×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Van middelbare school naar HBO

Van middelbare school naar HBO


Lekker lui zit er niet meer in

Toen ik nog op de middelbare zat vond ik dat we altijd superveel huiswerk kregen. Op sommige dagen zat ik wel !3! uur huiswerk te maken. En toen kregen we altijd al te horen dat dit nog niks voorstelde: het HBO zou nog véééél erger zijn. En inderdaad, ze hadden gelijk. Hoewel we in de les gelukkig vaak al tijd krijgen voor de opdrachten, zit ik wanneer ik thuis ben alsnog minimaal 2 uur bezig met opdrachten. En ja, ook in het weekend. Wanneer je eindelijk denkt tijd voor jezelf te hebben, komt er weer een docent met een geweldig mailtje over een extra opdracht voor de dag erna. Ja, en dan moet je dus toch weer bezig.

Geen tijd meer voor Netflix?

Vanaf het moment dat ik aan deze studie begon is Netflix bijna niet meer ingelogd geweest, ik kijk dagelijks alleen nog de vlogs op YouTube van mensen die ik volg, en daarnaast kijk ik soms nog wat korte filmpjes, maar mijn series liggen aan de kant. Vind ik dat erg? Nee, eigenlijk niet. Ik heb er eerlijk gezegd ook weinig behoefte aan. Ik zit liever na elk uur huiswerk even een filmpje van een kwartier te kijken dan dat ik na een aflevering van een serie (gemiddeld 50 minuten) nog weer 3 uur aan de slag moet.

Geen vrije tijd meer?

Mwah, ik heb nog wel vrije tijd hoor. Maar ik besteed die tijd anders. Ik zit niet meer lekker lui van alles te bekijken op Netflix en YouTube, maar ik ga ook lekker even op zoek naar interessant nieuws, ik doe actievere leuke dingen, en ik besteed meer tijd met de mensen om mij heen dan dat ik in mijn eentje op mijn kamer filmpjes zit te kijken.

Moeilijke overstap?

Ik vond het eerlijk gezegd best wel meevallen. Ik had gedacht dat ik weken nodig had om te wennen, maar na ruim een week was ik al helemaal gewend aan mijn studenten leventje als HBO-student. Ja, ik krijg meer opdrachten dan dat ik gewend was op de middelbare, maar je krijgt er ook genoeg tijd voor. Je word gelijk een stuk verantwoordelijker. Heb je geen zin in de les? Nou dan kom je niet, eigen verantwoordelijkheid. Hoe er op de middelbare nog gelijk gebeld werd als je niet op kwam dagen, word nu gewoon je afwezigheid genoteerd en daar blijft het bij. In tussenuren ga je veel sneller met opdrachten aan het werk dan naar de stad of de snackbar. Je leert beter je tijd te verdelen tussen opdrachten en vrije tijd. En dit leventje bevalt mij wel :)
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties