Jaloers op mijn crea Bea vriendin!

Jaloers op mijn crea Bea vriendin!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb een vriendin en die maakt werkelijk alles wat haar ogen zien. Nu zullen wel meer mensen deze tic hebben, maar die maak ik niet van dichtbij mee en dan raakt het me ook niet zo. Het crea Bea zit in je of niet. Ik heb ook wel een creatieve kant, maar dan anders. Dit heeft natuurlijk een oorzaak en die ga ik je ook vertellen. Mijn vriendin die naait, haakt, breit, borduurt en maakt kaartjes. Kijk deze jasjes maar eens: Image title

Aangezien dit nogal priegelige werkjes zijn, is het voor mij niet meer weggelegd. Mijn vingers kunnen dat namelijk niet meer aan. Die staan daar te stijf voor en een bijkomend probleem is, dat ze zo dusdanig gaan trillen bij een poging dat mensen wel kunnen denken dat ik een drankverslaving heb ofzo. Nee, geef mijn portie wat dat betreft maar aan ‘Fikkie’. Trots ben ik op haar hoor, dat zij het ene na het andere leuke project maakt. Ze kan dan de afleiding ook erg goed gebruiken, maar dat terzijde.

De grovere bewegingen met de hand kan ik wel en die gebruik ik dus ook, maar dan in de vorm van schrijven. Als ik op papier schrijf, je weet wel zo’n wit vel waar je met je pen overheen gaat, gebruik ik een schrijfblokje, of hoe dat ook maar heet.Image titleAnders zou ook schrijven op papier helaas tot het verleden behoren. Typen doe ik op mijn laptop, daar ik ook niet echt een fijne motoriek voor nodig gelukkig. Ze kunnen me alles afnemen, maar niet mijn schrijven.

Fotograferen mag ik ook graag doen en gaat me volgens zeggen, goed af. Soms creëer ik een tekst of gedicht in een eigen gemaakte foto. Daar heb ik zulke positieve reacties op ontvangen dat er ook een nieuw project is ontstaan. Zie hier: FOTO INCL TEKST

Maar goed die vriendin heeft twee kleinkinderen, in de vorm van een tweeling. Van de jurkjes, die ze voor het eerst aan hebben gehad, heeft ze iets heel bijzonders gemaakt. Image titleJa, kom er maar eens op denk ik dan. Oh, zó mooi geworden vind ik, vind je niet?

Met bloemen schikken is ze ook altijd zo goed. Het lijken bij haar wel stillevens….Zoals de hoofdfoto hierboven is!

Dan heeft ze ook nog een kastje, die ze zelf heeft beplakt. Nou ik kan je wel vertellen, als ik dat had moeten doen, had het er vast schots en scheef opgezeten. Of het kastje vliegt de kamer door, dat kan ook.Image title

Al met al ben ik dus trots op haar gave als crea Bea, maar dat doet mij met de neus weleens op de feiten drukken. Ik wil ook nog van alles maken, maar dat lukt niet meer. Daar moet je je dan bij neerleggen. En dat ‘je erbij neerleggen’ dat is een hele kunst kan ik je vertellen.
Love you, dinnetje xxx
© Vlindertje73

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Tjah ieder heeft zijn eigen vorm van creativiteit en ik vind ze eigenlijk allemaal super op hun eigen manier :)
| 20:50 |
Ja ik ook.
| 10:53 |
Ziet er inderdaad allemaal heel mooi uit, een hele creatieve vriendin, Vlindertje. :)
| 11:17 |
;)
| 11:45 |
Jouw vriendin kan inderdaad hele mooie dingen maken, petje af voor haar!

Ik snap helemaal wat je bedoeld. bij mij net zo. mijn moeder en 2 van mijn tantes en 2 vriendinnen van mij zijn ook zo ongelooflijk creatief. alles wat ze bedenken kunnen ze ook en wordt nog mooi ook. Ik heb een miljoen ideeen om te maken maar alles wat er uit mijn handen komt ziet er uit alsof het gemaakt is door een klein kind hahaha.
Maar gewoon volhouden met oefenen als je iets hebt gevonden wat je echt leuk vindt want oefening baart kunst zeggen ze.
Ooit ga ik iets maken waar ik trots op kan zijn, maar wat weet ik nog niet hahaha. Maar me erbij neer leggen kan ik al helemaal niet!!! :)
| 21:01 |
Ik ook niet en net wat je zegt oefening baart kunst! Laat mij maar kunstig zijn met lettertjes....
| 14:15 |
Mooie spulletjes.
Focus op wat je wel kunt.
| 18:47 |
Erg mooie dingen maakt je vriendin. Ik maak sieraden en bloemschikken ligt me ook wel, maar kleding maken vind ik erg moeilijk, ik heb geprobeerd maar ik maakte dan foutjes zoal de linker mouw in de rechter armsgat naaien enzo..
| 21:58 |
Hahahhaha , ja dan kan je beter de dingen doen die je makkelijk af gaan. Succes ermee
| 12:28 |
Ik sluit me aan bij Elisabethskitchen :)
| 10:46 |
Koester wat je wel kunt. Niet jaloers zijn, daarmee frustreer je jezelf. Ik kan ook niet meer fröbelen, dus geef ik koken al mijn aandacht. Je vriendin maakt hele mooie dingen.
| 08:51 |
Dank je. Ik hou ook van koken en schijven gaat ook goed. Gelukkig kan ik van haar mooie dingen genieten..... Binnenkort gaat ze mijn hondje SNoopy haar pootjes in het gips zetten, net zoals die jurkjes ongeveer. Lijkt me erg leuk...
| 09:29 |
Top. Blijven schrijven. Wat leuk dat ze dat gaat doen met de pootjes van Snoopy.
| 09:37 |
Wanneer het klaar is volgt hier de foto wel.... ;)
| 09:38 |
Leuk!
| 09:40 |
Wat een mooie dingen maakt ze inderdaad! Maar vergelijk jezelf niet te veel met je vriendin: jij schrijft blogs, en dat is ook een mooie vorm van creativiteit!
| 20:41 |
Ja, ik vergelijk me ook niet hoor. Ieder heeft weer andere creativiteiten...
| 20:42 |
Erg leuk. Ik denk dat we allemaal creatief zijn op een andere manier ;)
| 20:23 |
Ja gelukkig zijn we niet allemaal gelijk
| 20:24 |
idd!
| 20:25 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen