Zelfstudie gouache verf


Altijd bezig met verschillende materialen en zo kwam ik uit bij gouache (spreek uit als kwashj) beter bekend als plakkaatverf. Waarom vind ik dit zo'n interessant medium? Omdat de droge laag heel mooi mat is. Ik gebruik het graag in de achtergrond van mijn fantasy illustraties. 

Gouache is net als aquarelverf op waterbasis alleen dekkend. Je kunt er dus in lagen werken. Maar daar zat nou net het probleem. De op gedroogde laag gaat weer mee werken als het nat wordt. Anders dus dan bijvoorbeeld bij Acryl.Het resultaat wordt bij mij dan streperig en vlekkerig, terwijl ik weet dat je er heel glad mee kan werken.  

Omdat het erg lastig is om een cursus in de omgeving te vinden en ik op youtube in de eerste instantie ook niets tegen kwam waar ik wat aan had, ben ik zelf gaan experimenteren.  Het resultaat waar ik op hoopte, heb ik nog niet bereikt maar ik begin de verf al een beetje door te krijgen. Dit is nog in grijstinten, lekker veilig, maar op ten duur wil ik in kleur verder. Dat kan lastig worden want gouache droogt donkerder op.