Geluk!


Een hele tijd geleden maakte ik een post over de wonderlamp van Aladin. Nu heb ik er een verhaal bij bedacht. Ik denk dat, wanneer we binnen Yoors oude posts terug laten komen in nieuwe en ook regelmatig naar elkaar linken, de vindbaarheid veel groter wordt. Ik heb dan ook even gekeken naar meer wonderlampen en ja hoor: Hier is er nog een.

Nu dan naar het #verhaal  

 

Poetsen op de wonderlamp

 

Zeg, weten jullie het misschien? Wat er geworden is van die wonderlamp? Die wonderlamp van Alladin?
Ik ben er eentje tegengekomen, gewoon ergens bij een kringloopwinkel. Ik heb er toen even over geschreven. Ook dat er uberhaupt voldoende wrijving was, maar niet echt op de juiste plek.

Een vrij forse laag vet, stof en dof geworden andere troep bedekt die wonderlamp.

Toe ik hem dus kocht, ben ik gaan poetsen, poetsen en nu, ik ben inmiddels een aantal maanden verder, nu begint diezelfde lamp een beetje glans te krijgen.
Heel misschien, is die geest nu ook in beroering. Laatst wreef ik over die lamp en toen glom hij anders, heftiger. Natuurlijk staat de zon inmiddels lager dus dat zou het ook kunnen zijn.

 

Heb ik iets gewenst? Ik weet het even niet. De hele dag heb ik daarna mij voorgesteld dat ik van alles gewenst heb. Geen van die dingen is toen uitgekomen. Weet je wat wel is uitgekomen?
Niets! En misschien, was dat precies wat ik op dat moment heb gewenst.
Dus, ik neem mij voor, de volgende keer dat ik weer aan het poetsen ga, direct iets te wensen.

 

Nu is het zo, dat ik niet meer iedere dag op die lamp aan het poetsen ben, de nieuwigheid gaat er wel een beetje af dus zo ongeveer 1 keer in de week, pak ik die lap en poets ik.

 

Dus de zaterdag daarop, ik heb mij prima voorgenomen iets te wensen, wanneer die lamp net iets meer glimt. Ik begin te poetsen, als een dolle, de glans wil maar niet komen, misschien toch die zon, en los daarvan, is het misschien te donker om die glans te zien.
Ik doe de gordijnen open terwijl ik de lamp in mijn handen hou.
Glim nou! Fluister ik en poets weer als een dolle. Langzaam dringt het zonnetje binnen, de warmte streelt mijn gezicht en ik kijk naar mijn lamp…

 

Verrek, hij begint te glimmen snel roep ik: rijkdom!
Nou, de hele week heb ik gewacht, geen staatsloterij, ik heb zelfs nog een extra lot gekocht voor een paar andere loterijen, maar helemaal niets.

 

Dus, een volgende zaterdag, een volgende kans, ik heb natuurlijk iets minder vertrouwen maar toch ga ik aan het poetsen, de gordijnen heb ik natuurlijk al open. Het zonnetje schijnt en de lamp glom al een beetje.

 

Weer pak ik mijn doek en begin te poetsen hij glimt, heerlijk, hij glimt, en ik roep: genot!
Ik poets nog even door, ook omdat mijn lamp inmiddels echt zo glad is als een pas gewreven biljartbal, heerlijk om te voelen, maar nee, er gebeurt echt verder niets.

 

Die week baal ik een beetje van mijn lamp. Het is weer zaterdag en uit de macht der gewoonte pak ik hem weer op, ik geniet wel van het poetsen, het is gewoon een echt mooie lamp geworden, ik ben er trots op dat ik hem zo in oude eer heb kunnen herstellen en weer begint mijn lamp te glimmen.
Vertwijfeld en wat teleurgesteld mompel ik: Voldoening

 

Veel is er die week gebeurt, maar voldoening? Nee, ik heb het eigenlijk niet echt gemerkt.
Die zaterdag breng ik mijn lamp naar de kringloop winkel, ik poets hem nog even op, in de hoop dat een volgende eigenaar er meer geluk mee heeft. Mijn lamp is wat dof, zijn glans is wat verloren.

 

Zo jammer, maar ik kan die teleurstelling niet goed hebben, ik zal mijn kansen zelf moeten pakken mompel ik. Ik zie mijn lamp een laatste keer wat glans krijgen, ik kijk omhoog, buiten bij de kringloop en ik geniet van de zon.

 

De lamp gaat verder in de kringloop, misschien wel zijn eigen kringloop.


#wonderlamp , #schrijven , #Aladin , #Posts