×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Opinion: Facebook is uit

Opinion: Facebook is uit


Persoonlijk heb ik facebook nooit leuk gevonden. Vrienden maken lukt er niet. Zelfs niet als je een spelletje speelt of je aansluit bij een groep.

Vele groepen gunnen elkaar het daglicht in de ogen niet, om van de groepsleden nog maar te zwijgen.


Facebook zelf doet haar best om zoveel mogelijk mensen af te stoten.

Accounts worden zonder opgaaf van reden geblokkeerd of verwijderd. Er wordt met heel veel bombarie gepredikt over normen, regels enzovoorts, maar zelf meet facebook met meerdere maten.

Verkrachters krijgen alle vrijheid hun beelden en fimpjes te verspreiden terwijl slachtoffers gewipt worden.

Aanspreekbaar is facebook niet. 


Je account opheffen is een crime (in tegenstelling tot er 1 openen) en je hele doopzeel wordt gelicht onder het mom van veilig kunnen inloggen. Het liefst ook van 3-5 van je vrienden.


Thuis heb ik mij er nooit gevoeld, dus het bericht in het AD van vandaag verbaast mij geen moment.

Heel benieuwd ben ik eigenlijk ook naar de cijfers van ouder dan 19 jaar, maar ook hoeveel procent van de facebook gebruikers echt actief is. Dit aantal kan wel eens vies tegenvallen.


Bericht AD.nl

Jongeren verlaten Facebook en stappen over naar Instagram en Snapchat, zo blijkt uit het vandaag gepresenteerde Nationale Social Media Onderzoek 2018. Opvallend is dat het Nederlandse gebruik van Twitter voor het eerst in drie jaar weer toeneemt.


Instagram wordt door 4,1 miljoen Nederlanders gebruikt, een groei van 28 procent. Nederlandse Instagrammers zijn de foto-app ook flink meer gaan gebruiken: 2,1 miljoen mensen gebruiken het dagelijks, liefst 40 procent meer dan in 2017.  Facebook zag de opkomst van Instagram enkele jaren geleden en heeft het netwerk overgenomen. Rond Snapchat zijn al jaren overnamegeruchten, maar dit Amerikaanse bedrijf is nog niet verkocht. Het dagelijks gebruik van Facebook neemt met name onder 15 t/m 19 jarigen sterk af: in twee jaar tijd daalde het aantal jongeren dat Facebook dagelijks gebruikt van 68 naar 43%.


Analist Danny Oosterveer schrijft op het blog van Marketingfacts dat 15-19-jarigen aangeven dat er te veel mensen op Facebook zitten waar ze niks mee hebben (31 procent) en ze zich er niet meer thuis voelen (30 procent).

In de uitzending van Gerard Ekdom werd vanmorgen gesproken over het onderzoek. Luister het fragment hier terug:
LazyBlogger
Ik heb facebook eigenlijk nooit gebruikt als een manier om nieuwe vrienden te maken, wel om in contact te blijven met vrienden die ik al heb. Een account verwijderen heb ik ook nooit als "moeilijk" ervaren. Die verkrachtingsfilmpjes ben ik ook nog niet tegengekomen. De "jeugd" zet zich volgens mij af van facebook omdat er veel "ouderen/volwassenen" opzitten terwijl dat vroeger niet het geval was. Op snapchat en instagram is dat veel minder en dat zijn daarom dus , voor hun dan, sociale media voor jongeren.
05-02-2018 01:51
05-02-2018 01:51
Lientje
Ik ben eigenlijk zelden op facebook te vinden. Ik zit er dan ook aan te denken om het te verwijderen... Instagram vind ik dan wel weer leuk.
31-01-2018 15:18
31-01-2018 15:18
'Klein'
Facebook is op zijn retour; denk ik inderdaad ook al een tijdje. Ze willen al je gegevens en afbeeldingen en blijven er om zeuren. Het barst van -nu het toch eenmaal een term is- van het fake-news, oud nieuws en filmpjes die al jarenlang de aardbol rondgaan. Ze hebben hun eigen regeltjes en jij of ik hebben daar niks tegenin te brengen. Nu gebruik ik het bijna alleen nog om berichten van Yoors te delen. Goed blog! :-)
31-01-2018 13:39
31-01-2018 13:39
Encaustichris
Ik gebruik facebook om op de hoogte te blijven, en mijn encaustic werk te tonen. Daar heb ik geen last van negativiteit. Ondervind ik dat wel, dan heeft fb een blokkeer-knop, die uitstekend werkt :-) Vooralsnog blijf ik, geen idee voor hoe lang
30-01-2018 12:12
30-01-2018 12:12
Gingerbread
ik gebruikt het alleen om te kijken plaatsen doe ik zelf ook heel weinig. Instagram is veel leuker ind ik zelf. een foto zegt heel meer en niet zo veel van die zeurende berichten zoals ik wel op Facebook zie. van die klagende mensen
29-01-2018 19:08
29-01-2018 19:08
Marilyn - Beauty & Health by Lynn
Ik gebruik Facebook dagelijks alleen merk dat het wel minder begin te worden omdat ik maar twee drie berichten kan lezen en mijn nieuwsoverzicht niet verder laad
29-01-2018 18:00
29-01-2018 18:00
VampireMeerkat
Sites die te veel regeltjes krijgen opgesteld zijn ook niet aantrekkelijk. Daarom denk ik dat in de toekomst, ver of dichtbij, Youtube en Twitter ook minder bezocht zullen worden. Op een dag komt er een nieuwe site, die hetzelfde beter en eerlijker doet.
29-01-2018 16:40
29-01-2018 16:40
peterdenharder
Ik denk dat de grootste hype op FB te zitten wel over is en mensen zich behoorlijk beginnen te irriteren aan het hele fenomeen. Ik tenminste wel ;-)
29-01-2018 16:11
29-01-2018 16:11