K*nker Kanker, deel XII de volgende stap


Ik ben bezig met de volgende stap. En dat is mijn verhaal vertellen op een podium. Maar ik worstelde heel erg met hoe ik moest beginnen. Gelukkig kreeg ik een workshop storytelling. Erg leuk om te doen. Je moet hiervoor wel een beetje uit je schulp komen. Je staat straks immers op een podium en je moet de mensen wel voor een bepaalde tijd zien te boeien. We waren met een klein groepje sprekers en de lerares daagde ons uit om meer van ons zelf te laten zien. Daarna moesten we een begin maken met ons verhaal. Ik schrijf en denk dat ik een juiste ingang heb gevonden. Ik vertel mijn verhaal en iedereen is stil. Ze geven aan dat mijn verhaal hun raakt. Ik word zelf ook emotioneel. Ik hoop dat dat niet gebeurd als ik straks op het podium sta. Maar ik heb er ongelofelijk veel zin in. We komen nog een keer bij elkaar en dan gaan we ons definitieve verhaal vertellen.

Een paar weken geleden heb ik het boek van Brandon Bays gelezen. De helende reis. Het was een onderdeel van mijn opleiding, als coach. En net als andere methodes die daar geïntroduceerd werden zoals Tony Robbins en Bayron Katie, vond ik het nu tijd om deze methode te onderzoeken. Baat het niet dan schaad het niet. Na dat ik het boek had gelezen had ik heel veel zin om een helende reis te ondergaan. En als je nieuwsgierig bent naar wat het precies inhoudt, dan verwijs ik je graag naar de website van the Journey. (www.thejourney.nl) Daar vind je de juiste uitleg. Maar kort gezegd gaat het over het opruimen van oude emoties en blokkades. Dat kan via emoties of via je lichaam. Ik vond een therapeut die met mij wilde werken en dus onderging ik afgelopen zaterdag een reis.

WAUW!! Dat is het enige wat ik kan zeggen. Ik ben zo onder de indruk van wat er is gebeurd. Ik heb bepaalde emoties opgeruimd waar ik niet eens van wist dat ze zo diep in mij zaten. Het voelde bevrijdend en helend. Het gevoel heb ik nu nog steeds. Het is moeilijk om uit te leggen, maar komt in de buurt van een natural high. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Ik denk dat ik er ook wel aan toe was om dit te ervaren. Ik ben nu nog meer dan daarvoor klaar om de volgende stap te zetten en door te blijven gaan. Het verhaal wat ik ga vertellen op het podium heb ik al voor een groot gedeelte met jullie gedeeld via de blogs. Maar wat ik de mensen mee wil geven is dat de angs die je voelt om sommige gevoelens of situaties niet nodig zijn. Ten eerste, je hebt alles al meegemaakt. En ten tweede wat er na de pijn komt is pure joy. Wat ze zeggen, ga door de pijn. Laat de pijn door je heen gaan, want daarna ben je het kwijt. En het geeft ruimte voor nieuwe en mooie dingen. Dat is wat ik heb geleerd. Ik kan niet wachten tot 27 november. De volgende stap in mijn missie om mezelf beter te leren kennen. En mensen te inspireren en te motiveren om niet te wachten tot het te laat is om hun leven om te draaien. Wil jij 27 november aanwezig zijn in Haarlem, dan ben je van harte welkom. #telltoinspire

Hieronder de link om je op te geven voor event. Kaarten voor Tell to inspire in Haarlem https://www.facebook.com/events/1814276275374900/ https://www.eventbrite.nl/e/tickets-inspireren-door-storytelling-thema-dit-ben-ik-echt-27-nov-73403027431

Mijn facebookpagina https://www.facebook.com/bekasamcoaching/