×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Een dagje Zorg 2Mijn blogs zijn vaak met enige humor geschreven, maar mensen met een beetje kennis weten dat humor vaak een diepere onderliggende emotie kent, die vaak verre van vrolijk is. Als ik dus iets 'grappig breng' wil dat nog niet zeggen dat ik mij er ook daadwerkelijk zo bij voel!


Gisteren kreeg ik een reactie op een blog:

https://yoo.rs/w.harmsen11/blog/een-dagje-zorg-1509992135.html?Ysid=43403#reaction-3538805 ), die dan ook niets te wensen over liet: ik ben volgens deze persoon niet geschikt om voor ouderen te zorgen want ik heb geen inlevingsgevoel, respect en verantwoordelijkheid. Nu zijn dít de dingen die de meeste mensen die mij écht kennen mij juist toeschrijven...
Ik zou geen mensenkennis hebben... Maar eerlijk? Wie heeft er nu mensenkennis als je de ware boodschap achter mijn blogs niet eens begrijpt?


Even voor de duidelijkheid: als thuishulp geef ik enorm om 'mijn' mensen en doe wat ik kan om ze op allerlei gebieden bij te staan. En ik neem zeker mijn verantwoordelijkheid! Ik laat mij er dus ook zeker niet van betichten dat dat niet zo is, want wie was het in eerste plaats die bij het steunkous incident erop aandrong überhaupt de wijkzorg te bellen? En wie was het die vandaag bijvoorbeeld de ochtendurine wegbracht, op de fiets naar de dokterspraktijk omdat de zorg het liet afweten? Wie verschoonde die kletsnatte mevrouw?


Juist: dat was ik. Maar ik doe niet aan poggen: dat siert me namelijk niet... Mij niet. Dit zijn wat mij betreft namelijk dingen die je gewoon doet. Net als iemand overeind helpen die op straat ligt, al komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat dergelijke personen eerst een halve dag blijven liggen voordat iemand een poot uitsteekt. Maar nee hoor; ik zal geen grappen maken, want het is geen grap: het is helaas de wereld waarin we leven. Het ' gewoon' doen is er niet meer bij. Die vanzelfsprekende verantwoordelijkheid is er niet meer. Men leeft enkel nog maar voor zichzelf hooguit met anderen maar niet meer voor een ander. Maar gelukkig zijn er nog een heleboel mensen die net als ik de wereld proberen te laten zien dat het anders kan en ook zou moeten. Waarschijnlijk allemaal zachtaardige mensen die dagelijks door internet hooligans de grond in worden getrapt, maar stug volhouden en doorgaan.
Doorgaan met helpen. Doorgaan met verantwoordelijkheid nemen en doorgaan met jezelf, anderen en vòòr anderen. Dat doe je gewoon! En ik blijf mijn blogs dan ook gewoon met de brood nodige humor schrijven: een van de weinige dingen die ik voor mezelf doe. Het leed van het allerdaagse van me af pennen, om de volgende dag weer vol overgave aan het werk te gaan.
Jawel: dat ìs mijn roeping!

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts