×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn keuze om te stoppen met roken

Mijn keuze om te stoppen met roken


19 april 2017 ~ Mijn keuze om te stoppen met roken.

Ik heb besloten; Ik ga stoppen met roken! Terwijl ik dit al schrijf vliegen er al verschillende zinnen door mijn gedachte. “Ja, maar gezellig na het eten, bij de koffie, gezellig bij onze Salsaparty’s buiten”. Ik laat het stemmetje voor wat het is. Ik negeer het echt. In het begin hoor ik wat en dan stommel het weg. Ik heb ook geen zin om er aandacht aan te geven hoor. Dit is mijn keuze om te stoppen.

Ik heb een paar weken geleden contact opgenomen met een I-coach, zij zal mij begeleiden zover ze kan. Het is in het leven geroepen om mensen te begeleiden met het stoppen met roken, maar ach, in mijn ogen stelt het niet veel voor hoor.

Ze belt je op, je krijgt een intake  gesprek, en dan bespreken waarom je wilt stoppen, en hoe het verder allemaal zal gaan.

Na 2 weken heb ik de papieren binnen. Daar moest ik weer mee naar de HA en die heeft het ook ondertekend en gefaxt voor mij naar de Nationale Apotheek. Want van daaruit krijg ik mijn Champix. Ik heb dus voor de Champix gekozen.Ik heb dit bewust tegen niemand verteld, zelfs niet tegen mijn hubbie! Raar? Hmm nee hoor! Want hij zou elke minuut van de dag vragen hoe het zou gaan, hoe het met mij is etc etc. Daar zou ik gek van worden en dan van die stress pak je wel weer een retje LOL.

Mijn Sis weet het, en nu jullie, maar voor de rest niemand. En dat laat ik dus ook zo. Want ik ken de mensen, die gaan je een retje aanbieden om te kijken of je wel sterk genoeg ben. Of ze hebben van die handige uitspraken. En ze gaan je schuldgevoelens aanpraten, allemaal van dat rare. En waarom? Ik weet het echt niet. Als ik hoorde dat 1 van mijn vrienden gingen stoppen met roken was ik juist blij voor ze en vond ik het geweldig. 

Ik heb net een stuk van Dewaputra zitten lezen over het omdenken, en daar ben ik al mee bezig. Soms is het echt niet makkelijk hoor! Maar ik moet uit dat patroon, wat ik mezelf hebt aangedaan jaren geleden. Ik weet dan ook dat dit anders kan. Het is nu de kunst om het tegenovergestelde te doen. Maar zolang je kan omdenken gaat dit ook lukken.

Ik ben begonnen met 0,5 milligram Champix-tabletten. Die neem je de 1e 3 dagen in, 1 tablet per dag. Vervolgens vanaf dag 4 neem je 2 tabletjes in,  0,5 miligram per tabletje, elke morgen en elke avond, dat zorgt ervoor dat je dus 1 miligram per dag binnen krijg. Vanaf dag 8 neem ik dus elke dag 2 tabletjes in, en die zijn 1 miligram per tabletje, dus 2 miligram per dag en dat gedurende de 12 weken.

De bijwerkingen lees ik bewust niet, ondanks dat ik weet dat ze er zijn. 

"Ik krijg geen bijwerkingen, ik krijg geen bijwerkingen"

Ik zit nu op dag 6. Op de 4e dag ben ik beginnen met mijn 2 tabletjes. Je kan een stopdag instellen. Dat zal tussen de 8 en 14 dagen zijn. Ik wil me die beperking niet opleggen, want dan zet ik er al druk op. Die dag komt wel, daar ben ik van overtuigd!.

Tot nu toe geen last van de Champix, en ik weet ook, dit zal wel zo blijven. Daar ga ik dan ook voor. Niet denken dat ik er toch weer ziek van zal worden, dan gebeurt het ook niet.  

Ik heb in de 6 dagen al steeds momenten gehad dat ik minder snel ging roken. Dat ik er niet aan denk! Want daar begint het mee. Als je er aan denk pak je er ook 1.

Ik ben dol op eten en snoepen, en dat doe ik wel al meer. Yam yam!Als ik wel een retje rookt smaakt het raar en ik kan licht duizelig worden. Goed zo! Dan begint de stof ook te werken en zo hoort het te zijn.

Nu ik dit verhaal aan het schrijven ben denk ik aan roken, ja, logische wel. Maar, ik zit te genieten van mijn cappu en normaal heb ik er een retje bij. Nu niet, ik kan het zo pakken hoor, maar ik wil eerst dit verhaal afmaken, zonder retje! En de drang om te pakken is er, maar IK ben sterker, IK ben de baas, en niet mijn retje.

Maar goed, vandaag weer mijn 2 tabletten. Elke morgen rond een uur of 11 pak ik er 1, en dan 1 voor het slapen gaan. Ik word normaal wakker, geen rare gedachtes, voel me goed. En, belangrijker, niet direct een retje pakken. En dat is nu wel al de bedoeling. En dat gaat goed.Tegen de tijd dat ik klaar ben met de Champix, is tegen de tijd dat we op vakantie gaan naar Sicilia. Zalig!                           Daar kijk ik altijd al naar uit, maar nu helemaal, omdat het zonder het roken zal gaan. Dat is mijn doel. Op vakantie met al mijn lieve vrienden en vriendinnetjes zonder te roken.

De meeste roken ook niet, dus dat is wel erg fijn. Mijn hubbie? “rookt” Maar daar is ook alles mee gezegd. Hij is al zo vaak “gestopt” En dan uiteindelijk retjes vinden in de auto he? UHU!

Dus…We gaan ervoor! I can beat this! 
AmsterdamseMams
Als jij facebook hebt heet ik jou hartelijk welkom op de stoppen met roken Facebook: https://www.facebook.com/groups/Stoppenroken/
24-04-2017 08:22
24-04-2017 08:22 • Reageer
Marion's World
Nog een keer;-) you go girl !
20-04-2017 09:56
20-04-2017 09:56 • 1 reactie • Reageer
sylbibj
:D Lief!!
20-04-2017 10:42
20-04-2017 10:42 • Reageer
Marion's World
You go gitl !!
20-04-2017 09:55
20-04-2017 09:55 • Reageer
DeWildPlukkersInfoGroep
heel goed van je ik ben nu ook 6 maanden gestopt en gaat goed. vroeger veel mediceinen gebruikt zoals zyban. en e-smoking 3 jaar. nu nooit meer gelukkig. volhouden hoor. wat mij ook erg hefft geholpen is het boek 'de verslaving voorbij van jan Geurtz Aanrader!! succes
20-04-2017 09:30
20-04-2017 09:30 • Reageer
Patricia Poppe
Hey top vorig jaar ook besloten na 30 jaar roken om te gaan stoppen maar dan met een E-Sigaret, tegen 1 januari zat ik aan 0.0 nicotine en vanaf 1 april niks e-sigaret :) Dus JIJ bent SUPER bezig
19-04-2017 14:18
19-04-2017 14:18 • 1 reactie • Reageer
sylbibj
Ohh die heb ik ook nog ergens liggen die E-sigaret hahaha
19-04-2017 16:02
19-04-2017 16:02 • Reageer
Hans van Gemert
Goed zo! You can do this!
19-04-2017 12:24
19-04-2017 12:24 • 1 reactie • Reageer
sylbibj
:-) I go for it!
19-04-2017 12:30
19-04-2017 12:30 • Reageer