Tex mex blend voor Burritos Verstegen kruiden test


Vorige week had ik de foto al laten zien van dit gerecht. Vandaag eindelijk het recept. Het is niet moeilijk. De gehakt heb ik bereid als de gehaktsaus van  broodje Sloppy Joe. Klik hier voor het recept

De groenten was ook eenvoudig. Ik had nog rode paprika, een prei en 250 gram kastanjechampignons in de koelkast. 

#tortilla #burritokruiden #verstegen    

Lekkere recepten voor 2

Volkoren tortilla's met gehakt en groenten

De tortilla's had ik in de Lidl gekocht. Mooi maatje en volkoren. Twee per persoon van deze waren voor ons voldoende. De rest heb ik ingevroren voor een volgende keer. De groenten en het gehakt maakten het compleet. Ik heb al eerder geschreven over mijn aangevulde voorraad kruidenmengelingen. Voor dit recept heb ik de burritos kruiden gebruikt. Ik heb wat in de groenten gedaan en door het gehakt. Dus ga je het gehakt bereiden zoals beschreven in de Sloppy Joe, vervang dan de daar genoemde kruiden voor de burrito kruiden. 

tortilla

Kruidenmengeling zonder zout

Ook in deze mengeling is geen zout toegevoegd. Op de voorkant zie je staan voor 10 porties. Op de achterkant wordt vermeld hoeveel je kan toevoegen bij een bepaald aantal gram vlees. Het leuke vond ik de cacaopoeder. Die voeg ik namelijk ook toe wanneer ik  pittige tortillasaus maak. 

Geloof me, het is echt lekker en je proeft het niet. 


Recept is voor 2 personen

Aan de volgorde van de ingrediënten kan je zien hoe het gerecht wordt bereid. Deze volgorde komt overeen met de bereidingswijze.

tortilla

WAT HEB JE NODIG?

 • Ingrediënten voor het gehakt zie recept van Sloppy joe gebruik 1 eetlepel burrito kruiden in plaats van de sloppy joe kruiden
 • 1 eetlepel olie
 • 1 prei
 • 1 rode paprika
 • 250 gram kastanjechampignons
 • 1½ eetlepel kruiden voor burrito (½ eetlepel is voor door de groente, de rest gaat door het gehakt)
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 eetlepel tomatenketchup
 • 4 of 2 grote volkoren bloemtortilla's
 • 4 eetlepels geraspte kaas, smaak naar eigen keuze

ZO BEREID JE HET!

 1. Gehakt: zie hiernaast
 2. Verwarm de olie in een koekenpan. 
 3. Maak de prei schoon, snijd in stukjes en doe in de pan bij de olie. 
 4. Was de paprika. Halveren, verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd in repen en dan in stukjes. Doe bij de prei in de pan. Gaat het bakken te hard, doe er dan wat water bij. 
 5. Borstel of veeg de champignons schoon. Snijd in plakken en doe bij de groenten in pan. Strooi er  ook de kruiden over. 
 6. Laat rustig bakken tot de groenten zacht en licht gebakken zijn. 
 7. Doe dan de tomatenpuree erbij. Omscheppen en afblussen met een beetje water. Laat de tomatenpuree 'garen'. 
 8. Voeg dan tomatenketchup eraan toe. Zet op een lage hittebron. 
 9. Verwarm de oven voor zoals beschreven is op de verpakking en verwarm de bloemtortilla's.
 10. Leg eerst de groente op de tortilla's, verdeel dan het gehakt erover. 
 11. Verdeel de geraspte kaas over het gehakt, zet nog 3 minuten terug in de oven, zodat de kaas wat kan smelten. 
 12. En dan...AAN TAFEL!! 🍽

Welkom op mijn Yoors receptenblog. Vanaf nu hoef je nooit meer te zoeken naar recepten voor 2 personen. Wanneer je lid wordt van Yoors, ontvang je een leuke bonus. Je volgt mij nu en daarom zie je op de voorpagina mijn blogs. Die kan je lezen en delen.

tortilla

wie schrijft de recepten op deze pagina?

Mijn naam is Elisabeth.

Ik barst van de kookwoede. Iedere dag kook ik voor twee. Soms voor meer personen, maar in ieder geval niet minder. De mediterraanse keuken is mijn favoriete keuken.

Vraag jij je af: wat eten we vandaag? Volg mij voor simpele en smaakvolle recepten voor 2 personen. De meeste producten koop ik in de Lidl. Zeer budgetvriendelijk. O ja, ik knip geen pakjes open. Smaak komt uit de natuur.

Wanneer je mij gaat volgen, blijf je op de hoogte van mijn nieuwe recepten. De gerechten volgen het ritme van het seizoen.

#nospon  

Mijn website: lekkere recepten voor 2


tortilla