×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Hunted Head's Headquarter..

Hunted Head's Headquarter..


Spoken, ze zijn er in vele vormen en maten. Ze kunnen angstaanjagend zijn of alleen maar vervelend.. En soms, -als je ze eens goed bekijkt- kunnen ze een wijze les voor je bij zich dragen of misschien helemaal niet zo eng zijn, als je in eerste instantie dacht. Toen ik klein was had ik enorm veel spoken. Die spoken bevonden zich in mijn hoofd. Ondanks dat, zaten ze mij gigantisch in de weg. Ze vulden mijn hoofd en maakte me bang, gefrustreerd en boos waardoor er in mijn hoofd weinig ruimte meer overbleef voor andere dingen, zelfs normaal functioneren werd daardoor moeilijker voor mij.

Ik woonde in een kindertehuis en daar word je elk half jaar geëvalueerd. Ook ik dus.. Tijdens die evaluatie werden ook mijn "spoken" besproken. Omdat ik van mezelf al veel schreef bedachten zij -de groepsleiders daar- als oplossing een "spookschrift." Deze benaming heb ik dus zelf niet bedacht. Wel ben ik trouw in mijn spookschrift gaan schrijven. Alle dingen die in mijn hoofd spookten schreef ik op in dat schrift en de groepsleiding probeerden samen met mij, die spoken te onderzoeken en te kijken of ze werkelijk zo groot en eng waren als in mijn hoofd. Dit zorgde voor meer rust en ruimte in mijn hoofd, om te functioneren en zelf te groeien!

Na een tijd ben ik gestopt met het schrijven in mijn spookschrift al ben ik wel altijd blijven schrijven.

Toen de vader van mijn zoon en ik uit elkaar gingen, vond ik mijn spookschrift ineens terug. Dit zette me ertoe weer een boek te kopen om vol te schrijven. Weer met de naam "spookboek" omdat dit past bij mij..

Mijn spookboek is dus mijn, zoals een ander het zou noemen "dagboek" maar ik ben wat dat betreft nogal egoïstisch.. Ik ga niet elke dag in een boek schrijven en met een naam als "dagboek" kweek je misschien toch een bepaalt soort verwachting voor zo'n boek. Aangezien ik veel van mijn spookboek houdt, wil ik dat niet op mijn geweten hebben. Ik klad, schrijf en teken erin wanneer het mij uitkomt. Wanneer ik er zin in heb of de "drang" voel dat ik wat kwijt moet aan mijn boek.
Soms heb ik last van een Borderline verwante schrijfstoornis: even lekker krassen zeg maar..
Mijn Spookboek kent mij beter dan ik mijzelf waarschijnlijk, maar elke keer wanneer ik heb geschreven en het later terug lees, leer ik weer een stukje over me zelf.
Any way.. Welkom in mijn Hunted Head =)