Beautytips met kokosolie

Beautytips met kokosolie


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb altijd kokosolie in huis. De originele, waar niks geen troep in zit.

Hier zijn wat tips wat je allemaal kan doen met kokosolie. Er zijn heel veel dingen wat je ermee kan, tot aan het koken toe. Ik heb dat nog niet geprobeerd, maar de beauty wel. 

Tanden bleken met kokosolie

Het is makkelijk, goedkoop, gezond en ook nog leuk om zelf tandpasta te maken.

Om snel en eenvoudig dit tandpasta recept te maken heb je maar 3 - 4  ingrediënten nodig:

Kokosolie, baking soda (zuiveringszout), zeezout en een paar druppeltjes etherische olie zoals pepermunt. 

Ik doe dat er dus ook in. Het geeft direct een frisse smaak in je mond. 

Ik heb een klein potje hiervoor, waar voorheen wat doperwtjes in had gezeten. Als het eenmaal hard is lepel ik er altijd een beetje uit en doe dat op mijn tandenborstel. En poetsen maar..

Scheerschuim maar dan anders

Ik scheer mijn benen ook altijd met kokosolie. Een beetje kokosolie i.p.v. scheerschuim op je benen is een snelle en makkelijke manier om je benen mooi glad te krijgen en gelijktijdig te verzorgen. En Kokosolie is ontzettend prettig om te gebruiken na het waxen of harsen. De olie verminderd roodheid, hydrateert en verzacht de huid.

En klaar zijn je zachte benen...offuh....

 Oogmake up remover

Het is wel een beetje vettig maar kokosolie werkt perfect als oogmake up remover.  Masseer zacht een beetje kokosolie op je oogleden en wimpers. Ook waterproof mascara is prima te verwijderen met kokosolie.

Dit doe ik ook en het werkt super, zelfs de hardnekkige mascara verdwijnt in no-time. En je wimpers zijn direct gevoed. 

Smeer een klein beetje rond je ogen, waar jij de kleine rimpeltjes hebt zitten. Ze verzachten en je tere huid is daar ook direct gevoed. 

En het is genetische bepaald of jij veel of weinig rimpels zal krijgen. Ik heb ze amper, maar ik heb wel die lachrimpeltjes rond mijn ogen  en die worden dus echt wel verzacht, dus voor mij werkt het. 

Frizz Control voor je haar

Zo makkelijk voor pluizig haar. Ook ik heb het soms met mijn krullen, maar dan wel vaker in de winter. Een klein beetje in je handen smeren, opwarmen door te wrijven en wat in je de punten doen. Niet teveel, want dan lijkt je haar vet. Ik moest zelf ook wel even kijken hoeveel ik nu moest nemen. Dat is in het begin even uittesten. 

Ik doe ook om de zoveel dagen flink wat kokosolie in mijn haar en laat dat heel de nacht zitten. Niet direct op je kruin smeren, maar vanaf 5 cm er vanaf. 

Gezichtsscrub

1 deel kokosolie met 1 deel baking soda (zuiveringszout) is een ideale scrub voor je gezicht. je zou ook suiker kunnen toevoegen ipv baking soda. 

Maak je gezicht een klein beetje nat, en masseer je gezicht zachtjes in met de scrub. 1x in de week doe ik dit, en het iszo lekker voor je gezicht en voelt helemaal goed aan. De dode huidcellen zijn weg en jij hebt weer een fris gezicht. 


Natuurlijke deodorant is altijd beter dan die vanuit de winkel. Ik maak ze ook zelf.

Het is natuurlijker en je kan als je wilt er nog een olie aan toevoegen voor de geur die jij lekker vind.

Hoe maak je dit? En wat heb je allemaal nodig:

Lees hier verder
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
moet toch een keer kokosolie in huis halen
| 18:15 |
Oh wat een handige tips !
| 17:57 |
Kokosolie is mijn favoriet
| 22:19 |
Bedankt voor het delen. Ik ben ook fan van kokosolie. Ik ben nu zwanger en gebruik het om mijn buik in te smeren.
| 21:29 |
Ohh wat leuk!! Gefeliciteerd :-) en heel goed dat je dit doe ;-)
| 21:49 |
Super leuk! Soms gebruik ik het ook als haarmasker.
| 10:19 |
Me 2 ;-)
| 13:45 |
Je 'lees hier verder'-link doet het niet.
| 14:14 |
Oops, nu wel ;-)
| 14:53 |
Ik gebruik het altijd als masker, laat het de hele dag intrekken en eind van de dag was ik het eruit
| 20:09 |
Ja, dat had ik ook geschreven ;-)
| 20:18 |
Oh wat leuk :)
| 18:10 |
Ja en gezond! en goed voor je lichaam en gezicht en gebitje ;-)
| 18:34 |
Zeker en vast :)
| 09:06 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen