×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Drie maanden zomervakantie!


De seperators in deze blog komen van De Knutseljuf Ede

Op 28 mei om 12.00 was mijn allerlaatste examen afgelopen. Dat betekent: vakantie! En het is een hele lange vakantie, hij duurt maar liefst tot 30 augustus (dan beginnen de verplichte introductiedagen van mijn studie). Eigenlijk heb ik nu drie maanden zomervakantie. Dat vind ik best relaxt, maar eigenlijk zijn die drie maanden veel te kort. Ik heb best veel plannen voor deze vakantie! Het leek me leuk om deze plannen met jullie te delen, misschien doen jullie er nog wel inspiratie van op!

Wat ik wil gaan doen in juni

Nog niet zo heel veel specifieke dagen staan vast in juni, maar ik heb al wel een boel leuke dingen op de planning staan voor deze maand!

 • 3 juni: een middag met het koor waarbij we onder andere een cursus bodypercussie krijgen en veel gaan repeteren.
 • 9 en 10 juni: met het koor naar Texel om daar een Choral Evensong te zingen en natuurlijk genieten van het lekkere weer dat we besteld hebben!
 • 13 juni: de dag van het telefoontje! Tussen 15.00 en 16.30 die dag zal ik weten of ik geslaagd ben. Dan kan de vlag uit! Of niet... afwachten nog maar. 
 • 14 tot 18 juni: naar Londen! Een vriendin en ik vliegen vroeg op 14 juni naar Londen toe, dan hebben we ongeveer 2 dagen om toeristische dingetjes te doen en dan op 16 en 17 juni is West End Live! West End Live is een (gratis) musical festival op Trafalgar Square en aangezien m'n reisgezelschap en ik groot fan van musicals zijn, is dat natuurlijk een must om ooit in ons leven naartoe te gaan. Nu zijn we vrij, dus dit is onze kans!
 • 19 juni: herexamen geschiedenis. Het is nog even spannend of ik slaag want dat hangt van de hoogte van de n-termen, maar ik weet al wel dat ik geschiedenis over wil doen. Voor het geschiedenisexamen heb ik namelijk heel hard geleerd en normaal gesproken ben ik altijd heel goed in geschiedenis, maar tijdens het examen kreeg ik een black-out waardoor ik sowieso een onvoldoende voor geschiedenis heb. Als ik niet slaag en een herkansing moet doen, dan wordt dat geschiedenis. Als ik wel slaag, dan wil ik ook graag geschiedenis overdoen, al is het maar voor mezelf om het gevoel te krijgen dat het resultaat wat ik behaal eerlijk is tegenover mijn voorbereidingen. 
 • 24 tot 27 juni: op bezoek bij een vriendin in Duitsland. Via de website van de Deutsche Bahn heb ik een retourtje voor €39,80 kunnen boeken, voor een reis vanaf het treinstation het dichtste bij mijn huis naar het treinstation het dichtste bij haar huis. Zelfs een retourtje vanaf mijn huis naar Maastricht of Groningen is duurder!
 • 28 juni: een soort kennismakingsdag bij mijn nieuwe studie. Daar heb ik onwijs veel zin in.

In juni ga ik dus eigenlijk 3 reisjes maken en daarnaast wil ik veel gaan werken zodat ik nog een beetje bijverdien. Er zijn, ondanks dat ik relatief veel weg ben, namelijk nog een heleboel dagen over in juni waarop ik thuis ben!

Wat ik wil gaan doen in juli

Ook in juli zit ik niet stil! Wat er tot nu toe voor juli op de planning staat, is nog niet zo heel veel. Maar dat komt nog wel! In ieder geval gepland staat:

 • 4 juli: diploma-uitreiking! Nou ja, als ik geslaagd ben dan...
 • 8 juli: als het goed is ben ik die dag rondleider van kinderen bij een boerderijfestival in de buurt. Maar daar moet ik nog voor gebeld worden, dus dat staat nog niet helemaal vast.
 • 16 tot 29 juli: de ontwikkelingsreis naar Zuid-Afrika met mijn school. Ik ben best wel benieuwd hoe de reis gaat zijn...

Ook wil ik in juli veel gaan werken, voor zover dat mogelijk is in die maand.

Wat ik wil gaan doen in augustus

De derde vakantiemaand ben ik ook van alles en nog wat van plan!

 • 15 tot 22 augustus: met een van mijn beste vriendinnen naar Lissabon! Het schijnt een heel leuk stadje te zijn, ik ben er nog nooit geweest en ik spreek ook geen Portugees, maar ik hoop dat we het met ons Engels redden.
 • 25 augustus: het Imagine Dragons concert in het GelreDome. Toen ik hoorde dat ze weer naar Nederland zouden komen, heb ik echt zitten duimen om kaartjes te kunnen krijgen. Voor het eerst in mijn leven heb ik staanplaatsen bij een concert, dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn.

In augustus hoop ik ook in Ede terecht te kunnen, omdat ik daar ga studeren. Ik ben al druk bezig met het zoeken van een kamer!

Overige dingen die ik wil gaan doen in deze maanden

Naast de dingen die al een vaste datum hebben, wil ik nog meer gaan doen in deze maanden. Dingen die eigenlijk altijd mogelijk zijn.

 • Mijn knutselprojectjes (af)maken. Ik heb er een heleboel waarvoor ik ook alle materialen al in huis heb, maar ik heb nooit echt tijd gehad om ermee bezig te gaan. Binnenkort maar eens schetsen gaan maken voor de wat grotere projectjes en de kleine projectjes maar eens sowieso gaan maken!
 • Meer gaan handletteren. Dat heb ik eigenlijk recentelijk pas echt ontdekt en het is zo leuk dat ik er meer mee wil gaan doen. 
 • Diamond painten. Ik heb tijdens de examenperiode voor het eerst van m'n leven een diamond painting gemaakt, als 'rustmomentje' om bij te komen van het geschiedenis examen wat heel slecht ging (en de drie examens daarna waren talenexamens, dus ik kon even een momentje rust pakken). Dat diamond painten vond ik eigenlijk best wel heel leuk! Ik heb er nog eentje in huis, maar ik wil er sowieso nog wel bij gaan bestellen.
 • Leren skateboarden. Dit wil ik eigenlijk al mijn hele leven, maar ik vond het eng om als meisje tussen de jongens op de skatebaan te gaan skaten. Laatst ging ik opruimen en vond ik mijn skateboard terug. Ergens in deze drie maanden ga ik naar de skatebaan. En anders ga ik wat meer ritjes maken met mijn longboard, die heb ik nu ook ongeveer een jaar niet gebruikt. Oeps.
 • Keyboard (en orgel) spelen. Sinds kort hebben wij een elektronisch orgel van een kennis van ons. Daar wil ik graag op leren spelen. Maar ik heb ook nog mijn keyboard, wat gemakkelijker is en waar ik op zich ook nog niet zo heel veel mee kan. Ik wil heel graag wat meer liederen van Coldplay kunnen spelen (heb daar een bladmuziek boek voor) en wat liedjes uit musicals en bijvoorbeeld 'How Far I'll Go' van Moana/Vaiana.

Ja, ik ben eigenlijk best veel van plan deze zomer! De kans zit er dik in dat er nog meer bij gaat komen, omdat ik niet zo goed ben in 'nee'-zeggen en bijna alles wel leuk vind.
Wat zijn jouw vakantieplannen?
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts