×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Aan het stemmetje in mijn hoofd...

Aan het stemmetje in mijn hoofd...


~ Please forgive me if I don't talk much at times. It's loud enough in my head... ~ 


Aan het stemmetje in mijn hoofd,

Van zolang ik mij kan herinneren, maak jij deel uit van mijn leven. Iedereen heeft wel zo'n stemmetje in zijn of haar hoofd. Dit stemmetje helpt ons om de juiste beslissingen te nemen, om goed van kwaad te onderscheiden. Dit kleine stemmetje is ons geweten.

Nu zou je kunnen denken, wat een geluk heb ik toch met dat stemmetje! Maar wat als je bent zoals mij, wat als dat stemmetje een bijbaantje heeft genomen...

Een niet zo mooi bijbaantje weliswaar. 

Dit stemmetje kraakt mij af, heeft mijn zelfbeeld nog meer naar beneden geholpen. Geeft mij maar al te graag dat extra druppeltje dat de emmer doet overlopen,geeft mij dat duwtje zodat ik net in de put val. Met momenten lijkt het mijn leven meer in handen te hebben als ikzelf.

Maar dan komen er momenten waarop ik denk: "RUST, eindelijk rust". Net wanneer ik denk een ladder te hebben gevonden waarmee ik uit die put kan kruipen. Dan is het er weer.  Jij bent een deel van mijn leven en zal nooit weggaan. Jarenlang zoek ik al manieren om jou te vriend te krijgen. Ik probeer naar jou te luisteren, dit tegen beter weten in. Probeer jou te negeren om dan met barstende hoofdpijn uiteindelijk toe te geven.

Aan de andere kant zijn er dan ook weer momenten dat ik blij ben dat ik jou heb. Want wat zou ik doen zonder jou?  Wie zou ik zijn zonder jou? Hoe zou ik me voelen zonder jou? Wetende dat ik misschien nooit een antwoord zal krijgen op deze vragen, leg ik me neer in mijn bed.

Met duizenden gedachten die in mijn hoofd rond spoken,  dat kleine stemmetje dat nooit ophoudt,  probeer ik in dromenland te geraken.


~ Being left alone with my mind is actually quite dangerous! ~
Vicky
Heel herkenbaar jammer genoeg
07-06-2017 11:33
07-06-2017 11:33
MarijkeToscana
Je kunt wel oefenen om dat stemmetje niet zo'n grote mond te laten hebben. Dus wel te luisteren naar wat het je wil vertellen, maar uiteindelijk zelf te beslissen of je het ermee eens bent en hoe lang je ernaar wilt luisteren.
06-06-2017 09:35
06-06-2017 09:35
Patricia de Koning
Mooi geschreven, best herkenbaar.
06-06-2017 07:54
06-06-2017 07:54
Soberana
Een soort Japie Krekel? Dat is niet zo best als die een bijbaantje neemt!
06-06-2017 06:37
06-06-2017 06:37