Ik heb twee weken lang niet anders dan prentplaten gekleurd. Het heeft mij mentaal erboven geholpen en stilaan ben ik mijn werk terug gaan opbouwen. Ik werk nu maar 5 dagen meer. Ik heb geleerd meer te rusten en vooral als het te druk wordt in mijn hoofd om mijn kleurplaten boven te halen. Nu niet zo zeer meer in een boek eerder een Digitale versie op mijn Ipad maar dat is niet erg. Het helpt! Lange leve kleuren!

En nog zoveel meer... 

Creativiteit boven alles! 

Breng kleur in je leven...Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hey, wat moedig van je om hierover te schrijven.
Ik weet niet of het mogelijk is voor je om je te heroriënteren, maar prenten digitaal inkleuren kan je als job doen. Bij uitgeverijen van prentenboeken of strips. Photoshoppen kan je al goed.
Veel beterschap!
| 10:36 |
Dankjewel voor deze tip, misschien moet ik daar eens over nadenken :)
Ik voel me ondertussen wel al veel beter. Dit is een ervaring die ik een jaar terug had. Ondertussen hebben ik al heel veel gekleurd en andere creatieve zaken gedaan. Maar ik hoor meer en meer mensen terugvallen met een Burn Out en wie het niet kent kan zich daar moeilijk inleven. Dus ik vond dat ik dit even moest delen... Wie weet helpt het nog mensen vooruit of buitenstaanders toch even een beeld hoe het kan voelen. Bij iedereen is het natuurlijk anders....
| 08:13 |
Goed gedaan, het heel persoonlijk wat voor iemand werkt en kleuren is inderdaad heel ontspannend. Je hebt er ook echt gevoel voor mooie combinaties maak je.
| 08:47 |
Dankjewel :) Er komen zeker nog wel wat kleurplaten van me bij.. :) Ik vind het wel leuk om te doen... Vroeger studeerde ik creatie en mode. Daar heb ik heb mijn creativiteit aangeleerd :)
| 09:00 |
Idd word je blij van
Mooie werkjes
| 11:39 |
Dankje :)
| 12:13 |
Ja heerlijk he ,,,en heel mooi gedaan ;))
| 23:17 |
Super gewoon, dankje!
| 06:57 |
Graag gedaan
| 08:26 |
Herkenbaar werkt idd rustgevend, fijn dat het je zo heeft geholpen ze zijn erg mooi allemaal!
| 13:34 |
Dankjewel :) Het was vooral een focus leggen op de fijne stukjes maar het heeft geholpen! En ben daar zeer blij om
| 14:03 |
dat is mooi. fijn dat het zo goed werkte ! Zo simpel maar effectief :)
| 14:04 |
Dat laatste is vooral belangrijk :)
| 14:13 |
Is inderdaad heel relaxerend
| 11:12 |
Ja hoe banaal dat klinkt voor gewoon kleuren.. :)
| 14:02 |
ik herken het helemaal, ik kwam daar ook mee tot rust
| 09:15 |
Het is verbazingwekkend he :)
| 09:16 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen