Oom (vervolgverhaal fles)


Het verhaal gaat nu verder in de diamantmijn in Afrika, daar speelt zich een waar fantasy/horrorverhaal af. Aan deze invulling zal ik een aantal episodes werken. Mogelijk dat daarna weer een ander schrijf genre een plek krijgt.

Wil je graag lezen vanaf het begin, klik dan hier.

Wat gebeurde er gisteren?

https://yoo.rs/b58ef789d4f9dade72f25bb14b4f37d2/blog/schrijven-service-vervolgverhaal-fles-1583471474.html?Ysid=122391 

#schrijven , #Gibeon#mijn ,#Vervolgverhaal , #mine ,#fles , #zoektocht ,#kooi , #gevaar#overleg , #afrika ,#diamantmijn , #Wezen

 

Die meteorieten, daar ben ik toch benieuwd naar, daar wil ik graag meer over weten, dus ik loop weer richting het centrum. Hier kom ik er achter dat deze meteoriet ooit onderdeel is geweest van een planetoïde die zich bevond tussen Mars en Jupiter. Ooit moet hij in botsing zijn gekomen en een deel ervan is uit zijn baan en op de aarde terecht gekomen. Hij heeft een mooie afwijkende structuur omdat deze meteoriet enorm veel tijd nodig heeft gehad om af te koelen.

Ze zijn zelfs te koop… Ik kan mij niet inhouden en koop een stukje van de meteoriet. Of het origineel is, dat weet ik niet, maar ik weet wel dat het verhaal mij de twintig euro, die het stukje kost, wel waard is. Op de een of andere manier houdt dit stukje steen of ijzer, hoe je het ook noemen wilt mij enorm bezig. Niets dat ik ken of ooit heb gezien heeft de afstand afgelegd die dit stukje materiaal in mijn handen heeft afgelegd.

Symbolisch, nog nooit ben ik zo ver van huis geweest als nu, en dan valt dat in het niet bij de herkomst van dit steentje. Als materiaal toch eens heimwee kon hebben…

Het wordt langzaam tijd om terug te gaan. Morgen is er weer een dag, dan zal ik naar een bus uit moeten gaan kijken en bestellingen gaan doen om alle voorraden in huis te krijgen. In het hotel trek ik mijn nette pak weer aan en zorg ik dat ik als eerste in de grote vergaderzaal aanwezig ben.

Hier worden voorbereidingen getroffen voor het buffet en ik raak in gesprek met een van de obers. “Dus jullie zijn de westerlingen die in het zuiden een resort gaan bouwen?” “dat is inderdaad de bedoeling”. “Mijn oom woont daar, hij wilde weg omdat er daar nare dingen gebeuren, maar nergens kan hij aan de bak komen, er rust een vloek op dat gebied”. “Hoe bedoel je, een vloek?”

“Ik weet het fijne er niet van, maar er gebeuren dingen die gewoonweg niet kunnen, heb je wel eens de jaar overzichten gezien van de temperaturen in die regio?” “Nee, eigenlijk is dat ook niet echt iets dat ik normaal zou onderzoeken” “Op dagen van oriënterende boringen waarbij mensen om het leven zijn gekomen of in ieder geval forse ongelukken zijn gebeurd, is het in die regio minimaal 5 graden kouder”. “Weten instanties hiervan?” “Ik denk het wel, dit wordt door weer instituten gemeten, alleen leggen ze de link niet naar de ongevallen, want die worden angstvallig geheim gehouden door organisaties binnen de mijnindustrie.” “je bedoelt Namdeb? Die hier zometeen voor besprekingen gaat komen?”

“Nee, zelfs niet DeBeers, er is een overkoepelende organisatie die onnatuurlijke verschijnselen in de mijnen onderzoekt, ze hebben grote belangen in de diamant en goudmijnen en kunnen bepalen wat er wel en niet naar buiten komt.”

Klik hier om verder te lezen