×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Dagboek stoppen met roken, dag 4 en 5


       

Gestopt.

Het is vandaag de 5e dag en sinds gisteren ben ik begonnen met 2x daags 0,5 mg Champix. Het schijnt zo te zijn dat je in deze hele week, die begon met 1x daags 0,5 mg, de sigaretten niet meer lekker vindt. Nou ik heb wel wat last van bijwerkingen maar de sigaretten smaken me nog goed. De bijwerkingen die ik heb zijn moe zijn en neusverkouden, dat staat ook in de bijsluiter dus dat komt daar van.

Nu kan ik wachten tot ik een ons weeg of die sigaretten een keer niet gaan smaken, mijn sigaretten zijn op en ik had zoiets van: Koop ik nog twee pakjes voor het weekend of niet? Ik ben er al een tijd zo zat van en het is ook nog eens een mooie datum vandaag. 11 augustus was mijn vaders verjaardag en hij zou vandaag 93 jaar geworden zijn. Hij is al 16 jaar niet meer bij ons maar vandaag stop ik met roken, op deze voor mij, bijzondere dag.

Ik heb mezelf even lekker gedouchd, alle asbakken heb ik schoongemaakt en in een kast gestopt waar ik niet vaak kom. Alle aanstekers heb ik weggegooid en niets hier doet meer denken aan het feit dat hier een roker woont. Ik ben er blij mee, hartstikke blij.

De tuintafel heb ik heel anders neergezet en mijn vaste plekje waar ik altijd koffiedrink en een sigaret rook, is een ander plekje geworden zodat dat er ook niet meer op lijkt. Je moet de Pavlov reactie uitroeien he en dat valt nog niet mee, hahaha. Alles ruikt lekker inclusief mijzelf. Maandag ga ik beginnen aan 2x daags Champix en dan mag je ook niet meer roken, ik heb het alleen wat eerder gedaan.

Ik hou jullie op de hoogte hoe het gaat hoor. Tot later!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts