Geen gezonde stoma

Geen gezonde stoma


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag ging ik de stoma verzorgen van een cliënt van ons.

Deze meneer heeft vaak last van lekkage van de stoma, maar heeft geen haast met het regelen van de stoma verpleegkundige. Wij willen dat hier naar gekeken wordt, maar hij zal dit zelf moeten regelen, omdat het thuiszorg is.

Ik zie wel eens vaker dat de stoma wat bloed, maar daar doe ik Convatec poeder over. Misschien een vies praatje, maar vandaag viel me op dat er wat geel beslag op de stoma komt. Hier maak ik me toch wel wat zorgen over. Wanneer ik het beslag weg wil halen doet dat natuurlijk heel veel pijn, omdat het echt op de stoma zelf zit. Ook spoelen van de stoma onder de douche doet zeer. Deze meneer ziet er de ernst niet zo van in, en belt ook geen stoma verpleegkundige.

Wat zou voor nu even een goede oplossing zijn, om te voorkomen dat het beslag erger wordt? Idees?Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
toch een deskundige laten naar kijken zou ik aanraden
| 20:37 |
Zelf contact opnemen met de stoma-vpk?
| 18:10 |
Als thuiszorg mogen wij dit niet doen.
De cliënt moet zelf afspraken met stoma-vpk, huisarts enz.
| 19:33 |
Ik denk maar een manier, naar een stomaverpleegkundige.
Huid kun je wel verzorgen maar de stoma zelf is een kwetsbaar punt die in nauwe verbinding staat met de buikholte,
| 17:29 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen