Hier ben ik weer even


Kom weer even dag zeggen

Het is al een lange tijd geleden dat ik hier op Yoors ben geweest. Het ging niet lekker met mij zoals jullie misschien eerder hebben gelezen. Ben tot en met week 26 van mijn zwangerschap niets anders geweest dan misselijk met dagelijks overgeven. Daarbij kon ik niet echt wennen aan de veranderingen hier op Yoo.rs. Mijn hoofd kon het op dat moment niet aan. 

Wat is er gebeurd 

Ondertussen ben ik 36 weken zwanger. Vanaf week 30 ben ik helemaal van de misselijkheid af en kan ik weer genieten van het eten en drinken. Echt zo fijn! Vroeg me al af of het ooit nog goed zou komen. Ik was zo'n 10 kg. afgevallen tijdens het misselijk zijn. Ondertussen ben ik daarvan bijna 9 kg. weer aangekomen in de laatste 10 weken. Wel nog steeds onder het startgewicht dus. 

De baby doet het goed. Ik krijg extra echo's omdat ik in een risicogroep val. Mijn BMI voor de zwangerschap was dusdanig hoog dat ik in de obesitasgroep val. Daarom krijg ik de nodige onderzoeken. Zo moest ik ook in week 24 voor de glucose onderzoek. Zijn er mensen die dat kennen? Het is verschrikkelijk. Ik was nog steeds misselijk met overgeven. Dan moet je nuchter (wat dan sowieso al een drama is) zo'n vies suikerdrankje gaan drinken. 2 uur lang heb ik daar beroerd gezeten met het zweet dat over mijn hele lichaam uitbrak. Gelukkig heb ik het binnen weten te houden, want ik wou het echt niet nog een keer overdoen. Maar mijn waardes waren allemaal super. 

Ik krijg dus ook extra echo's. Op de eerste groeiecho was al wel duidelijk dat de baby wat langer lijkt dan gemiddeld. Maar zijn gewicht was aan de lage kant. Bij de laatste echo kwam de groei van de lengte boven de bovenste groeilijn uit. De rest is mooi op gemiddeld. Op zich heeft de baby het al die tijd het gewoon netjes gedaan en niet te veel te lijden gehad onder mijn ziek zijn. Bij de laatste echo waren ook eindelijk de voetjes voor zijn gezichtje weg dus kreeg toen nog een mooie afdruk mee. Hij was toen ook al aan het indalen. Vorige week bij bezoek verloskundige was hij al behoorlijk ingedaald. 

Verder zijn Pieter en ik 6 maar j.l. getrouwd. Dat is nogal een behoorlijke verandering. 

Verder... 

Verder geniet ik nu van het mooie weer. Zwangerschap wordt wat zwaarder, maar altijd nog beter dan toen ik hele dagen zo ziek was. 

Ik ga hier nog even rondkijken en wanneer de baby er is ga ik dat hier ook zeker delen. Tot dusver lijkt het er op dat we de 40 weken niet halen gaan, maar we zullen zien. Baby komt wanneer baby wil.