×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
DIY dag, lekker zelf doen


Een #vrijschrijven en dag uit het leven van mij met heel veel #diy  #zelfmaken en #zelfrepareren is #geldbesparen.

Ik ben geradbraakt en gistermiddag viel ik letterlijk in mijn stoel in slaap. Het was dus heel vroeg bedtijd boor mij. Ik sliep als een struisvogel dus kreeg van niets nog wat mee.

Mijn oude vaatwasser had ik aangesloten in de schuur. Slang in de wastafel en aan de kraan vastgezet. Hij deed het nog. Niet aangeknaagd door muizen. Mooi alle borden, glazen, potten en pannen van het buurhuis er in en... ruim 2 uur later klaar. Twee uur! Nu weet ik weer waarom ik o.a. zo'n hekel aan vaatwassers heb.

In die tijd ben ik maar de auto gaan uitzuigen.

Ook heb ik mijn oude Yugo van stal gehaald. Nou ja van stal ging niet er moest een nieuwe accu in. Die kreeg ik er in, choken na.. starte hij (of zij) en toen kon ik niets! De versnellingsbak zit vast? Ik ben het schakelen verleerd? Afschuwelijke krassende geluiden teisteren mijn gehoor. Wat nu? Slepen door de ANWB of?

Uiteindelijk de motor uit gezet en toen ging het schakelen wel. Huh? Weer starten en noppes. Motor uit, wel. Ok dan maar in de 1 en dan starten. En zo hobbelde ik wat rondjes over het grasveld om vervolgens toch naar de 2 te kunnen schakelen, uiteindelijk de 3. Na een rondje of 20 was de stress wel weg en genoot ik van mijn ooit verjaardagscadeau voor mijzelf, de heerlijke stoelen en het feit dat de auto heerlijk fris ruikt!

De vaatwasser was nog lang niet klaar, dus de Yugo kreeg de eerst wasbeurt (bleh, zijn al die bruine spikkels vliegenpoep?) en omdat die verdraaide vaatwasser nog niet klaar was heb ik gelijk getankt (jerrycan).

Ook dat zorgde voor verrassingen. Het klepje voor de tank moest ik open maken met een sleuteltje. Daarachter leek het wel alsof er een hoop duivenstront lag en... hing een wespennest ter grootte van een kindervuist met wesp. Dat moet Houdini zijn geweest. 

Nog steeds was de vaatwasser niet klaar, dus ik ben nog maar wat rondjes gaan rijden en het schakelen ging steeds soepeler. Alle 4 en achteruit werkt weer, soepel en snel. Dat laatste moet ook wel omdat het grasveld niet zo groot is.

Daarna ging ik maar een chocolade cake bakken. De oven walmde als een gek. Mijn hele huis stond blauw en heus hij is schoon. Dus klep eronder open met een zaklamp er onder en wat zie ik? Het isolatiemateriaal staat in brand! Dit zit niet alleen tussen de zijwanden, maar ook een stukje om de bodem gevouwen...daar waar de vlammen zitten. Hé Phillips, bedankt, ik had net de keuken gewit!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts