Aan het stemmetje in mijn hoofd...

Aan het stemmetje in mijn hoofd...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

~ Please forgive me if I don't talk much at times. It's loud enough in my head... ~ 


Aan het stemmetje in mijn hoofd,

Van zolang ik mij kan herinneren, maak jij deel uit van mijn leven. Iedereen heeft wel zo'n stemmetje in zijn of haar hoofd. Dit stemmetje helpt ons om de juiste beslissingen te nemen, om goed van kwaad te onderscheiden. Dit kleine stemmetje is ons geweten.

Nu zou je kunnen denken, wat een geluk heb ik toch met dat stemmetje! Maar wat als je bent zoals mij, wat als dat stemmetje een bijbaantje heeft genomen...

Een niet zo mooi bijbaantje weliswaar. 

Dit stemmetje kraakt mij af, heeft mijn zelfbeeld nog meer naar beneden geholpen. Geeft mij maar al te graag dat extra druppeltje dat de emmer doet overlopen,geeft mij dat duwtje zodat ik net in de put val. Met momenten lijkt het mijn leven meer in handen te hebben als ikzelf.

Maar dan komen er momenten waarop ik denk: "RUST, eindelijk rust". Net wanneer ik denk een ladder te hebben gevonden waarmee ik uit die put kan kruipen. Dan is het er weer.  Jij bent een deel van mijn leven en zal nooit weggaan. Jarenlang zoek ik al manieren om jou te vriend te krijgen. Ik probeer naar jou te luisteren, dit tegen beter weten in. Probeer jou te negeren om dan met barstende hoofdpijn uiteindelijk toe te geven.

Aan de andere kant zijn er dan ook weer momenten dat ik blij ben dat ik jou heb. Want wat zou ik doen zonder jou?  Wie zou ik zijn zonder jou? Hoe zou ik me voelen zonder jou? Wetende dat ik misschien nooit een antwoord zal krijgen op deze vragen, leg ik me neer in mijn bed.

Met duizenden gedachten die in mijn hoofd rond spoken,  dat kleine stemmetje dat nooit ophoudt,  probeer ik in dromenland te geraken.


~ Being left alone with my mind is actually quite dangerous! ~Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.3 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel herkenbaar jammer genoeg
| 11:33 |
We komen er allemaal uit! Hoop dat je snel controle hebt over dat stemmetje in je hoofd!
| 20:56 |
Je kunt wel oefenen om dat stemmetje niet zo'n grote mond te laten hebben. Dus wel te luisteren naar wat het je wil vertellen, maar uiteindelijk zelf te beslissen of je het ermee eens bent en hoe lang je ernaar wilt luisteren.
| 09:35 |
Dat ga ik zeker proberen, het zal niet altijd even gemakkelijk gaan maar toch! Bedankt!
| 13:44 |
daar zijn ook veel boeken over. als je googelt of op Amazon zoekt bij 'innerlijke criticus' bijvoorbeeld. soms ook erg interessant om te lezen...
| 14:00 |
Ga ik zeker doen! Bedankt voor de tips!
| 14:02 |
Mooi geschreven, best herkenbaar.
| 07:54 |
Bedankt! Ik ben hiermee begonnen om te zien of andere mensen zich hierin herkennen. Soms is het moeilijk om in onze maatschappij open over alles te kunnen praten. Je krijgt namelijk snel een label opgeplakt..
| 13:45 |
Jouw 'Japie Krekel' mag dan vervelend zijn en een grote bek tegen jou opzetten, wees maar blij dat je er een hebt. Er zijn ook mensen die er geen hebben, die noemen we psychopaten:
https://www.psychologiemagazine.nl/artikel/waar-zit-het-geweten-in-ons-brein/#
| 02:35 |
Een soort Japie Krekel? Dat is niet zo best als die een bijbaantje neemt!
| 06:37 |
Wauw, nu schaam ik mezelf haha. Ik moes dit eerst opzoeken voor ik wist over wat jij het had! Gelijk heb je!
| 13:41 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen