De fietsproef

De fietsproef


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gisterenmiddag werd ik in het ziekenhuis verwacht voor een nieuwe fietsproef. Ik zag er enigszins tegenop, bang voor een tegenvallend en dus teleurstellend resultaat. Bij deze test is het de bedoeling om te fietsen tot je er haast bij neervalt.
Na de hartoperatie van 17 september( waarover ik reeds geschreven heb) had ik 4 weken niks gedaan van activiteit die naam waardig of één of andere vorm van beweging. Ik zat dus met serieus wat twijfel over mijn fysieke conditie.

In de inkomhal van het ziekenhuis vroeg iemand vriendelijk of ze een geel lijntje mocht opspelden op mijn trui, naar aanleiding van de Dag tegen Kanker.
Natuurlijk mocht dit! Ik heb al teveel familieleden verloren aan deze vreselijke ziekte, waarvan ik trouwens maar niet begrijp dat deze nog steeds bestaat in onze huidige samenleving.....
Er kunnen dus wat mij betreft nooit genoeg middelen gebruikt worden voor onderzoek en ontwikkeling tegen deze afschuwelijke strijd.


Op de afdeling cardiologie aangekomen moest ik zelfs niet plaats nemen in de wachtzaal, ik mocht meteen de fiets op.... ( Misschien had ik al een bevoorrechte positie daar het al de derde fietsproef was die ik zou afleggen in 6maanden tijd)
Op basis van ondermeer de resultaten van deze fietsproef zal ook het revalidatie programma opgesteld worden dat ik volgende maandag eindelijk opnieuw mag opstarten!

Als voorbereiding op de test worden een aantal elektroden aangebracht op het ontbloot bovenlichaam, die de hartfuncties zullen registreren. Ook wordt tijdens deze proef constant de bloeddruk gemeten en wordt er een spiromasker aangebracht dat tijdens het fietsen de hoeveelheid zuurstof meet en ook de omzetting van zuurstof naar Co2 . ( dat masker laat aanvoelen dat je minder lucht binnen krijgt, maar in feite is dat niet het geval). Daarna mag er gestart worden met het fietsen waarbij de weerstand, de wattage geleidelijk aan opgevoerd wordt. Tot je uiteindelijk een teken geeft dat je 'stikkedood' bent waardoor de fietstest wordt afgerond.
Image title

Ik schrok bij aanvang, toen de laborant- die de proef begeleidde- me vroeg aan welke kant mijn hart lag... ( voor het aanbrengen van die elektroden)
Eerst dacht ik te zeggen: " Eeuh, mijn hart is zodanig groot dat het eigenlijk een beetje aan beide kanten ligt..... ;) ;)"
Ik kon me nog net bedwingen en hield het dus bij een: " Aan dezelfde kant zoals ook jouw hart ligt, links dus, waarom stel je me eigenlijk die vraag?"

Wat bleek: In hetzelfde ziekenhuis was een naamgenoot van mij ook in behandeling op cardiologie en die man was één van de zeldzame gevallen waarbij de ingewanden 'tegenovergesteld' waren; dus het hart rechts, de lever ligt dan links en de maag rechts..... Ik wist niet eens dat dit voorkwam laat staan dat dit levensvatbaar was.....
De laborant zei me dat dit 1 keer op de zoveel 100000 voorkomt, misschien zelfs nog minder.....

Ik had weer wat interesse biologieles gekregen;
Het resultaat van de fietsproef was tot mijn grote verbazing goed, mijn basisconditie heeft niet geleden onder 1 maand inactiviteit, dus kan ik vanaf maandag met rustiger gemoed starten met de wederopbouw.

meer info over de Dag tegen Kanker: http://www.komoptegenkanker.be/zorg/dag-tegen-kanker-2015
meer info over de Fietstest:https://www.youtube.com/watch?v=cQdUvnpJuxE

vrijblijvend mijn Yoors promotieblog:https://yoo.rs/tomke1975/blog/geld-verdienen-met-yoo-rs-1444211638.html

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (22 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Fijn dat het weer goed gaat met je hart en ja: bij 'normale' mensen zit die van nature links:)
| 00:49 |
Bedankt voor het delen. Heel veel sterkte!
| 19:47 |
Interesant en heel veel sterkte
| 17:14 |
mooi beschreven en veel sterkte
| 10:36 |
Boeiend om te lezen, thanks
| 16:12 |
goed geschreven en veel sterkte
| 15:49 |
Veel sterkte met de 'wederopbouw'. Ziek zijn is nooit leuk!
| 14:28 |
Goed geschreven ik ken het ook .
| 23:03 |
dankjewel
| 01:27 |
Leuk geschreven. Bijzonder dat er mensen zijn met alle ingewanden aan de andere kant. En wat fijn dat je fietsproef goed ging.
| 22:36 |
dankjewel, van die ingewanden wist ik ook niet
| 01:28 |
Er werd dus zelfs een normale vraag gesteld, ook al leek het retorisch te zijn.
| 20:57 |
ja inderdaad...
| 01:28 |
Fijn dat alles goed is en je kan gaan opbouwen. Toch weer wat bijgeleerd.
| 16:11 |
dankjewel, ik zie al uit naar maandag!
| 01:29 |
dat is dan weer goed en sterkte met de wederopbouw
| 15:52 |
dankjewel, ik zie er echt al naar uit!
| 01:29 |
Weet nog van mijn moede die alles moest ondergaan, helaas heeft ze het niet lang mogen meemaken
| 15:42 |
mijn deelneming, ik hoop dat het me iets beter vergaat!
| 01:30 |
wens je alle goeds toe
| 06:09 |
Goed beschreven en succes voor de toekomst
| 14:12 |
dankjewel Wendy
| 01:30 |
Veel succes met de revalidatie
| 13:32 |
dank, ik zal mijn best doen!
| 01:31 |
Weer wat geleerd ;) Veel succes met de revalidatie :)
| 12:59 |
tx a lot Rassi!!!!!!!!!!!!
| 01:32 |
super , hou vol , gas geven hoor
| 12:55 |
zal ik proberen dank alvast!
| 01:32 |
Tja kanker is een ziekte die ze niet krijgen uitgeroeid helaas.Fijn dat de fietsproef goed is gegaan. Op naar stukjes wandelen dan maar...
| 11:38 |
dank, fietsen is beter voor mij want wandelen of lopen is niet zo best voor mn rug...
| 11:41 |
Daar was ik niet van op de hoogte, van je rugproblemen. Dan maar op de fiets..
| 11:44 |
1. Als ik die test zou doen was ik snel uitgefietst. Ik heb geen conditie. 2. inderdaad, onbegrijpelijk dat kanker nog steeds dodelijk is. Nog steeds voorkomt überhaupt. Ook ik ben er dierbaren aan verloren. 3. wow, dat wist ik ook niet dat dat bestond, ingewanden tegenovergesteld! 4. Fijn dat het resultaat goed is :)
| 11:01 |
dankjewel
| 11:10 |
Gefeliciteerd!

Zet em op hé! Het leven is TE LEUK voor dit soort geintjes. ;-)
| 10:50 |
ik zal mijn best doen mevrouw (grapje...), dank je wel. Het leven is idd TE LEUK
| 11:09 |
Goed geschreven en fijn dat het goed met je gaat! minder stressen hoor, dat is écht slecht voor je hart
| 10:43 |
dankjewel, dat is idd 1 van mijn grootste lessen hieruit: minder stressen
| 11:08 |
Ik had je blog bog niet gelezen over de hartoperatie. Ga ik later doen! Heel veel succes met het herstel en je conditie !
| 10:42 |
Dank je :) Ik lees hem strakjes! Eerst mijn kleine meisje een fles geven :P
| 11:28 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen