×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Doornroosje en de schoonheid van genieten

Doornroosje en de schoonheid van genieten


Middelburg, mei 2018. Na een warm, chaotisch en druk weekend is het goed om wat terug te schakelen. Me time. Terras tijd! Gewoon op een doordeweekse dinsdagochtend. Lekker even alleen.

Onderweg stopte ik nog even bij Claudia, de altijd stralende eigenaar van El Kantra, de Marokkaanse lifestylewinkel hier om de hoek, die ze samen met haar man runt. Een warm gesprek over de schoonheid van genieten en de bijzonderheid van Ramadan. Een bezoekje aan hen voelt als op visite gaan. Ik voel me er altijd zo welkom. Heerlijk!

Nu, neergestreken op het terras van de Vriendschap, voel ik hoe moe ik ben. De warmte van de laatste dagen en de pollen in de lucht zijn voelbaar in mijn lijf. Lief zijn voor mezelf betekent ook af en toe gaan zitten, liefst met een pen in mijn hand. Voelen, ervaren, schrijven, genieten. Dan vind ik rust en inspiratie tegelijk! Leven bruist tot in mijn vezels!

Tegenover mij zitten twee dames. Miss-Etam types (gedateerde kuitbroek en een nét iets te strak t-shirt met printje over een nét iets te omvangrijke buik die nét niet lekker in de broek past). Ze zijn klaar om af te vertrekken en doen dappere pogingen de aandacht van de bediening te trekken. Toen ook poging 4 mislukte zongen ze         (alsof het was afgesproken) in koor: “Joeoeoeoehoeoeoe!” naar de totally-not-amused serveerster die nét langs liep. Met een bitchende “Sorry hoor, dit is niet eens mijn wijk en het is nogal druk hoor!” zette ze de zich-van-geen-kwaad-bewust-zijnde dametjes fijntjes op hun plek. Met effect.                                                                                                                      Pas als de serveerster weg loopt voorzien het tweetal de situatie van commentaar. Enigszins nerveus en zichtbaar gespannen doen ze een poging de serveerster snerend na te doen. Nú durven ze wel….

Na het genieten van een citroentaartje (glutenvrij..ofcourse!) dat ik vroeger zelf voor dit restaurant bakte (een dikke hit, het staat nog altijd op de menukaart!) en het beantwoorden van een paar berichtjes op mijn telefoon plof ik achterover in m’n stoel. Even genieten van het niks doen.

In mijn rechter ooghoek doemt een groep kakelende dames op. 60ers. Grappig om te zien hoe ze zich collectief én letterlijk achter 1 dame scharen. Overduidelijk de leider der kakelaars. Mevrouw de leider legt de bediening uit dat ze persé buiten willen eten en dat de keurig gedekte tafel die binnen op hen bleek te wachten maar naar buiten verplaatst zou moeten worden. Tja, breng daar maar eens iets tegen in als je een knulletje 21 bent, net van school en in je eerste baantje tegenover een opgewonden club van 14 dames staat die iets willen wat jij niet wilt. Dat verlies je. Hij ook.                                                                                                                                                                                                                    Het is een gevarieerde groep dames, van duidelijk verschillende afkomst en pluimage. Wat zou hun verbinding zijn? Naast het overduidelijke Zeeuwse dialect (ik gok Bevelands) is het moeilijk in te schatten. Maar raden kan altijd. Intrigerend… het is geen jolige en uitgelaten boel, zoals je bij vriendinnen zou zien. Zouden ze kerkgenoten zijn? Of van een vrouwenvereniging? Eén ding is duidelijk: ze gedragen zich allen keurig en betamelijk. Vermakelijk!

De zon draait lustig door naar rechts van mij (ja ik weet ook wel dat de aarde draait en niet de zon, maar dan moest ik schrijven: de aarde draait lustig door waardoor de zon meer rechts van mij kwam te staan (of is het dan hangen?) maar hey.. dan werd het zo lang!) en voorziet mij van een luxeprobleem. Hitte! Gehuld in mijn nieuwe hippe gele en superzachte trui ben ik er niet op voorbereid. Je kent dat vást ook. Je kocht iets nieuws maar kan het steeds niet aan omdat het weer er geen rekening mee houdt wat jij koopt. Vreselijk! Dus vanochtend, toen ik minstens 3 wolken zag hangen wist ik het zeker: tijd voor mijn nieuwe hippe gele en superzachte trui! Nu, met klotsende oksels en zweet in de bilnaad voel ik iets van spijt en denk ik: ijdelheid komt voor de val… of zoiets.

Met liefde, Syl


help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
TouchofaGoddess
Dank je wel voor je feedback!  Love Sylvia LoveCoach & Storyteller❤
01-06-2018 08:43
01-06-2018 08:43 • Reageer
wakeupkitty
Apart hoe vrouwen vrouwen altijd negatief weg zetten... dat zet tot denken. De bediening vind ik onbeschoft.
31-05-2018 10:37
31-05-2018 10:37 • Reageer
jolandemooij
Zo lekker om te lezen dit!
30-05-2018 14:02
30-05-2018 14:02 • 1 reactie • Reageer
TouchofaGoddess
Dank je wel! Tof!  Liefs Sylvia ❤
01-06-2018 08:46
01-06-2018 08:46 • Reageer
Hans van Gemert
Leuk geschreven, heerlijk om zo te observeren :-)
30-05-2018 12:49
30-05-2018 12:49 • 1 reactie • Reageer
TouchofaGoddess
Het leven is mooi! 😘
01-06-2018 08:47
01-06-2018 08:47 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Wat een heerlijk verhaal. Geen hap van die overheerlijke taart geproefd, desondanks heb ik toch genoten. 
30-05-2018 11:13
30-05-2018 11:13 • 1 reactie • Reageer
TouchofaGoddess
Hahaha! Leuk! Top! 😘
01-06-2018 08:45
01-06-2018 08:45 • Reageer