Jaloers op mijn crea Bea vriendin!


Ik heb een vriendin en die maakt werkelijk alles wat haar ogen zien. Nu zullen wel meer mensen deze tic hebben, maar die maak ik niet van dichtbij mee en dan raakt het me ook niet zo. Het crea Bea zit in je of niet. Ik heb ook wel een creatieve kant, maar dan anders. Dit heeft natuurlijk een oorzaak en die ga ik je ook vertellen. Mijn vriendin die naait, haakt, breit, borduurt en maakt kaartjes. Kijk deze jasjes maar eens: Image title

Aangezien dit nogal priegelige werkjes zijn, is het voor mij niet meer weggelegd. Mijn vingers kunnen dat namelijk niet meer aan. Die staan daar te stijf voor en een bijkomend probleem is, dat ze zo dusdanig gaan trillen bij een poging dat mensen wel kunnen denken dat ik een drankverslaving heb ofzo. Nee, geef mijn portie wat dat betreft maar aan ‘Fikkie’. Trots ben ik op haar hoor, dat zij het ene na het andere leuke project maakt. Ze kan dan de afleiding ook erg goed gebruiken, maar dat terzijde.

De grovere bewegingen met de hand kan ik wel en die gebruik ik dus ook, maar dan in de vorm van schrijven. Als ik op papier schrijf, je weet wel zo’n wit vel waar je met je pen overheen gaat, gebruik ik een schrijfblokje, of hoe dat ook maar heet.Image titleAnders zou ook schrijven op papier helaas tot het verleden behoren. Typen doe ik op mijn laptop, daar ik ook niet echt een fijne motoriek voor nodig gelukkig. Ze kunnen me alles afnemen, maar niet mijn schrijven.

Fotograferen mag ik ook graag doen en gaat me volgens zeggen, goed af. Soms creëer ik een tekst of gedicht in een eigen gemaakte foto. Daar heb ik zulke positieve reacties op ontvangen dat er ook een nieuw project is ontstaan. Zie hier: FOTO INCL TEKST

Maar goed die vriendin heeft twee kleinkinderen, in de vorm van een tweeling. Van de jurkjes, die ze voor het eerst aan hebben gehad, heeft ze iets heel bijzonders gemaakt. Image titleJa, kom er maar eens op denk ik dan. Oh, zó mooi geworden vind ik, vind je niet?

Met bloemen schikken is ze ook altijd zo goed. Het lijken bij haar wel stillevens….Zoals de hoofdfoto hierboven is!

Dan heeft ze ook nog een kastje, die ze zelf heeft beplakt. Nou ik kan je wel vertellen, als ik dat had moeten doen, had het er vast schots en scheef opgezeten. Of het kastje vliegt de kamer door, dat kan ook.Image title

Al met al ben ik dus trots op haar gave als crea Bea, maar dat doet mij met de neus weleens op de feiten drukken. Ik wil ook nog van alles maken, maar dat lukt niet meer. Daar moet je je dan bij neerleggen. En dat ‘je erbij neerleggen’ dat is een hele kunst kan ik je vertellen.
Love you, dinnetje xxx
© Vlindertje73