Q: Weg met dat woord

Q: Weg met dat woord


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Erger jij je aan bepaalde woorden?

#Stopwoorden of zogenaamde mode of "we zijn lekker vlot/modern"  woorden? 

Ik wel en dan gebruik ik ze dus ook hardnekkig niet.

Het woord "#kids" blijkt een grote #ergernis te zijn, maar mag dit jaar niet meer mee doen met het lelijkste woord van het jaar.

Pffff ook niet (is vast ook geen woord) en "nou" (als stopwoord) doet ook niet mee, dus het wordt kiezen uit een van de tien gekozen meest ergerlijke woorden.


Er is een Nederlandse en Vlaamse lijst. Let op je mag maar 1x een stem uitbrengen.

Vanaf nu kun je 1 week lang (tot en met 6 december 22 uur) het woord opgeven dat van jou weg mag vetdwijnen uit de Nederlandse taal (#www.wegmetdatwoord.org)


De verkiezing van het lelijkste woord is georganiseerd door het Instituut voor Nederlandse #Lexicologie. De verkiezing wordt sinds 2013 elk jaar gehouden.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ja..en ? daar erger ik mij het meest aan
| 11:29 |
Net zo iets als: duhh (nog meer de toon)
| 11:55 |
Oeps..dan vind je mijn facebookgroeps naam Crea met....kids( ook anderstaligen op mijn site) vast ook verschrikkelijk.. voor de rest gebruik ik gewoon het woord kinderen. Ik vind de term : vrouwtje verschrikkelijk. Zo denigrerend. En genderneutraal vind ik ook zo irritante..dat hoor je steeds vaker helaas.
| 23:37 |
Ik denk dat mijn oog hier meer op crea zou vallen. Vrouwtje vind ik net als "moeder de vrouw" (door je man zo genoemd worden) of mama ook verre om van te juichen
| 02:27 |
Ik erger me aan papadag. Maar ook aan mensen die heel de tijd alles in het Engels plaatsen bv op fb en dan helemaal geen intertnationale vrienden ofzo hebben. En ook wanneer presentatoren op tv ineens Surinaamse/ straattaal achtige woorden gaan gebruiken, terwijl ze niet eens Surinaams zijn, maar goed dit zijn puur mijn persoonlijke ergenissen.
| 08:50 |
Dat herken ik wel al heb ik "papadag" gelukkig niet mee gekregen. Ergerlijker vd Engelse woorden vind ik nog dat velen het Nederlandse woord niet eens meer kennen.
| 12:56 |
maar vloeken en schelden vind ik ook naar en al die woorden die aangevuld worden met kanker. Ik heb dan altijd de neiging uit te leggen dat kanker een ziekte is waar je dood aan kan gaan en geen stopwoordje!
| 22:48 |
Of al die andere ziekten...
Of altijd de vrouwelijke termen
| 12:56 |
Ik heb de lijst even bekeken , maar papadag vind ik wel het meest gekke woord ooit
Wie bedenkt zoiets . Voor de duidelijkheid papadag is gewoon elke dag , want de papa is gewoon de opvoeder van een kind dat doe je niet één dagje maar 24/7
Vaders die dan zeggen dat ze op hun eigen kinderen moeten passen is nog erger . Of moeders die zeggen als je wat wil afspreken dat ze even met papa moeten overleggen of die op de kinderen kan passen grrrrrrrr . vrouwen die hun man Papa noemen en dan niet tegen de kinderen maar tegen andere volwassenen brrrrr
| 22:46 |
Er zijn ook mannen die hun vtouw "mama" noemen of "moeders de vrouw". Eerst overleggen met papa is hopelijk een onderdeel van een goede relatie en niet een teken van zelf niets mogen/kunnen/durven beslissen. "Wacht maar tot je vader thuis is" vind ik kwalijker. Op de ki deren passen is duidelijk een mannenuitdrukking... misschien schamen zij zich voor hey woord "zorgen"?
| 13:02 |
Boeien, mag van mij weg.
| 21:47 |
Of: duh
| 13:02 |
ik haat jou wil ik nooit meer horen en ik vergeef jou nooit niet ook niet meet
| 20:34 |
Iets wat veel mensen horen vermoed ik.
| 20:40 |
ja zeker weten
| 21:05 |
Eens met Katrien: kids & hubby klinken als de bewoners van een poppenhuis:
Mijn 'kids' zijn 40plus en hebben al grijze haren, mijn 'hubby' heeft niet voor niets de bijnaam Tallboy. :) :)
| 19:10 |
Al die woorden die mensen willekeurig in het leven roepen en klakkeloos gebruikt worden in de politiek, dus eigenlijk is het geen (goed) Nederlands; 'Brexit' is daar een goed voorbeeld van of 'Grexit', etc. Ook 'Turkijedeal' en 'kinderpardon', weg met die zgn. 'woorden'!
| 19:09 |
Van te pas en te onpas "foob" word ik ook doodmoe
| 20:41 |
Ja, kan ik me voorstellen! XD
| 20:51 |
Ik vind 'kids' en 'hubby' vreselijk!
| 18:04 |
Hubby hoor ik gelukkig nooit zeggen
| 18:34 |
Participeren. Dat wordt zo ontzettend opgedrongen via de media.
| 16:56 |
Inderdaad ook zo'n woord zonder inhoud
| 18:37 |
Ik dacht wel (gezien je blognaam) dat jij er ook zo over zou denken :)
| 20:19 |
Ik heb een hekel aan vloeken
| 15:41 |
Dat heb ik ook. Zie de merrwaarde er niet van. Dasrom kan ik ook erg slecht tegen Amerikaans Engels en al die programma's
| 15:53 |
Die mening deel ik
| 15:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen