Hier ben ik!

Hier ben ik!


Begin December meldde ik me aan bij Yoors en heb een korte introductie geschreven. 
Na een paar weken kwam het verzoek om een uitgebreide introductie, voor een warm welkom.
Dat warme welkom had ik toen al binnen, wat een leuke groep mensen heeft zich hier verzameld.
Met veel plezier heb ik het voorstelrondje van een aantal Yoors-leden gelezen, ja, dan kan je zelf niet achterblijven.

Ik ben in 1960 geboren als Carina Entes, we woonden in Dirkshorn, een klein dorpje in de kop van Noord-Holland, In die tijd dat brachten de vaders het geld binnen en de moeders waren thuis waren voor de kinderen. 
Mijn ouders hebben dat altijd zo gelaten.
Twee jaar na mij kwam mijn broer Wil.
Naast zijn werk had mijn vader veel tuinbouwgrond te bewerken, samen met een buurman. Dit bracht extra geld in het laatje. We waren al heel jong toen we mee gingen helpen ‘op het land’
Ook hebben we de groei van de jaren 60 meegekregen, er kwam TV, mijn vader haalde zijn rijbewijs en er kwam een auto.

Als kleuter raakte mijn voet tussen de spaken van de brommer en lag een poosje in het ziekenhuis. Ik vond de nonnen (dat had je in die tijd) erg streng. Omdat ik niet at, uit heimwee, mocht ik naar huis en toen kwam er een wijkzuster om mijn wond te verbinden. Vanaf die tijd wist ik dat ik ook mensen ging verzorgen, maar beter dan de nonnen.

Op mijn 18e verliet ik het platteland om in Haarlem ‘intern’  te gaan voor de opleiding tot verpleegkundige. 
We werkten in die tijd met veel jongeren, ook mannen.
Patiënten  lagen nog op 3 en 4 persoons kamers.
Ook lag je in die tijd weken in het ziekenhuis na een operatie.
Dementerenden wachtten soms maanden op een plek in een verpleeghuis.
Toen ik jaren later in de wijkverpleging ging werken had nog niet iedereen warm water.
Ik zit in 2018 al 40 jaar in de zorg, het is dus niet gek dat er in de zorg, maar ook in de maatschappij heel veel veranderd is.

Een van de collega’s in het ziekenhuis is mijn man geworden, we zijn in 1982 getrouwd en hebben samen 4 kinderen gekregen. We hebben genoten van de kinderen en waren actief op de scholen, van timmervader tot overblijfmoeder, leesouder en ouderraden, we hebben alles meegekregen.
Dit combineerden we met 2 banen in de ploegendienst, (ik werkte  gelukkig geen 36 uur) en de zwemles en de voetbal.
Hoogtepunten waren de zomervakanties waarin we met het hele gezin gingen kamperen, we hebben veel landen van Europa bezocht met onze aanhangwagen. Na de val van de muur hebben we ook de Oostblok landen bezocht, onderstaande foto is van een vakantie in Hongarije.Onze kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. Sinds vorig jaar zijn we ook grootouders en omdat we met onze tijd mee zijn gegaan hebben we ook een oppas dag. We genieten van de meisjes, maar ook hun ouders zijn hier kind aan huis, gelukkig. Ook help ik mijn 90 jarige moeder bij haar huishouden, boodschappen en wat er allemaal bij komt kijken, zij woont nog steeds in de Noordkop. Ook werk ik met veel plezier in een woonzorg centrum voor dementerenden. We wonen aan de rand van de stad en hebben mooi uitzicht en een tuin vol fruit en wat groente. Ik kook en bak graag. Bij vlagen maak ik kaas. Af en toe geef ik workshops: Kaasmaken, zuurdesem brood bakken en groente fermenteren. Omdat ik dat thuis doe kan ik maximaal 3 personen per keer kwijt. Over deze onderwerpen schreef ik af en toe op mijn blog,  Schorelaar.
Ook imkeren we al een aantal jaren, een boeiende hobby. Bij ons huis staan bijen en we zijn lid van een imker vereniging en zorgen daar samen met collega-imkers voor een tuin, dragen zorg voor de zwermdienst en zorgen voor de verenigingsvolken (die uit die zwermen zijn ontstaan) We geven informatie, staan op markten met honingverkoop etc. etc. 
Natuurlijk wil ik deze informatie ook delen op Yoors.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (31 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk om te lezen
| 17:23 |
Dank je wel
| 17:40 |
Aangenaam Carina, leuk je te leren kennen!
| 14:19 |
Dank je
| 17:39 |
Mooie introductie Carina, ik ga denk ik jouw voorbeeld volgen
| 11:45 |
He Frits, fijn dat je er bent. Op dit moment is er een foto challenge gaande over voorjaars gevoel, daar val je midden in. Kijk maar, als je op voorjaar klikt. Groeten.
| 12:16 |
Ik moet mezelf nog voorstellen, maar had geen idee hoe te beginnen. Deze fijne en uitgebreide voorstelling geeft me in ieder geval de nodige inspiratie. Over de concrete uitwerking ga ik nog eens een nachtje slapen ;-)
| 17:19 |
Succes er mee, ik lees het graag.
| 23:40 |
Leuk je beter te leren kennen :)
| 09:26 |
Dank je
| 14:41 |
Wat een leuke en inspirerende introductie!
| 13:42 |
Dank je
| 18:54 |
Een waardevol en leuk mens dus, fijn voor iedereen die zich even onder jouw hoede scharen mag
Stralend gezicht en open blik, mooi zeg en wat heerlijk die 4 kinderen en oma schap he
| 15:29 |
dank je voor dit mooie compliment.
| 15:29 |
hahaah allicht..t gaat over jou en graag gedaan.. zo ben je
| 15:31 |
Hele leuke en interessante introductie. Ik heb het met plezier gelezen.
| 13:34 |
Is bijen houden ook te doen in een stadstuin,gewoon nieuwsgierig. Ik probeer zoveel mogelijk planten in mijn tuin te zetten die insecten aantrekken. Hommels, zweefvliegen en vlinders lukt prima, maar bijen....
| 18:47 |
Een insecten hotel voor solitaire bijen kan en op daken staan soms bijen kasten.
| 18:58 |
Insecten hotels heb ik hangen, volgens mij wonen er alleen spinnen hahaha. Welke planten of bloemen houden ze van?
| 19:00 |
Insecten hotels hebben een zonnige plek nodig en bloemen heel dichtbij.
| 19:04 |
een bzig 'bijtje' dus ...ik begrijp het imkerschap wel ;-) Een mooie blog over jou ! in midden in het leven staande en be-levende vrouw !
| 12:37 |
Dank je wel
| 17:20 |
:-)
| 22:37 |
Wat een ongelooflijk druk leven maar ook veelzijdig persoon ben jij. Petje af hoor!
| 10:57 |
Dank je, ik vind alles ook zo leuk.
| 11:56 |
Leuke uitgebreide intro. Petje af dat jij mantelzorg, oppas-oma zijn, werk en hobby's zo goed kunt combineren.
| 19:44 |
Er zijn natuurlijk ook weken waarin niet genoeg uren zitten.
| 20:06 |
Wat een leuk verhaal en wat een actief persoon ben jij. Veel plezier op yoors.
| 13:51 |
Dankjewel
| 17:19 |
Wat een sprankelende kopfoto van jou! Prachtig. Leuk om wat meer over jou te lezen.
| 13:16 |
Dank je wel
| 20:06 |
Wat leuk deze uitgebreide intro :-) welkom:-)
| 12:52 |
Fijn om je wat beter te leren kennen!
| 12:16 |
Leuke voorstelblog! Met veel plezier gelezen, welkom op Yoors!
| 12:08 |
Leuk om te zien wie je bent en wat je bezig houdt, Carina!
| 12:01 |
Wat een ontzettend bezig bijtje ben je ... leuk om te lezen!
| 11:58 |
Heel leuk om kennis met je te maken.
We hebben wel wat gemeen.
Werk ook met dementerende ouderen in een verpleeghuis.
| 11:52 |
Zo uitdagend, met alle ups and downs.
| 20:08 |
Misschien moet ik ook eens zo'n pagina aanmaken...
Ik draai hier nu bijna een jaartje mee op Yoors, maar op die manier weet je wel wat meer over de persoon achter de blogs !
Leuk je 'te leren kennen', Carina.
| 11:50 |
Doen! Zo leuk om te lezen.
| 20:09 |
| 11:00 |
Een mooie en uitgebreide introductie Carina, openhartig en compleet!
Zo lezen verveel jij je niet gauw! Een mooie grote familie ook.

Dank voor je verhaal. ;-)
| 11:48 |
Graag gedaan
| 20:09 |
Heel veel plezier op yoors
| 11:23 |
Dankjewel
| 20:10 |
Wat fijn om je beter te leren kennen!
| 11:18 |
Leuk om je zo een beetje te leren kennen. Dirkshorn, ik kom er zo nu en dan, wij wonen ook in de Noord Kop, maar dan iets noordelijker: Julianadorp hihi
| 10:58 |
Ik ken het wel maar kom er nooit meer.
| 20:10 |
Ook zonde, het is hier zo mooi :-)
| 21:25 |
Wat een mooie introductie. En wat een bezig bijtje ben jij zeg! Ik ga je graag volgen!
| 07:49 |
Dankjewel
| 20:11 |
Wat een leuk en ook uitgebreide introductie, zo leer je iemand meteen een stuk beter kennen. Petje af wel voor je drukke leventje hoor met werken en 4 kids en alle clubjes die daarbij komen. Welkom bij deze, inderdaad gezellige, club Yoorsianen. Ik ben nu bijna 1 jaar hier bezig en ik vindt het geweldig!
| 07:48 |
Dankjewel, ja, tot nu toe ervaar ik Yoors ook als geweldig, beetje verslavend ook :)
| 20:12 |
Beetje verslavend? hihihi herkenbaar ;)
| 09:14 |
Ik heb je uitgebreide introductie met een hoop plezier gelezen ;) Misschien schrijf ik er zelf ook wel een binnenkort. Ik vind het echt heel tof dat je zelf imker bent. Ik blijf dat een boeiend vak/ mooie hobby vinden.
| 07:27 |
Dankjewel, ik hoop dat je er een schrijft. Jouw blogs zijn ook al persoonlijk.
| 20:14 |
Leuk een meer uitgebreide kennismaking.
Interessante hobby´s heb je.
| 01:20 |
Leuk! Ook dat je jouw man op de werkvloer leerde kennen en je door een ervaring uit de jeugd in de zorg bent beland.
| 00:13 |
Er was een stukje tekst weg, is er nu ook bij. Het is me nog niet gelukt om meer foto's te plakken
| 00:25 |
Dat kan met de blog-editor. Een uitleg staat hier:
yoo.rs/tipsvaningrid/blog/afbeelding-plaatsen-1488885776.html?Ysid=8138
| 15:33 |
Een mooie introductie, leuk om dat te lezen!
| 00:08 |
Oeps, er miste een stukje, is nu ook toegevoegd
| 00:24 |
Ook gelezen!
| 01:09 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden