Opinion: Facebook is uit

Opinion: Facebook is uit


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Persoonlijk heb ik facebook nooit leuk gevonden. Vrienden maken lukt er niet. Zelfs niet als je een spelletje speelt of je aansluit bij een groep.

Vele groepen gunnen elkaar het daglicht in de ogen niet, om van de groepsleden nog maar te zwijgen.


Facebook zelf doet haar best om zoveel mogelijk mensen af te stoten.

Accounts worden zonder opgaaf van reden geblokkeerd of verwijderd. Er wordt met heel veel bombarie gepredikt over normen, regels enzovoorts, maar zelf meet facebook met meerdere maten.

Verkrachters krijgen alle vrijheid hun beelden en fimpjes te verspreiden terwijl slachtoffers gewipt worden.

Aanspreekbaar is facebook niet. 


Je account opheffen is een crime (in tegenstelling tot er 1 openen) en je hele doopzeel wordt gelicht onder het mom van veilig kunnen inloggen. Het liefst ook van 3-5 van je vrienden.


Thuis heb ik mij er nooit gevoeld, dus het bericht in het AD van vandaag verbaast mij geen moment.

Heel benieuwd ben ik eigenlijk ook naar de cijfers van ouder dan 19 jaar, maar ook hoeveel procent van de facebook gebruikers echt actief is. Dit aantal kan wel eens vies tegenvallen.


Bericht AD.nl

Jongeren verlaten Facebook en stappen over naar Instagram en Snapchat, zo blijkt uit het vandaag gepresenteerde Nationale Social Media Onderzoek 2018. Opvallend is dat het Nederlandse gebruik van Twitter voor het eerst in drie jaar weer toeneemt.


Instagram wordt door 4,1 miljoen Nederlanders gebruikt, een groei van 28 procent. Nederlandse Instagrammers zijn de foto-app ook flink meer gaan gebruiken: 2,1 miljoen mensen gebruiken het dagelijks, liefst 40 procent meer dan in 2017.  Facebook zag de opkomst van Instagram enkele jaren geleden en heeft het netwerk overgenomen. Rond Snapchat zijn al jaren overnamegeruchten, maar dit Amerikaanse bedrijf is nog niet verkocht. Het dagelijks gebruik van Facebook neemt met name onder 15 t/m 19 jarigen sterk af: in twee jaar tijd daalde het aantal jongeren dat Facebook dagelijks gebruikt van 68 naar 43%.


Analist Danny Oosterveer schrijft op het blog van Marketingfacts dat 15-19-jarigen aangeven dat er te veel mensen op Facebook zitten waar ze niks mee hebben (31 procent) en ze zich er niet meer thuis voelen (30 procent).

In de uitzending van Gerard Ekdom werd vanmorgen gesproken over het onderzoek. Luister het fragment hier terug:Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik heb facebook eigenlijk nooit gebruikt als een manier om nieuwe vrienden te maken, wel om in contact te blijven met vrienden die ik al heb. Een account verwijderen heb ik ook nooit als "moeilijk" ervaren. Die verkrachtingsfilmpjes ben ik ook nog niet tegengekomen.
De "jeugd" zet zich volgens mij af van facebook omdat er veel "ouderen/volwassenen" opzitten terwijl dat vroeger niet het geval was. Op snapchat en instagram is dat veel minder en dat zijn daarom dus , voor hun dan, sociale media voor jongeren.
| 01:51 |
Het lijkt mij dat je via social media en je eigen interesses soortgenoten tegen moet kunnen komen. Geen idee hoe lang fb nu bestaat maar het is ooit met volwassenen begonnen en dat ben je toch als je 18 bent. Misschien dat de groep van toen is blijven hangen?
Instagram is ook niet echt communiceren dat kan ook verschil maken.
| 10:46 |
Facebook wordt de laatste jaren ook populairder bij 40-ers, 50-ers en ouder. Die ouderen gebruiken het om in contact te blijven met familie en de eenzaamheid te verdrijven. Het wordt steeds meer ingeburgerd waardoor de jongeren er afstand van nemen, dus op die manier is Facebook uit, maar het is nog niet dood.
| 14:00 |
Ook goed mogelijk. Wellicht is fb meer een senioren media aan het worden
| 14:26 |
Ik ben eigenlijk zelden op facebook te vinden. Ik zit er dan ook aan te denken om het te verwijderen... Instagram vind ik dan wel weer leuk.
| 15:18 |
Vandaag heb ik mijzelf weer van 2 groepen verlost. Instagram probeer ik wel.. foto's plaatsen snap ik maar communiceren?
| 15:48 |
Ik heb vanmorgen eerst Facebook van mijn telefoon gegooid en ik ga straks denk ik toch echt mijn account verwijderen. Al die ruzies en het geroddel, je word er toch niet goed van.
Op Instagram kun je communiceren door te reageren op een foto van iemand.
| 15:12 |
Ah dan is dat stukje instagram duidelijk. Misschien blijft ruzie, roddel en verzuurd op fb?
| 17:15 |
Op Instagram reageren sommige mensen ook met belachelijke opmerkingen op foto's, zelf heb ik dat nog niet meegemaakt, maar wel gelezen bij anderen. Waarschijnlijk voelen mensen zich veilig vanachter hun schermpje om anderen te kunnen kleineren, afzeiken, beledigen ed...
| 13:08 |
Eerlijk gezegd krijg ik nooit echt een reactie bij Instagram, maar je zult beslist gelijk hebben
| 13:24 |
Ik krijg ook zelden tot nooit een reactie op mijn foto's, maar dat heb ik 1000% liever dan dat ik tot de grond word afgebrand.
| 14:33 |
Daar ben ik het helemaal mee eens. Toch een verveelde groep die dit als hobby heeft?
| 14:49 |
Ik denk het... Dat zijn vaak van die gefrustreerde mensen die het lastig lijken te vinden om op een normale manier te reageren. Tuurlijk, iemand hoeft het niet eens met de ander te zijn maar dat kan diegene dan toch ook op een normale manier vertellen ipv de ander helemaal af te branden...
| 14:53 |
Omgekeerd zouden ze dat ook niet accepteren
| 19:04 |
Nee, dat denk ik dus ook.
| 11:44 |
Facebook is op zijn retour; denk ik inderdaad ook al een tijdje. Ze willen al je gegevens en afbeeldingen en blijven er om zeuren. Het barst van -nu het toch eenmaal een term is- van het fake-news, oud nieuws en filmpjes die al jarenlang de aardbol rondgaan. Ze hebben hun eigen regeltjes en jij of ik hebben daar niks tegenin te brengen. Nu gebruik ik het bijna alleen nog om berichten van Yoors te delen.
Goed blog! :-)
| 13:39 |
Zou het delemnvan blogs daar nog zinvol zijn vraag ik mij af.. ik heb niet echt het gevoel dat het werkt.
| 15:49 |
Veel helpt het niet waarschijnlijk maar omdat mensen op verschillende tijden inloggen op Yoors en dan misschien niet meer zichtbaar bent met je blog door de nieuwe posts, denk ik wel dat het helpt om het op een later tijdstip alsnog op Fb te zetten, zodat het nogmaals onder de aandacht komt. Maar ook dit kan weer ergernis opwekken mits je dit met mate doet. Maar ik denk wel dat het een beetje helpt.
| 20:33 |
De eeuwige ergernissen bij fb-mensen. Ik heb mij weer bij 2 groepen uitgeschreven.
| 07:44 |
Als je ergens last van hebt; weg ermee inderdaad. Je moet er wel wat aan hebben en dan bedoel ik niet ergernis!
| 02:38 |
Ik gebruik facebook om op de hoogte te blijven, en mijn encaustic werk te tonen. Daar heb ik geen last van negativiteit.
Ondervind ik dat wel, dan heeft fb een blokkeer-knop, die uitstekend werkt :-)
Vooralsnog blijf ik, geen idee voor hoe lang
| 12:12 |
Bereik je daar ook groot publiek mee?
| 12:13 |
Mijn pagina heeft 230 likes, ik vind dat best een groot bereik. Als ik het op eigen houtje moest doen kwam ik hooguit tot 30 denk ik ;-)
| 12:17 |
Zeker een groot bereik!
| 12:23 |
ik gebruikt het alleen om te kijken plaatsen doe ik zelf ook heel weinig. Instagram is veel leuker ind ik zelf. een foto zegt heel meer en niet zo veel van die zeurende berichten zoals ik wel op Facebook zie. van die klagende mensen
| 19:08 |
Ik had het om de klantenservice van bedrijven te bereiken. Niks de beller is sneller. Via twitter word je nog eerder geholpen
| 19:19 |
Ik gebruik Facebook dagelijks alleen merk dat het wel minder begin te worden omdat ik maar twee drie berichten kan lezen en mijn nieuwsoverzicht niet verder laad
| 18:00 |
Enig idee hoe dat komt?
| 19:21 |
Ik heb werkelijk geen idee
| 08:55 |
Sites die te veel regeltjes krijgen opgesteld zijn ook niet aantrekkelijk. Daarom denk ik dat in de toekomst, ver of dichtbij, Youtube en Twitter ook minder bezocht zullen worden. Op een dag komt er een nieuwe site, die hetzelfde beter en eerlijker doet.
| 16:40 |
Ik denk dat de grootste hype op FB te zitten wel over is en mensen zich behoorlijk beginnen te irriteren aan het hele fenomeen. Ik tenminste wel ;-)
| 16:11 |
Ik ook
| 19:20 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen