×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Gejaagd door de wind of de kou?

Gejaagd door de wind of de kou?


Het is koud buiten. Ik zie mensen zichzelf, gejaagd, van A naar B verplaatsen omdat het koud is.


Dat gejaagde lijkt ook een trend in de maatschappij, alles moet snel, nu, gejaagd.... Beslissingen en besluiten worden vaak snel genomen, soms onduidelijk wat de gevolg zijn voor een ander dan degene die het besluit genomen heeft. Wordt de mens net zo koud als de temperatuur op dit moment buiten? Ik zie op het moment meer negatieve egoïsme, de wereld draait om mij, dan positieve egoïsme, ik zorg voor mezelf. Het is wel een dunne scheidingslijn tussen de wereld draait om mij en ik zorg voor mezelf. Als je niet voor jezelf zorgt en van jezelf houdt dan kan je dat ook niet aan andere geven, maar een wereld die alleen om jezelf draait houdt geen rekening met andere maar is gejaagd en koud.


Verontrust lees ik berichten van mensen die met dit weer, door wat voor omstandigheden dan ook, op straat slapen in de kou, een lawine die op een hotel eindigt, maar het lijkt veel mensen niet te boeien, het leven gaat door. Bewondering heb ik daarom des te meer voor de mensen die al dan niet vrijwillig of betaald mensen proberen te helpen, al is de groep kleiner dan de groep die het niets lijkt te interesseren. Gelukkig zijn er ook veel initiatieven die het nieuws niet halen, zoals de buurvrouw die eigen gemaakte kippensoep komt brengen omdat je ziek op bed ligt. Jammer dat het nieuws altijd zo negatief, zo koud, lijkt te zijn. Vandaar dat ik jaren terug al besloten heb om minimaal nieuws te volgen, dan wordt ik er ook niet tot op het bot toe koud van hoe mensen met elkaar om gaan.


Van het weekend maar even een kopje thee doen bij mijn, inmiddels verhuisde, bejaarde onderbuurvrouw. Lekker warm in het verzorgingstehuis, de kou en gejaagdheid achter latend bij de ingang....
johan_jongedijk
Ja dat heb je goed dat zal de oude buurvrouw wel warderen
27-01-2017 12:40
27-01-2017 12:40 • Reageer