Q: Ben jij sexueel misbruikt?

Q: Ben jij sexueel misbruikt?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Er zijn 17.000 Nederlanders gevraagd of zij sexueel misbruikt zijn.

Dit zou representatief moeten zijn voor de Nederlandse bevolking.

Eerlijk gezegd heb ik hierover mijn twijfels.

Wat de een, al dan niet uit geloofsovertuiging, ziet als sexueel misbruik, is voor een ander normaal of "recht hebben op".


Stel dat echt iedereen gevraagd werd en ook iedereen alleen maar eerlijk kan antwoorden, hoe zouden de percentages er dan uit zien?


Lees ook eens de tips hieronder. Stel... je doet het allemaal is je kind (of ben jij dan) gevrijwaard van misbruik?

Zo ja, kan het ooit (levend in angst voor alles en iedereen) een normale relatie aangaan?

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dankjewel voor het linken van mijn artikel.
Gelukkig ben ik nooit sexueel misbruikt voor zover ik weet.
| 22:38 |
Graag gelinkt en hoop dat het nooit gebeurt!
| 11:40 |
t Zijn er beslist heel veel meer dan men zomaar ff denkt en schrikbarend het leed wat vaak levenslang meegedragen wordt
| 17:27 |
Ik vermoed dat ook.
| 00:19 |
Het aantal zal best hoog zijn maar 20 % van de vrouwen lijkt me wel heel veel
| 12:53 |
We zullen het echte aantal vd vrouwen en mannen die misbruikt zijn nooit weten
| 00:19 |
Wat de 'grens' is of wat 'normaal' is is idd voor menigeen anders' OF vanuit het perspectief meegekregen (want menigeen heeft geen ander referentiekader dan het gezin/verblijf waar men is) . Tel ik daarbij op nog allerlei mechanismen die zorgen dat niet alles (h)erkent kan worden of doordringt.. Sommigen blijven ook ontkennen (ook net zomaar) samen met een sausje 'afhankelijkheid' , want het is een verschil of je dit als kind doormaakt of als volwassene. Dan nog speel tijd een rol. Soms komt het pas jaren later naar boven (als het veilig is of door triggers) Kortom het is lastige materie waarbij niet alles en iedereen over en kam geschoren kan worden. En uitroeien doen we het niet vrees ik, al ben ik blij dat er tegenwoordig meer aandacht (en zorg) voor is dan vroeger.
| 11:54 |
Mn de grens en wat "normaal" is vermoed ik.
| 00:18 |
dat is vaak het geval , en als je enige referentie (nog) je gezin/'thuis' is kan het heel lang ook als 'normaal' in je systeem komen/blijven. Vaak kan het later pas 'gezien' worden als niet normaal en dan beginnen processen te wringen. Dat kan wel jaren duren (weet ik uit ervaring) .
| 07:54 |
Of het blijft wellicht normaal
| 10:16 |
dat het voor een deel 'bij onze wereld' lijkt te horen in die hoedanigheid geef ik je gelijk. Mocht het zo zijn dat het voor JOU nog steeds 'normaal' is dan hoop ik dat je eigenwaarde mag groeien en je leert eigen grenzen te trekken je niet (langer meer te laten ge/misbruiken . Jij bent van JOU
| 11:10 |
Ik vind eigenlijk alleen mijzelf normaal en de rest vd wereld vreemd
| 12:50 |
ja niemand is als jij he ;-)
| 17:59 |
Zo is het :P
| 19:28 |
;-)
| 12:23 |
Tja wie niet zou ik ook zeggen
| 02:41 |
ik zal de artikelen eens lezen, wel een belangrijk onderwerp!
| 23:52 |
Het is nog steeds erg dat het aantal zo hoog is
| 22:07 |
Dat is het ook.. je gaat haast denken dat het de standaard is.
| 09:59 |
ik niet gelukkig
| 20:16 |
Algemeen bedoeld: Ze vergeten er bij te vermelden: "van de ondervraagden". Als word gezegd: "9 van de 10 vind bladibla" zeg ik: "Nou mij is niets gevraagd"
| 19:52 |
Ik word ook zelden gevraagd. Daarom ben ik wel heel erg benieuwd naar die groep van 17.000 en hun "afkomst"
| 00:38 |
Dat dus.
| 07:20 |
Die 1 op de 5 is veel te hoog, dat is dan hetzelfde of hoger als in 3e wereldlanden, en die 1% mannen geloof ik ook geen kont van. Veel mannen zeggen al niks omdat daar zo'n groot taboe op zit, dus die cijfers komen niet eens binnen.
Daarnaast zijn er wel heel weinig mensen gevraagd voor dit onderzoek; een hoeveelheid waarmee je echt niet de hele Nederlandse populatie gecoverd hebt, de titel van het artikel is misleidend. Als je in die 17.000 toevallig alleen slachtoffers hebt, of juist niet, krijg je geen goede representatie.
| 19:41 |
Naar die groep gevraagden ben ik ook geïnteresseerd
| 10:00 |
Die landen zijn ook medelanders en zouden zeker tussen die 17000 moeten zitten
| 00:43 |
Een gruwelijk onderwerp. IK heb hierover ook geschreven.
| 16:03 |
Linken? Gruwelijk of niet een taboe moet het niet blijven!
| 16:06 |
Gelukkig kan ik nee zeggen.
| 13:53 |
Zeker een heel geluk.. triest we zouden het normaal moeten vinden dat dit niet zo is
| 14:53 |
Ja dat ben ik...
| 13:44 |
Godzijdank een dikke NEE!
| 12:43 |
Gelukkig kan ik hier "Nee"op antwoorden!
| 12:12 |
Ik hoop dat het je ook nooit overkomt
| 12:14 |
Dat hoop ik ook!
| 12:16 |
Velen durven het niet eens toegeven... zou ik ook niet doen onder mijn geboortenaam, Velen durven het ook pas toegeven als de dader al overleden is.
| 12:04 |
Wellicht ook niet als de dader is overleden. Er zal ook een groep zijn die het wellicht vergeten is.. babies bvb of voor wie het na al die jaren geen rol meer speelt... misschien iedereen anoniem...
| 12:06 |
Ook dat heb ik meegemaakt op mijn 15 de helaas
| 11:55 |
Soms denk ik: wie niet :(
| 11:57 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen