School: Beroep kiezen


Vandaag moest ik op school verschijnen. Daar hou ik niet van. Het geeft zo'n op het matje roep gevoel. Ik was er zo'n beetje op tijd en heb alle prutsels en knutsels aan de muren bekeken (Herman Otto wie is dat nou weer?) en ik zag dat de klok weg was. (Dat flikken ze bij artsen en tandartsen ook in de wachtkamer dan weet je niet hoeveel tijd je staat te verspillen.)

Omdat er niemand kwam en er verder weinig te doen viel besloot ik te vertrekken. Al te goed is buurman's gek, mijn tijd is geld en er was nog geen kruk om op te zitten en ik kan niet lang staan.

Helaas werd ik niet gered door de bel. Mijn zoon kwam er aan (balen). De bedoeling was om zijn toets te bespreken, zijn psychische gesteldheid, IQ en beroepswensen voor de toekomst.

De toekomst duurt nog wel even en deze meneer had nav de ingevulde vragen (je moet kiezen A of B) een paar beroepen voor mijn zoon uit de hoge hoed getoverd. Opmerkelijk is dat deze meneer mijn zoon niet kent en blijkbaar ook niet geïnformeerd heeft naar zijn cijfers, interesses, enz.

Mijn zoon vond de vragenlijst niets. Hij deedmaar wat want er was geen ruimte om in te vullen wat hij leuk vindt. 

De vragen waren aldus: Wat doe je liever? Een spijker inslaan of een sok stoppen. Dat er creatieve mensen bestaan daar was de vragenlijst niet op ingesteld. Volgens de vragenlijst zou mijn zoon koken, naaien en boeren leuk vinden.

Ik zie mijn zoon niet als kok, niet in een naaiatelier zitten en al helemaal niet als boer en ik betwijfel of iemand die hem kent dat zou doen (vermoedelijk lacht iedereen zich suf). Hij heeft overigens ook nogal wat allergieën. Met zijn IQ denk ik ook niet dat een van deze beroepen hem voldoening zal geven.


Mijn zoon is heel creatief. Hij tekent heel gedetailleerd en de tekendocent gebruikt zijn tekeningen als voorbeeld (nee dat is niet gevraagd). Hij kan modelleren, ontwerpen, ziet kunstenaar of goudsmid wel zitten en wil ook professor worden. De meneer is er stil van. Hakkelt wat en zoekt in een boekje naar geschikte scholen. De keuze valt op megatronica/electrisch ingenieur waarbij ook informatica en tekenen aan bod komt. Over ... zullen wij eens zo'n school bezoeken, wie weet kan hij dan mijn electrische, vliegende auto tegen die tijd maken. Ook gaan wij maar eens op zoek naar iets kunstzinnigs.

help

Afbeelding: pixabay.com

signup

Word ook Yoo.rs lid en beloon de maker en jezelf!