Weinig geld: Boodschappen doen/2

Weinig geld: Boodschappen doen/2


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wil je geld besparen ga dan zo min mogelijk naar de winkel. Dat is mij deze maand goed gelukt ik was aan huis gekluisterd.


Vandaag ben ik rijk. Het is betaaldag. Twee dagen kan ik genieten van mijn banksaldo. Vandaag is het dus ook boodschappendag. 


Boodschappenlijstje

Mijn boodschappenlijstje ligt klaar.  Achter elk artikel staat een bedrag. Door ziekte ben ik aardig door mijn voorraad heen. Ik heb voor het laatst boodschappen gedaan op 1 februari. 


Overzicht contante betalingen

Naast een boodschappenlijst heb ik ook een overzicht gemaakt met de te verwachtte uitgaven die ik contant betaal(zoals: boodschappen, zakgeld, tanken, portokosten, school, wasmachinegeld).


Contant betalen

Mijn eerste gang is de pinautomaat. Daarna ga ik naar supermarkt 1, dan tanken en naar supermarkt 2 voor de rest van mijn boodschappen.

In de eerste supermarkt neem ik uitvoerig de tijd de kassabon te controleren bij de inpaktafel. Deze klopt. Ook pas ik de boodschappenlijst aan. Daarna ga ik tanken en op naar de volgende super. 

Het duurt even voor ik alles bij elkaar heb, de aanbiedingen heb bekeken en ik loop rekenend door de winkel. Een goed gesprek moet je dan niet met mij beginnen.


Snoepwinkeltje

Frisdranken, snoep, chips en koek wordt niet meer van het huishoudgeld gekocht (met uitzondering van feest- en verjaardagen) dit koopt iedereen van zijn zakgeld. Ik besluit mijn zakgeld hieraan uit te geven zodat de kinderen hetgeen waar zij trek in hebben van mij over kunnen kopen. 

Als zij thuiskomen ligt hun zakgeld klaar en...  mijn snoepwinkeltje is geopend. Het is een groot succes en ik ben een hand kleingeld rijker. 


Extra uitgaven

Omdat de buren mij tijdens mijn ziekte van een flinke bak spaghetti, een emmertje gehaktsaus en bakje geraspte kaas hebben voorzien (wij konden hier 3 dagen van eten), heb ik wat extra's gekocht. 

Voor de buurman ga ik een chocoladehart maken en voor de buurvrouw een gehaktbrood in bladerdeeg. 

Voor mijn zoons verjaardag heb ik alvast 2 flessen limonade gekocht (de winkel heeft er 3 aangeslagen) en een spuitbus slagroom.

Mijn voorraad is weer aangevuld (o.a. met 12 blikken bonen) en de tank van de auto is vol. Dat geeft een goed gevoel. 


Korting en budget

Aan korting had ik deze keer: ca 5 euro en ik heb nog 38,50 euro van mijn budget (dit is 120 euro per maand) over om te besteden tot de volgende betaaldag eind maart.

help

De buurman krijgt een chocoladehart als dank voor zijn hulp (eten).

help

De buurvrouw krijgt varkensgehakt met o.a. ketjap in bladerdeeg. Zij houdt niet van zoetigheid.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik maak ook een lijstje en betaal contant
| 00:15 |
Wat ga jij goed om met je creatieve budget!
| 11:08 |
Dank je wel :) Ik puzzel en probeer en pas aan wat niet werkt. Het verschilt toch per situatie/gezin hoe het in te vullen. Dit jaar gaan we op de feestdagen/cadeaus (ook al spaar ik daar het hele jaar voor) besparen.
| 11:21 |
Heel herkenbaar. Ik doe het niet exact hetzelfde, maar ik ga wel naar meerdere supermarkten. Ik maak ook van tevoren een lijstje en we eten bv groenten die in de aanbieding is.
| 22:59 |
Ik moet gelukkig niet zo op de kleintjes letten, maar ben me ervan bewust dat je dat niet altijd in de hand hebt. Het kan mij net zo goed overkomen in de toekomst. Wel fijn van je dat je de buren op die manier bedankt ! Ik zou het alvast fijn vinden om zo'n bedankje te krijgen, zelfs al verwacht ik niks in ruil.
| 19:24 |
Het is fijn ook iets terug te kunnen doen. Zo krijg je geen scheve verhoudingen en blijven we blij met elkaar
| 20:10 |
Dat heb je goed gedaan .
| 20:17 |
Erg creatief ben je en lief dat je voor ze bakt .goed bezig
| 14:36 |
Dank je wel voor je compliment :)
| 14:41 |
Ik ben als ik jouw blog lees zo blij dat ik een ruim modal inkomen heb. Het idee dat ik me maar twee dagen rijk kan voelen, lijkt me vreselijk!
| 14:33 |
Het is voor mij genoeg. Mijn kasten zijn gevuld en daarmee onze magen. Mijn tank is vol dus ik ben mobiel indien nodig. Mijn rekeningen zijn betaald, ik heb geen schulden en al gaat het langzaam de inhoud van de spaarpotjes nemen toe. Ik heb een top inkomen gehad, maar dat is niet meer dus ik zal het moeten doen met wat ik heb.
| 14:37 |
Fijn dat er goede buren zijn, en buren die ze bedanken
| 19:33 |
Lief al die mensen die willen helpen en dit zijn hele leuke bedankjes. Dat puzzelen voor het budget doe ik thuis, in de winkel koop ik niets wat niet op mijn lijstje staat en ik ga naar de markt of de Turkse winkel voor groenten en fruit.
| 17:55 |
Een turkse winkel is er bij ons niet en de markt klein en razend duur
| 18:24 |
Dat is jammer. Is er wel een Lidl of Aldi? Die zijn ook niet duur met groenten en fruit.
| 19:14 |
Ja hoor een Aldi en de huidige Coop heeft vaak aanbiedingen.
| 20:45 |
Ik had onlangs griep. Hoge koorts, dus geen energie om te koken en wat reeds bereid was of koud kon gegeten worden was snel op. Ik plaatste op FB een bericht of er mensen uit de buurt wat verse soep of dergelijke konden brengen. 40 minuten later had ik voldoende soep om 4 dagen voort te kunnen. Heb de goede zielen nadien ook een cadeautje gegeven toen ze hun 'leeggoed' kwamen ophalen. Eentje zit trouwens bij Yoors.
| 16:17 |
Geweldig toch dat er mensen zijn die willen helpen. En ja iets terug doen vind ik dan ook prettig.
| 16:56 |
Wat geweldig lief!
| 17:37 |
Ik wil ook graag wat meer op de kleintjes letten. Hier gaat het geld redelijk makkelijk nog op aan 'onzin' dingen. Te veel zoetigheid, kaasjes, worstjes. Goed om te lezen hoe jij dat doet (maar je moet ook volgens mij).
| 15:45 |
Ik moet het ook omdat mijn spaarpotjes leeg waren na verhuizing ed. Deze moeten (van mij) weer gevuld. Dat geeft mij rust. Het leuke is dat de kinderen het "snoepwinkeltje" thuis leuk vonden en ook zuinig omgaan met wat ze kopen en ook delen.
Heb jij meer budget te besteden kun je je bedrag verhogen. Voor mij werkt contant betalen het beste.
Van mijn rekening gaan dan de vaste lasten en geld naar andere spaarpotjes/spaardoelen.
Gelijk na ontvangst inkomsten.
| 17:00 |
Wat lief dat je ook lekkere dingen bakt voor de buren. Zij hebben jou geholpen, maar als ze jouw situatie een beetje kunnen inschatten, verwachten ze echt geen 'tegenprestatie'; ze zullen aangenaam verrast zijn met jouw fijne cadeau's.
| 15:21 |
Zij verwachten idd geen tegenprestatie. Het zijn lieve, hartelijke mensen. Daarop moet je zuinig zijn en zulke mensen mogen ook best eens "beloond" worden. Zij waren er blij mee :)
| 17:02 |
Fijn:)
| 17:35 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen