Gekloonde Vlinder is dood.

Gekloonde Vlinder is dood.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

‘Nee,’ Dana, ‘je hebt geen moord gepleegd. Echt niet, je wilt niet weten hoe blij ik met jouw ben. Zonder jouw had ik nooit van die kloon af kunnen komen. Ik heb op die cursus klonen wel geleerd hoe je iemand na kan maken, maar niet hoe je iemand ‘onschadelijk’ moet maken.’

Ik zie dat Dana nog vol twijfels naar mij kijkt en de boel niet vertrouwd. Daarop zeg ik tegen haar, dat ze zonder pincode toch niet weg had kunnen komen en als ik haar de pincode op kan noemen zij mij wel geloven moet. Dana gelooft het en ik noem op: 8 1 14 4 3 18 5 13 5 zo uit mijn blote hoofd. ‘Staat dat ook ergens voor dan?’ hoor ik Dana vragen. ‘Ja natuurlijk,’ zeg ik, ‘alleen moet ik dan even spieken in mijn mobiel.’ Deze haal ik uit mijn jaszak, samen met mijn bril. ‘Het staat voor handcrème,’ zeg ik tegen Dana. ‘Geloof je mij nu dan?’ vraag ik. Dana knikt van ja. ‘Wil je dan nu in hemelsnaam dat oog van die gekloonde Vlinder weggooien, ik word er misselijk van. Hoe heb je eigenlijk die onderzetter zo scherp kunnen krijgen?’ ‘Ja, eigenlijk was dat heel makkelijk. Gewoon met de elektrische tandenborstel en wat geduld. Nu staat die tandenborstel zo dusdanig tussen de deuren in dat als de anderen wakker worden zij ook kunnen weglopen.’

‘Hé maar Dana, dat kan je niet doen,’ zeg ik. ‘Dan gaat zo meteen iedereen aan de wandel en er zitten wel degelijk gevallen tussen die niet naar buiten mogen voor hun eigen veiligheid. Daar moeten we gauw wat aan gaan doen. Help je mij even? Dan breng ik je daarna naar huis ok?’ Dana stemt in en samen lopen we naar het gebouw. ‘Je moet weten, dat er mensen wonen hier die echt hulp nodig hebben. Van mij en niet van die kloon,’ vertel ik haar. Verbaasd kijkt Dana mij aan en vraagt, zijn die dan nog erger dan ik?’ ‘Ja, die zijn nog erger en mogen absoluut niet in aanraking komen met bepaalde voorwerpen, net als jij dat had,’ antwoord ik. Mijn therapie werkte echt goed hoor, totdat die kloon het overnam en de koorts uitbrak. Nu moet ik alles weer in rustige banen leiden en ik hoop dat jij mij er bij wilt helpen, want ik geloof dat jij wel klaar bent om weer verder te gaan in de echte wereld.

Blij kijkt Dana mij aan en ik geef haar een schouderklopje. ‘Nu zullen we dan maar?’ en voeg daad bij woord. Ik open de deur en creëer gelijk een nieuwe pincode, die ik met Dana haar pen op mijn pols schrijf. Onzichtbaar dus voor anderen… Samen lopen we naar mijn kantoor, waar alles er nog hetzelfde uitziet. Die kloon van mij heeft weinig verandert hier, alleen het theelepeltje ontbreekt op mijn bureau, net als de onderzetter. De handcrème ligt nog boven op de boekenkast en net als ik mijn handen er mee in smeer, gaat de deurbel van buiten…


Foto: Pixabay

2017©Vlindertje73

Vind je dit een leuke post en wil je hierop reageren, of komende maand ook mee doen?
Klik dan hierboven op 'Aanmelden' Je krijgt er een leuke bonus voor terug!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Prachtig geschreven hoor!
| 16:05 |
Dank je ;))
| 22:57 |
Hahaha, we hebben nog 3 dagen.... weer goed geschreven! Maar wie belt er aan..... de nieuwe uitdaging wellicht? ;-)
| 23:32 |
En wie staat er buiten die deur?
| 20:14 |
Ja haaaaa, tja ...... ;))
| 20:54 |
ja, ik had ook wel in de gaten dat ik je eigenlijk een dienst bewezen heb, Vlindertje, maar toch leuk dat je het nog even bevestigd.
| 19:28 |
Hahhha ik kon het niet laten als dokter zijnde, moet je alles *dubbel check* hahah lol
| 20:52 |
Aha, dus het eindigt nog niet.
| 19:02 |
Het zal Hans zijn, die verhaal komt halen en zijn mobiel op komt eisen, wat wat daar allemaal in staat kan hem nog in de problemen brengen en aangezien ik zo inventief ben, kom ik er geheid achter wat zijn pincode is
| 19:30 |
Bankschroeven aandraaien om de pincode te bemachtigen.
| 20:02 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen