Review: Tiger Lily

Review: Tiger Lily


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als groot Peter Pan fan vind ik het leuk om boeken te lezen waarin het verhaal van Peter Pan eens op een andere manier verteld wordt. Nu heb ik een boek gevonden dat mijn kijk op één specifiek personage heel erg veranderd heeft. Na het lezen van dit boek kon ik ook niet anders dan Tiger Lily als mijn favoriete personage dopen. Bovendien kon ik niet anders dan toegeven dat ik verliefd ben op de prachtige schrijfstijl van Jodi Lynn Anderson. Ik weet niet of het iemand anders was gelukt om dit verhaal zo mooi en levendig te brengen. 

Tiger Lily - Jody Lynn Anderson

Taal:Engels


Samenvatting: 

This is a love story unlike any you've ever heard...

Tiger Lily doesn't believe in love stories or happy endings... until she meets Peter Pan in the forbidding woods of Neverland. Immediately, she falls under his spell- holding him like a secret in her heart.

Peter is unlike anyone she's ever known. Reckless and brave, he both scares and enthralls her. She will risk everything- her family, her future- to be with him.

But Tiger Lily soon discovers that the most dangerous enemy can live inside even the most loyal and loving heart.

Ik koos ervoor de samenvatting in het Engels te doen en gewoon over te typen van de cover van het boek, omdat ik het zeker zelf niet beter kan verwoorden. Het laatste wat ik wil doen, is het slecht samenvatten en zo een verkeerd beeld geven van het boek. 

 

Graag wil ik beginnen met de eerste zin na de titelpagina: "For the girls with messy hair and thirsty hearts"

Daar heeft ze me al... Om een of andere reden spreken die woorden tot in mijn ziel. Ik voel ze door sidderen in mijn binnenste en me langzaam van binnenuit overnemen. Het brengt het kind in me weer naar boven en vult me met energie en vreugde. Ik weet niet of dit enkel bij mij is en misschien komt omdat ik het boek al gelezen heb en er zo verliefd op ben, maar haar woorden doen gewoon iets met me. 

Als je even op het internet op zoek gaat, zal je veel mooie quote's uit het boek vinden. Jody Lynn heeft gewoon een manier van dingen omschrijven die het allemaal zoveel mooier maakt. Hieronder geef ik een paar van mijn favorieten.

Sometimes I think that maybe we are just stories. Like we may as well just be words on a page, because we're only what we've done and what we are going to do.

Jodi Lynn Anderson, Tiger Lily

“I'm not myself," she offered, guiltily. She softened around Tik Tok, and when she did she was, for those rare moments, girlish.He smiled. "You can never say that. You're just a piece of yourself right now that you don't like.” 

Jodi Lynn Anderson, Tiger Lily

To love someone was not what she had expected. It was like falling from somewhere high up and breaking in half, and only one person having the secret to the puzzle of putting her back together.

Jodi Lynn Anderson, Tiger Lily

You have to be careful who you meet. You can’t unmeet them.

Jodi Lynn Anderson, Tiger Lily

Opmerkelijk aan het verhaal is ook dat het verteld wordt vanuit het oogpunt van Tinkerbel. Zij moet een soort van alwetende verteller voorstellen. Je ziet de dingen door haar ogen heen gebeuren, maar zelf speelt ze nauwelijks een actieve rol in het verhaal. 
Deze manier van vertellen geeft wel een aparte en nog net iets magischere toets aan het verhaal. 


Tot slot wil ik gewoon zeggen dat het echt een prachtig boek is met sterke personages, die je leven en kijk op dingen kunnen veranderen. Ik raad het zeker aan om te lezen en als je dat doet, laat het me zeker weten. Het lijkt me leuk om te weten wat jullie ervan denken!


Hier de link naar het boek op Amazon voor de mensen die geïnteresseerd zijn: Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuke review! Jammer dat het in het Engels is. Het is niet dat ik het niet kan, lezen in het Engels, maar ik lees liever boeken in mijn eigen moedertaal.
| 17:33 |
Dat snap ik :)
Zelf vind ik het wel iets moois hebben met dit boek. Sommige uitspraken vind ik gewoon mooier in het Engels dus ik hou er wel van dat het in het Engels is
| 14:20 |
Heb em ook op mijn lijstje gezet
| 10:53 |
Leuk! :)
| 12:08 |
Watt een leuke review
| 21:47 |
Dankje! :)
| 22:14 |
Ik denk wel dat ik het ga lezen. Het klinkt wel echt super mooi zo. In het Engels geschreven boeken klinken meestal ook veel mooier als je ze gewoon in het Engels leest.
| 18:39 |
Volgens mij is er niet eens een Nederlandse versie van, omdat het niet zo bekend is (maar ik kan verkeerd zijn). Ik vind het in ieder geval zeker de moeite waard ^^
| 19:09 |
Je review maakt me heel benieuwd naar dit boek. Ik hou ook van het sprookjesachtige dus ik denk dat ik toch even op zoek zal gaan naar dit boek. Dankje!
| 17:37 |
Graag gedaan! Hopelijk vind je het even leuk als ik het vind ;3
| 18:19 |
Ik zal je op de hoogte houden als ik hem gelezen heb :) Eerst vinden :)
| 19:39 |
Je vertelt heel goed hoe mooi je het boek vind en waarom, goeie review, als ik 'm eens tegenkom zal ik 'm meenemen!
| 17:28 |
Dankje. :)
Ik vrees alleen dat je deze niet zo snel tegenkomt. Heb m zelf besteld (via Amazon dacht ik).
| 17:31 |
Mooie quotes. Goede review. Lijkt me best een interessant boek om te lezen.
| 17:16 |
Bedankt :)
Ja, ik vond het echt geweldig. Heb het al 2x gelezen en zodra ik weer wat tijd heb en mijn neiuwe boeken uit heb, lees ik het waarschijnlijk nog eens.
| 17:21 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen