×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Wie ben ik?

Wie ben ik?


Ik ben van plan binnenkort hier vaker te gaan bloggen, maar het Leek me leuk om te beginnen met een herhaling van mijn introductie op https://yoo.rs/introduction/9370:


Visie: Mijn theorie is dat de mensen die iemand bewondert je een goed eerste beeld geven van wat voor persoon iemand is. Althans, vooral qua levensfilosofie en minder qua persoonlijkheid. Ik ben een fan van o.a. Richard Feynman, Ayn Rand, Epke Zonderland, Daniel Dennett, Pierre Bokma, Laura Dekker en David Deutsch. Ik heb een hekel aan o.a. Winston Churchill, Paul de Leeuw en Eckhart Tolle.

Passies: Mijn passie is denken. Vooral sceptisch, creatief en out-of-the-box denken. Ik heb een zeer brede interesse en ik vind het leuk om te schrijven en filosoferen over allerlei onderwerpen. Wat mij de meeste voldoening geeft, is vernieuwende/originele dingen/ideeën/methoden/inzichten/etc. te bedenken of uit te vinden. Dat hoeft niet per se iets van wereldbelang te zijn; het kan ook om hele kleine dingen gaan. Zoals het ontdekken van een alternatieve fietsroute naar de supermarkt. Overigens is inside-the-box denken in de meeste gevallen de meest effectieve manier is om een probleem op te lossen, maar dat is natuurlijk wel minder leuk dan een originele nieuwe invalshoek bedenken. Ook vind ik het leuk nieuwe interessante en/of verrassende dingen te leren. Zo gebruik ik het internet veel liever om filosofische artikelen te lezen dan voor facebook. Er zit ook een ironische kant aan het vergaren van kennis. Hoe meer levenswijsheid ik vergaar en hoe meer ik leer over geschiedenis, wetenschap, politiek, nieuws, gezondheid, etc. hoe minder zeker ik wordt over allerlei dingen die ik dacht te weten.

Werk: Ik ben afgestudeerd als Technisch Natuurkundig ingenieur van de TU Delft. Ik ga vanaf 15 oktober 2015 werken als software engineer bij Alphacomm in Rotterdam. Daarnaast heb een eigen bedrijf, Sturman ICT, dat zich bezig houdt met ICT dienstverlening, voornamelijk op het gebied van website ontwikkeling en web-applicaties.