6 Tips voor financieel overzicht!

6 Tips voor financieel overzicht!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ken je dat? Je werkt je drie slagen in het rond, eind van de maand komt er netjes loon binnen, maar het lijkt als sneeuw voor de zon te verdwijnen en je kunt je slecht herinneren waar het gebleven is. Tot voor kort was dit voor mij ook nog erg herkenbaar. Nu doe ik de dingen iets anders, wat er voor zorgt dat ik kan sparen, maar liefst 20% van mijn loon belandt op mijn spaarrekening! Dat had ik een jaar geleden dus niet gedacht. Hier volgen tips die jou misschien ook kunnen helpen om een beetje geld over te houden aan het einde van je maand.

  1. Begin met weten wat je uitgeeft! hou eens een paar maanden bij waar je geld naar toe gaat en schrijf het op. Ik heb de gewoonte om alles te pinnen, dus heb ik via mijn pin-transacties uit weten te zoeken waar mijn geld naar toe is gegaan.
  2. Nu je weet waar je geld aan uitgeeft kun je dit bedrag middelen zodat je per maand weet wat iets kost (dus je periodieke wegenbelasting, je waterschappen en gemeentelijke belastingen) en hier geld voor opzij kunt zetten als dit moet. Als je wilt kun je alle bedragen in hokjes plaatsen (boodschappen, cadeautjes, verzekeringen, vervoer, etc) zodat je weet wat je uitgeeft per categorie.
  3. Schrijf alle noodzakelijke maandelijkse uitgaven op. Dit zijn dus o.a. je boodschappen, je brandstof om op het werk te komen, je huur/hypotheek, gas/water/electra, etc. Zo weet je ook direct welke uitgaven niet persé noodzakelijk zijn en of je hier wat van zou kunnen schrappen om wat meer zuurverdiende centjes over te houden.
  4. Als je nu je noodzakelijke uitgaven aftrekt van je loon, hoe veel hou je dan over? Dit bedrag zou je kunnen uitgeven aan kaasbroodjes of die VET schattige haarknipjes die je gezien hebt, maar je zou het ook kunnen sparen voor een groter doel!
  5. Even over dat sparen... Het is belangrijk dat je een doel hebt om voor te sparen, want 'sparen omdat het kan' werkt vaak toch minder motiverend. Houd dit doel voor ogen, zo blijf je gemotiveerd om het geld wat je over houdt opzij te zetten en je aan je budget te houden. Dit kan bijvoorbeeld door middel  van spaarpotjes of een extra rekening te openen waar je op spaart voor een bepaald doel! Wat voor mij ook erg helpt is deze savings challenge.
  6. Spaar voordat je uit geeft! Je weet wat je verdient, toch? En na het uitvoeren van tip 1 t/m 4 weet je ook wat je nodig hebt voor je noodzakelijke dingen, toch? Dan weet je wat je over hebt en wat je dus zou kunnen sparen! Natuurlijk mag je altijd zelf kiezen hoe veel dit zou zijn, maar voor mij werkt het prima om geld over te maken naar de spaarrekening, voordat ik uberhaupt kan beginnen met geld uitgeven. De drempel om het weer van mijn spaarrekening af te halen is gewoonweg te hoog!

Natuurlijk zijn er nog meer dan genoeg methoden om verder geld te besparen, bijvoorbeeld door je gasverbruik onder de loep te nemen of vergelijkend warenonderzoek te doen voordat je je boodschappen in huis haalt, maar dat is nog weer een heel ander verhaal.

Zijn jullie bewust bezig met budgeteren en sparen? Waar hebben jullie veel aan en wat houdt jullie gemotiveerd?

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Goeie tips en zeker bruikbaar
| 18:57 |
Dank je wel!
| 19:19 |
Hoi, blog je nog? Werkt je spaar schema nog?
| 19:47 |
Hoi! Ik gebruik mijn schema nog elke week. Bloggen staat inderdaad even op een laag pitje... wel wat ideeën op papier dus ben zeker van plan weer actief te worden!
| 20:43 |
Ikzelf zorg dat ik de premie voor de zorgverzekering en de huur apart heb staan als m'n salaris binnenkomt en dat de eerste van de maand weer op de rekening heb staan zodat het geïncasseerd of overgemaakt kan worden. Verder zorg ik ervoor dat ik maximaal €50,- op mijn betaalrekening heb staan, de rest verdwijnt op de spaarrekening!
| 00:44 |
Jij bent er dus ook echt goed mee bezig! Dank je voor je reactie!
| 07:30 |
Zeer praktische en bruikbare tips. Zelf vind ik het moeilijk om te sparen, want heb nu eenmaal niet veel geld dat ik altijd wel aan iets wil/moet opdoen. Ben wel mijn vriend al wat bewuster laten omgaan met zijn salaris :)
| 08:18 |
Haha heel goed! Succes daarmee :p dank je voor je reactie!
| 09:05 |
Hele duidelijke blog en komt mij goed uit op het moment! Ik wil graag sparen zodat ik mij meer kan focussen op mijn mini nagelsalon
| 23:53 |
Dat is een heel mooi doel, succes! Dank je wel voor je reactie en compliment!
| 16:44 |
Hee wat handig! En zeker zo met de maand december voor de deur!
| 17:02 |
Precies, dat is altijd een duur maandje.. bedacht voor je reactie!
| 16:44 |
Ik zou dat misschien ook beter eens doen !!
| 22:34 |
Het heeft mij best geholpen! Succes en dank je voor je reactie!
| 07:45 |
ha handig! heb dit toch wel ff nodig haha
| 11:59 |
Heel veel succes gewenst dan! :) Dank je wel voor je reactie!
| 12:02 |
Sparen is nog erg moeilijk. Het inzichtelijk maken van de uitgaven is een goede tip van jou!
Nu probeer ik te besparen op energie door te gaan logeren bij m'n moeder en zij daarna weer bij mij.
Zo kan telkens op één plek de verwarming omlaag.
| 01:46 |
Dat is erg vindingrijk en daarnaast ook zeer gezellig! Dank je wel voor je reactie!
| 07:49 |
Gezellig is het wel inderdaad :-) Graag gedaan!
| 14:03 |
Ik ga nog eens een overzichtje bijhouden.
| 16:07 |
Wat goed van je! Hopelijk werkt het voor jou net zo inspirerend als voor mij. Dank je wel voor je reactie!
| 16:10 |
Momenteel hou ik enkel de extra inkomsten bij om daar een overzichtje van te hebben. En dan kom ik toch aan een paar 100 euro in enkele maanden.
| 15:14 |
Dat is ook heel fijn om in de gaten te houden, dank je voor je reactie!
| 15:16 |
ja ik ken het zeker wel ja ik zit in de wsnp en krijg €60 in de week om van te leven kleren en schoeisel kopen
| 14:29 |
Dan ben jij een koning in het budgetteren als dat allemaal lukt! Heel knap!
| 14:43 |
en het lukt zelfs om een beetje te sparen
| 15:01 |
Wauw! Petje af!
| 15:02 |
waar een wil is he
| 15:06 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen