×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Vrouwenblog#overgang

Vrouwenblog#overgang


Overgang


Hoewel wat vroeg, verdiep ik mij nu alvast in de overgang.
Volgens huisartsen moet je daar pas over na gaan denken als er je al midden in zit.
Tenminste, als je aangeeft klachten te hebben waarvan jij als vrouw zeker weet dat het met de overgang te maken heeft, gaat deze overtuiging er bij de huisarts meestal nog niet in.
Dat is de reden dat ik deze serie blogs, want dat ben ik van plan, ga schrijven.

Uit frustratie en omdat ik zie dat de overgang een hele heftige periode kan zijn voor veel vrouwen.
Dat wordt bij lange na niet onderkend. Gelukkig wel steeds meer, maar iedere bijdrage kan er eentje zijn dus draag ik graag mijn steentje bij.
Wij vrouwen kunnen elkaar hier vooral bij helpen en het taboe er af halen.


Stukje theorie


Inmiddels heb ik geleerd dat het de menopauze heet als je menstruatie stopt. Dat weet je vaak pas na een jaar, voor die tijd kan het ineens nog een keer terugkomen. Dan zit je nog niet in de menopauze.
Alles wat daarom heen zit heet de overgang. Die kan zo'n zeven tot tien jaar duren, maar ik ken mensen die er veel langer last hebben of juist die er niets van merken.
Deze informatie heb ik verkregen via de website WOMEN Inc , een website met veel bruikbare tips voor de gezondheid van vrouwen.
Het kopiëren van hun info is niet mijn doel, vandaar dat ik af en toe de link zal noemen.
Mijn doel is om mijn ervaringen hier te delen of de ervaringen die ik van anderen hoor en zo tot bruikbare tips kan komen.


De reden voor mij om dit te onderzoeken


Ik ben iemand die dingen graag voor is. Ik zie vrouwen om me heen zo instorten door de overgang, dat ik bij mezelf en anderen te rade ga wat ik vóór de overgang al kan gaan doen aan preventieve maatregelen.
Natuurlijk omdat ik al wat lichamelijke veranderingen bemerk waarvan de huisarts zegt dat dat echt nog niet de overgang is. Ook al loop je toch vaak redelijk gelijk met je moeder en als die dus ook vroeg was is het voor mij tijd om onderzoek te gaan doen.
Wat mij betreft mag het taboe er vanaf. Iedere vrouw krijgt er mee te maken, dus waarom mogen we er dan ook niet mee bezig zijn? Ik praat er vrij gemakkelijk over tegen mensen en merk dat sommigen daarvan schrikken.
Er zijn dingen waar ik niet graag over praat en die anderen juist wel heel gemakkelijk op tafel leggen dus wat is het verschil?
Wees open en deel! Door te delen leer je van elkaar en kun je elkaar helpen.


Wat ik nu ga doen


Ik heb me ingeschreven bij het programma 'Slank door de Overgang'.
Want één van de dingen waar veel vrouwen tegenaan lopen, is dat ze dikker worden door de overgang. Sporten lijkt dan minder goed aan te slaan. Die ervaring heb ik overigens zelf nog niet, maar om dat te voorkomen heb ik het programma vast aangevraagd.
Leuke bijkomstigheid van het programma is dat je extra tips mee krijgt of nieuwe producten kunt bestellen als ze je interesse hebben.
Mijn ervaringen met de dingen die ik uit het programma leer, zal ik hier af en toe delen en mocht je enthousiast worden kun je het natuurlijk zelf ook bestellen via de volgende link Slank door de Overgang.

Wil je meer blogs van mijn hand lezen behalve degene die ik op Yoors plaats, kijk dan op Typisch Winnifred

Adriana SA
Leuk dat je erover gaat bloggen. Ik heb er ook wat klaar staan en heb er gisteren eentje gepost over een opvlieger. Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een bundel met korte verhalen over de meest voorkomende klachten/verschijnselen van de overgang. Hoe erg je in de overgang komt is ook nog eens genetisch bepaald. Mijn moeder had er ook heel erg last van. Ik ben na een operatie in een vervroegde overgang gegooid. Het taboe en onbegrip klopt! Heel triest dat vrouwen niet begrepen worden in deze levensfase die zo natuurlijk is. Dat is ook één van de redenen dat ik de bundel ben gaan schrijven. Mocht je vragen hebben ben ik maar één klikje van je verwijderd. Ik mag mijzelf na jaren van bespreken, doorbreken, lezen en research doen onderhand wel een ervaringsdeskundige noemen op dit gebied ;)
20-08-2017 09:03
20-08-2017 09:03 • 1 reactie • Reageer
TypischWinnifred
Goed om te weten en nog beter dat je je ervaringen deelt! Ik weet je te vinden mocht het nodig zijn. Thnz
30-08-2017 09:33
30-08-2017 09:33 • 1 reactie • Reageer
_PetitCorbeau_
Heel goede blog
08-08-2017 11:44
08-08-2017 11:44 • 1 reactie • Reageer
TypischWinnifred
thanx ;-)
08-08-2017 20:40
08-08-2017 20:40 • Reageer
Marjolein
interessant, ik wil ook voorbereid zijn!
07-08-2017 16:19
07-08-2017 16:19 • 1 reactie • Reageer
TypischWinnifred
Lees mee zou ik zeggen ;-)
07-08-2017 18:03
07-08-2017 18:03 • Reageer
Bloggerda
Leuke blog en wat zijn er veel vrouwen die niet weten wat ze hebben. De overgang wordt zo slecht besproken. Ook huisartsen zijn niet op de hoogte van de klachten. Mijn blog over de overgang staat hier. Wil je het lezen? https://yoo.rs/bloggerda/blog/gek-word-je-van-die-hormonen-1496915999.html?Ysid=38855
07-08-2017 16:01
07-08-2017 16:01 • Reageer
Albert van den Berg
Groot gelijk, je kunt maar voorbereid zijn. Je site laad bij mij via Firefox erg langzaam en flikkert vaak, beide keren na de 2 afbeeldingen met bewegende beelden die herladen. Er is ook een Mp4 bestand (342241033.mp4) wat niet gedecodeerd kan worden.
07-08-2017 14:49
07-08-2017 14:49 • 1 reactie • Reageer
TypischWinnifred
oh vervelend, bedankt voor het doorgeven
07-08-2017 18:02
07-08-2017 18:02 • Reageer