'Wat zijn de vrouwen groot'


'Wat zijn de vrouwen groot
wat zijn de vrouwen groot
Laatst lag ik op het strand
Ik denk: daar ligt een rondvaartboot
Maar 's avonds was de boot verbrand
Het hele dek was rood
Wat zijn de vrouwen groot
Wat zijn de vrouwen allejezus groot'


Dit zingt Jeroen van Merwijk in het eerste couplet van zijn lied 'wat zijn de vrouwen groot'.
Ik kan smakelijk lachen om dit nummer, ik houd wel van dit soort humor.
Maar ergens diep van binnen steekt het ook een beetje als ik de tekst hoor, want ik ben namelijk echt zo'n 'allejezus grote vrouw'.

Ik ben een vrouw van 40+, ben getrouwd en moeder van een stel pubers. Ik worstel al mijn halve leven met mezelf en met mijn (over)gewicht.
Ik heb al zoveel geprobeerd om af te vallen, van shakes tot pillen, van koolhydraatvrij tot allerlei diëten van dieetgoeroes, maar niks heeft mij tot op heden geholpen om langdurig af te vallen en/of op gewicht te blijven. Sterker nog, ik eindigde altijd weer op mijn startgewicht, plus de nodige kilo's extra, dus uiteindelijk ben ik na iedere afvalpoging alleen maar nóg meer aangekomen.
Met als gevolg dat ik nu zwaarder ben dan ooit, de laatste keer dat ik mezelf gewogen heb (een paar weken geleden), woog ik 167kg. Ik schaam me kapot voor dit gewicht, voor deze cijfers; ik durfde het eigenlijk niet eens op te schrijven hier, ookal ben ik hier nieuw en onbekend. En ik schaam me dood voor mijn lijf. Ik vermijd spiegels zoveel mogelijk, ik vind het afschuwelijk om mezelf op foto's of video te zien en ik ben me continu bewust van mijn lijf en mijn omvang.

Ik heb van jongs af aan geleerd om mijn gevoelens zoveel mogelijk weg te stoppen, want anderen waren altijd belangrijker dan ik. Maar ik kan en wil mijn gevoelens niet langer wegstoppen, want het enige wat dat me de afgelopen jaren heeft opgeleverd is een burn out, angststoornis en een heel negatief zelfbeeld.

Ik wil mijn gevoelens niet langer wegstoppen, want ze horen bij mij. En ik wil het nu eens over een hele andere boeg gaan gooien en heb besloten -hoewel het supereng is!-om te gaan bloggen over mijn leven met mijn morbide obesitas, over mijn struggle en mijn weg naar een gezonder leven.