Weinig geld: Weet wat je aan stroom/gas verbruikt!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

In het AD van 12 september 2018 stond dat ook in 2019 gerekend kan worden op een flinke verhoging van de gas- en stroom en dat ook de belasting flink omhoog gaat. Hou hier rekening mee. De jaarafrekeningen komen voor de meeste van ons aan het eind van het jaar of net na de feestdagen.

Heb jij je verbruik van gas en stroom al gecontroleerd? Weet jij of jij geld terug krijgt of misschien moet bij betalen?

De winter is achter de rug en de zomer bijna en we gaan weer richting stoken en.... de jaarafrekening. Veel energie leveranciers hebben een app of mogelijkheid om jouw verbruik te controleren. Maak hier gebruik van!

Misschien kun jij wel overstappen naar een andere leverancier? Kijk eens na wanneer jouw huidige contract in ging. Overstappen is makkelijker dan je denkt. 

Vergelijk via internet jouw jaarverbruik met andere leveranciers en wie weet krijg je ook nog een mooie bonus (hou deze achter de hand voor de jaarafrekening of als de kosten nog meer stijgen!).

Velen sluiten vanwege de bonus elk jaar een nieuw contract af. Let op dat je wel de contracttijd moet afmaken om voor deze bonus in aanmerking te komen.

Zelf ben ik in november 2017 overgestapt naar Oxxio. Zij hebben een mooie app en als het klopt wat de app zegt dan krijg ik geld terug. Rond oktober/november ga ik kijken of ik ergens anders voordeliger uit ben (de zelfde prijs + bonus is ook voordeliger uit).

Kom ook bij Yoo.rs en deel je kennisBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ben nog maar een paar maanden klant... En tis mijn 1e contract. Meeste verbruik is afgesteld op verbruik van mijn huis op de vorige bewoners (gezin en ik ben maar alleen). Ik verbruik echter maar weinig (hou t redelijk bij in de app) en hoop dat in de winter ook te kunnen doen (trek vaak eerder meer truien aan en gooi een deken over me heen-lekker knus- dan ik de kachel hoog draai), Maar dit eerste jaar is echt mijn testjaar waarin ik kan zien wat ik daadwerkelijk verbruik in een jaar... dan kan ik volgend jaar mn contract beter afstellen... Hoop ik haha
| 00:58 |
 Zo'n eerste jaar had ik ook en nog erger, ik kreeg een krediet registratie van de vorige bewoners van het huis. En daarmee ook het predicaat wanbetaler. Dat wanbetaler predicaat werd gegeven door een bedrijf waar ik nog nooit van gehoord had, en ik kon verder dus ook weinig anders doen dan maar gewoon accepteren hoe of wat. Pas na een jaar had ik het recht om een andere energieleverancier te gaan zoeken en dat is Oxxio geworden. Ik ben heel erg benieuwd hoe het er na het eerste jaar voor jou uitziet, maar dat zal beslist een stuk minder betalen zijn dan het verbruik van een gezin. Eigenlijk wel raar dat ze daar geen rekening mee houden, want daar zijn ook zat cijfers over bekend, en men neemt altijd het gemiddelde verbruik over de afgelopen vier of zelfs vijf jaar meen ik. 
| 08:19 |
Toevallig zit ik bij Oxxio, vind de service erg tof, alle vragen die ik had in het begin, of nu nog zou tegenkomen kan ik stellen en worden vriendelijk beantwoord! Vervelend, ik heb dat predicaat gehad toen ik mijn zorg niet kon betalen (ik ben nu officieel klaar met de betalingsregeling daarover en dus geen schulden meer). Ja ik had berekend voor type huis (rijtjeshuis) en eenpersoonshuishouden en het zo aangevraagd. Kreeg ik ineens de melding dat op basis van gegevens van het huisverbruik het zus en zo moest, vervolgens moest ik bijna 200,- gaan betalen per maand... Ik heb toen via de klantenservice kunnen regelen dat ie naar 110,- ging  (wat het vooraf berekende prijs was, zonder de korting die ik achteraf op de jaarrekening(hopelijk) ga krijgen) Maar ik verbruik nog helemaal niet zoveel maar de 1e winter komt er aan, dus ik ga dat nog merken (maar ik pak eerder deken en dikke trui voordat ik de verwarming hoog aan zet).. Ik hoop dat dat dus voldoende is en ik niet veel verbruik in de winter. En dus een stuk lager kan zitten volgend contract.
| 20:57 |
Wat goed dat je dat termijnbedrag hebt kunnen wijzigen! Opsteker voor Oxxio. Trui, dekentje of even naar buiten of wat huishouding doe ik ook dan heb je het minder snel koud.
Schulden had ik niet. Ik kreeg het predicaat wanbetaler op het postcode vd nieuwe woning. Oude bewoner dus en voor het gemak mijn naam er boven. Het allermooiste was dat ik die woning gehuurd had maar daar niet officieel woonde. Het sloeg dus helemaal nergens op. Zo'n bedrijf blijkt erg star en dom te zijn. Ze komen rustig jaren bij jou ad deur ivm een ander ook al weten zij dat die persoon daar niet woont. Een door hun gemaakte fout wordt zelden gecorrigeerd en alles wordt afgeschoven op privacy vd wanbetaler wiens gegevens zij mij wel per post toesturen of ad deur meedelen/overhandigen. Van de service van Oxxio kunnen zij nog wat leren. 
| 03:15 |
Ja was er ook blij mee, want schrok me een hoedje! Ik legde de situatie uit en het werd gelukkig goed opgepakt. 

Ja dat vind ik dus echt oplichterij... Ik heb helaas wel schulden gehad, maar als je contract niet verlengd wordt en je koppig blijft zoeken naar een nieuwe baan gedurende een jaar terwijl je vertikt om een uitkering uit te vragen... dan krijg je die vanzelf wel, hoef je niks geks voor te doen haha... Maar ik ben gelukkig overal vanaf nu. Maar idd, deurwaarders en shit (zeker als t niet jouw fout is) zijn erg vervelend, opdringerig bijna... Ja ik kan niets anders dan Oxxio aanraden tot nu toe.
| 23:53 |
Fijn dat het positief is opgepakt en alle lof voor jou en oxxio!
| 03:11 |
Zeker en dankje
| 21:29 |
Goed om weer even aan herinnerd te worden Kom maar het jaar is best snel gegaan. Je hebt gelijk binnenkort stromen de rekeningen weer binnen.
| 20:30 |
Wij gebruiken niet veel, in de zomer werken de zonnepanelen mee en in de winter de houtkachel. Afgelopen winter hebben we 2,5 maanden zieke mensen in huis gehad en de kosten zijn hoog over die periode. 
| 07:28 |
Heel verstandig om de tarieven van de verschillende leveranciers te vergelijken.
Hier hebben wij die mogelijkheid niet: er is alleen Aqualectra, die levert water en elektriciteit, geen concurrentie.
| 18:01 |
Ik hoop dat er nog wat te verdienen valt, voor mij dan.
| 09:16 |
Ze willen me nergens anders, verbruik is te laag. Dus ik blijf lekker waar ik ben 🌻
| 11:09 |
Zeggen ze dat?
| 11:10 |
Zijn er afgelopen jaar 2 aan de deur geweest van verschillende bedrijven.
Ik heb toen gezegd, als je me iets goedkoper kunt aanbieden heb je me.
Zij blij en aan het rekenen, "wat verbruikt u mevrouw".
En daarna is het al gauw , ehhh ohh, tja....
| 11:15 |
Kijk en vergelijk zelfs eens via vergelijkingssites op internet. Wat ik ad deur kreeg en telefonisch was duurder dan bij dezelfde via zo'n site! Rara. 
| 02:24 |
Ik houd het zelf goed bij. Verbruikerskosten stroom: 41,50 en gas: 84, 92. (per jaar dus!)  De rest is netwerkbeheer, vastrecht, regiotoeslag en dat is bij alle bedrijven hetzelfde. Toch houd ik het bij, je weet nooit.
| 07:56 |
Lijkt mij verstandig. Het meeste is sowieso belasting en netwerkbeheer en dat netwerk is/blijft weer van dezelfde persoon.. ik ben eigenlijk benieuwd of je niet toch goedkoper uit kunt zijn. Al is het maar door een bonus te krijgen. Ik ga in ieder geval dit jaar wel weer kijken.
| 09:07 |
Goed blog, ik ben zelf ook al een paar keer overgestapt. 
| 10:55 |
Ik hoef mij hier gelukkig nog niet zo druk om te maken want ik woon nog bij mijn ouders thuis!
| 09:59 |
Dat is zeker een hele zorg minder. Deze lasten worden namelijk steeds hoger en voor velen onbetaalbaar. Het is meer belastingen dan verbruik dat je betaalt.
| 10:04 |
Wij stappen eigenlijk nooit over. 
| 09:37 |
Ik heb het wel gedaan en 40 per maand goedkoper uit en een bonus in november. Dus dat loont zich.
| 10:03 |
Dat loont inderdaad. 
| 10:04 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen