Renault 4

Renault 4


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn eerste auto

Een rode Renault 4 was mijn eerste auto. Hij had me 2100 gulden gekost. In de zomer van 1983 ging ik samen met twee vriendinnen op 23-jarige leeftijd met mijn Renault op de bonnefooi op vakantie naar Frankrijk en Spanje. We hadden de hele auto volgeladen met bagage, waaronder een tent, luchtbedden, slaapzakken, stoelen, een tafeltje en verder nog alles wat meiden van die leeftijd nodig hebben. De auto was zo zwaar beladen, dat de achterkant schuin naar beneden hing. Het deerde ons niet. Het schuifraampje open, het dashboardpookje om te schakelen, een cassettebandje in de cassettespeler en vijf vrije weken in het vooruitzicht.  

Mijn Renaultje bracht ons naar Parijs, Malgrat de Mar, Barcelona, Toulouse, Bordeaux en het eiland Ile d'Oleron. 

Eénmaal liet hij ons in de steek. Na circa 1000 kilometer in de buurt van Lyon kregen we een lekke band. Daar stonden we op de vluchtstrook, een platte band, een volgeladen auto en al het overige verkeer, voornamelijk gezinnen, raasde met grote snelheid langs ons heen naar hun vakantieadres in het Zuiden. We konden onze charmes in de strijd gooien, maar of dat nu zou helpen? Geëmancipeerd als we waren, hebben we de auto opgekrikt en het wiel verwisseld. We overnachtten op een familiecamping in de buurt van de Rhone. De volgende dag was de band bij een garagebedrijf geplakt en konden we weer verder. 

Wat heb ik genoten van mijn Renault 4 en de enorme vrijheid die hij me gaf. 


signup

Aanmelden en lid worden kan gratis!

Foto: autoweek.nlBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik hoop dat mijn primaire herinnering aan de Renault 4 inmiddels verjaard is.
Bij een schuur op een achteraf parkeerplaatsje naast het huis van mijn oma stond al lange tijd zo'n wagen. Hij zag er al niet meer uit en we hadden hem al veel vaker zien staan.
Ik was met mijn broer en neef samen op dat veldje aan het spelen, toen - en dat beken ik nu maar eens... - de auto ineens ons doelwit werd. Er bleef weinig meer van de ruiten over...

Maar verder was de Renault 4 wel een leuke wagen, waar je goed in kon zitten en rijden. Zo weet ik ook uit latere ervaringen...
| 08:10 |
Wat een leuke herinnering aan jullie kwajongensstreken :)
| 19:11 |
Wat een mooie herinneringen!
| 20:32 |
Dank je wel :)
| 22:06 |
Ik noem deze auto altijd 'de schoen'. Hij doet me denken aan schoenen die jongens in die tijd veel droegen, met van die gaatjes erin. Ik had het er laatst met een collega over en die begreep direct welke auto ik bedoelde met 'de schoen'. Kennelijk is het een algemeen bekende bijnaam.
| 10:25 |
Wat leuk, dat wist ik niet, ‘koekblik’ werd hij ook wel genoemd.
| 10:34 |
Leuke autootjes en ze waren/zijn ook degelijk.
| 12:13 |
Veel plezier van gehad :)
| 10:35 |
Leuke autootjes, zo worden ze niet meer gemaakt.
Ik zie ze hier nog dagelijks rondrijden en de meeste in zeer goede conditie, roesten doen ze hier amper.
| 09:53 |
Hier is in Portugal? Ja in Zuid-Europa kom je ze nog best vaak tegen :)
| 10:36 |
Inderdaad, ik woon hier ongeveer 9 jaar. Zundapp´s, Citroens en Renault 4tjes, zie ik nog dagelijks rijden. Ik leef bijna in de 70er jaren hier, maar wel met alle moderne luxes :-)
yoo.rs/albert.van.den.berg/photo/citroen-super-8-1490045821.html?Ysid=31546
| 10:47 |
Op mijn facebooksite zijn ook nog een aantal foto’s geplaatst als reactie onder de post, heel leuk!
| 10:54 |
Helaas kan ik die niet zien. Ik heb FB maanden geleden verwijderd.
| 10:59 |
Dat is jammer, de reacties van iedereen zijn eigenlijk het leukste. Mensen delen hun herinneringen onder mijn foto’s. (Ik heb meer dan 128.000 volgers, dus altijd erg veel reacties.)
| 11:08 |
Dat is een heel mooi aantal. Ik ervoer teveel prikkels op FB en ben er daardoor af gegaan.
| 11:18 |
Begrijpelijk, ik vind eigenlijk alleen mijn eigen site nog leuk, verder ben ik er ook steeds minder op te vinden.
| 11:25 |
Dat waren nog eens auto's, in die tijd!
Ik had een eend :-)
| 09:52 |
Ook leuk, lekker het dak open! Een vriend van mij had destijds een eend :)
| 10:36 |
Precies, een eigen cabrio!
| 11:27 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen